Premiär!

    
 Idag skedde den riktiga cykelpremiären för i går var det bara träning. Minn nya cykel var helt perfekt och jag kände mig lite som en pensionerad "Lotta på Bråkmakargatan" när jag tillsammans med Bosse susade nerför den fina cykelvägen mot La Mata.
Ja, innan man kan susa ner så måste man ju vanligtvis uppför. Och i dessa backar uppför susar man inte direkt. Mer så att jag varvade att gå med cykeln och att trampa. 
Lätt att konstatera att Torrevieja med omgivningar är backigt.
Men tänk, så vältränad jag kommer attt bli.
Kan behövas!
 
Cyklarna parkerade på terrassen, väl förankrade, snart redo för start.
Och sedan den långa backen ner mot La Mata.
Bara att stå på...
 
Att vi tänkte oss La Mata berodde främst på två saker; en lätt lunch med havsutsikt och att köpa semlor.
Vi hade fått tips om "Matboden", en svensk butik som säljer det mesta och även jättegoda semlor, ryktesvägen. Och vi tar gärna till vara alla tips vad gäller det ätbara. Ja, annat också. Tack Irene!
 
Trevlig lunchutsikt! Men det var inga badande här idag. Har också idag fått berättat att La Matastranden lär vara Spaniens längsta strand. Om det stämmer? Ingen aning...
 
                                      Lunch med rast. Min öl är det då inte. Kände mer för ett glas rött vin. 

Från själva La Mata började vi sedan leta oss mot Matboden. Jag hade visserligen en vag beskrivning av var den låg. Ja, gatuadressen var klar; Calle Eneas, men det exakta läget hade vi inte helt klurat ut. DE kartor vi har är mest översiktskartor så i morgon skall en rejäl och detaljerad karta inhandlas men gatunamnen utsatta. Vi är ju vana att navigera efter sjökort...
Men som tur var kunde vi ringa väninnan Irene och få en bra beskrivning så att vi kunde nå målet. DEt gjorde vi, men det fanns inga semlor idag.
Beställde tills i morgon så då blir det en ny cykeltur.
(Vet fortfarande inte exakt hur många växlar som finns på cykeln, har nog bara använt fem....)
                                                  
 
                                                                                                            
 Torrevieja den 22/1-2014
                                                                     
 
 
                                                                                        
 
 
Esmeralda

Åhh vad härligt! :)

Svar: Ja tack, vi njuter så mycket vi kan.
Ditte

vivi

Ser underbart ut..kommer ni vara där runt 11 april?

Svar: Vet inte ännu. Har lite läkarbesök på G. Mailar dig! Men vi hoppas...Kramar!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vad skönt att du är nöjd med cykeln. Den ser ju fin ut. Man får se mycket när man har cykel. Jag föredrar nedförsbackar. Uppför skulle jag helst ha en elcykel.
Kram

Svar: Visst vore det praktiskt med en elmoppe. Funderade lite på en sådan, men det blev en bra cykel. Och i de långa backarna får jag väl gå. Kram!
Ditte

Lena

Hej fina Ditte!Grattis till cykeln och den kommande födelsedagen. Jag har också en fin cykel i Spanien, knallgul och med apor och palmer på. Fick den som födelsedagpresent av Börje, när jag hade önskat mig ett guldarmband. Så först blev jag lite "sur" men det gick fort över. Min gula cykel väcker en del uppseende och den är så härlig att cykla på. Lite läskigt för backarna från vårt hus ner till havet är inte nådiga, har t o m lett cykeln nedför när jag "fegat". Hoppas att ni får en härlig fikastund med semlor i morgon. Som vanligt skickar jag varma kramar både till dig och Bosse.

Svar: Tack du goa! Vilken fin cykel du har! Helt annorlunda och rolig. Fanns palmer och apor där när börje köpte den? Har inte alls sett något sådant här. Förstår att den väcker uppmärksamhet. Kul! Och visst är det lite läskigt med de branta backarna. Och ibland går jag uppför, blir tungt annars trots växlar. Varma kramar till er också!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Visste inte att det fanns cykelväg som är röd där :)
Vad åt ni? Ensaladilla Rusa?
Hoppas ni får era semlor i dag :-)
Kram P ♥

Svar: Vi åt bara tzatziki med bröd. Hade ju tänkt oss semlor till eftermiddagskaffet. men det får bli idag i stället. Och det har gått bra med cyklingen och det finns flera cykelbanor...Denna är nog väldigt ny.Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Såg härligt ut vid La Mata. Kul att det finns cykelväg då kanske törs t o m jag cykla! Får kolla om min gamla cykel går att fixa till.
Låter gott med semlor, får nog köpa endera dagen.
I dag barnvakteri en stund. Sonhustrun ska till frissan.
Just nu snöar det och - 9,5 gr. Så njut av bara den i underbara Torre!
Kram till er båda/A-K

Svar: Vi njuter och att cykla är jätteskönt. Och det finns en hel del cykelvägar. På flera större gator och vägar såg vi rejäla vägrenar och tyckte bilisterna passerade med hänsyn.Saknar just nu inte snö och kyla, men det blir ju skidåkning i nästa vecka hemma i Sverige.
Kul att umgås med barnbarnen en stund. Sakna mina!
kram!
Ditte

Marja

Åh, det låter så härligt att få cykla. Men vilken utförslöpa... där kan man säkert få upp farten. Fantastisk bild med de tre palmerna. En riktig fullträff.
Ha det så bra! Kramar

Svar: Tack! Ja, vi njuter av att vara här i lite mer sol och värme. Vi cyklar, myser och ha det bra.Kram! Och jag är så glad för min cykel!
Ditte

Ami

Jag tycker det ser så härligt ut när ni sitter på uteserveringarna. Fast man varit där flera gånger, fattar man ändå inte att det kan vara så skönt när man sitter här hemma i kylan :)
Bra tips med Matboden. Där har vi aldrig varit..

Svar: Matboden var en trevlig bekantskap och de har en del mer skandinaviska varor. Vill man sitta där och fika så går det bra och de har även dagens lunch, sallader av olika slag och fina mackor. Och visst är det mysigt att sitta utomhus. I skrivandets stind är klockan 18.15, solen håller på att gå ner och jag sitterutomhus. Men snart är det dags att dra sig inåt.Ha det gott!
Ditte

Veiken

Det är så bra med cyklar att det inte tar en evighet att komma dit man ska! Det är inte dumt att förena nytta med nöje. Semlor är inte min favorit precis, så dom hade jag hoppat över. ;) Kramar

Svar: Nja, vad gäller semlorna så brukar vi äta någon per säsong. Dessa vi köpte idag var bra, för de var ganska små till formatet, luftiga och med lagom grädde och mandelmassa. Inte alls torra. Men jag kan förstå dig att du inte gillar semlor. Cykelturen var trevlig och extra mysigt att cykla i sol med blå himmel.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: