Piggare

    
Bara lite värk i såret på armen imorse, så det går framåt. Jätteskönt att känna sig piggare.
Hade bestämt träff med väninnan Gunilla från Västerås på Centralen och vi hade i förväg planerat hur vi skulle tillbringa dagen.
Först kaffe med en delad muffins på Centralen och som extra tilltugg en hel del prat och skratt. Här la vi också upp strategin för dagen.
En av dagens uppgifter var att gå runt till några olika vintagebutiker för att lämna in Gunillas mammas gamla, vackra, balklänning till försäljning och med klänningen följde ett par väldansade guldskor.
Vi började på Hantverkargatan 59, i butiken "59 Vintage Store".
Ägaren blev helförtjust i klänningen och ville gärna ta in den till försäljning. Så klänningen och skorna blev kvar och för oss blev det inte fler vintagebutiker i dag.
(I butiken fanns mängder av vackra, välbehållna och fräscha klänningar, skor, väskor, ytterplagg med mera. Och alla saker hade sin historia att berätta.
 
 Den vackra klänningen från slutet av 1930 talet med tillhörande guldskor.
 
Från Kungsholmen traskade vi vidare i snögloppet genom Gamla Stan och mot hemmatrakterna på Söder. Här hade vi också några ärenden att uträtta innan vi landade på "Göta Fisk", Götgatan, för att köpa med oss en sen lunch hem, eller kanske tidig middag, för klockan hade hunnit bli nästan 3 innan vi satte oss till bords.
Skymningen sänkte sig, mängden isflak i kanalen tycktes öka och ljus tändes.
 Dagarna här är fortfarande korta men de blir ändå blir de längre och längre. Skönt att ha det i åtanke. 
Skönt är också att såret i armen, rent värkmässigt, hållit sig i shack hela dagen och att jag bara behövt rädda mig från fysisk närkontakt med andra. 
Så i kväll vilas armen för att i morgon åter vakna pigg och kanske lite mer användbar, för det har den inte varit idag.
 
 
Tidig kväll på kajen hemma.
 
Tidig kväll i Torrevieja.
 
 
 
 
 
Stockholm den 31/1-2014
Ami

Vilken trevlig dag ni fick! Och vad roligt med alla dessa klänningar och skor....Tänk vad mycket de kunde berättat om de kunde tala :)
Skönt att armen känns bättre!

Svar: Det blev en omväxlande toppendag. Och, tänk om alla klämnningar och skor i vintagebutiken kunde tala. Att armen är bättre känns så bra. Nu skall den tränsa för att åter komma i bruk.
Tror värmen i Torre vore perfekt för den processen.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Så skönt att du inte har så ont i armen längre ! Som landsortsbo är det nästan som jag skulle våga mig på att åka till Sthlm efter din dag idag med en väninna. Kanske jag skulle kunna hitta fram till rondellen på centralen om du ev skulle kunna möta mg där?
Önskar Dig en bra resa till fjällen med barn och barnbarn.
Kram/A-K

Svar: Välkommen till Stockholm. Jag hämtar dig på perrongen! Vore jättetrevligt! Och Susan hänger gärna på. Jag är också så glad för att armen sköter sig och inte hittar på några hyss.
Blir bra med fjällen och se lite annat. Men skidåkning en får jag titta på. Skall bli kul att se Max susa nerför barnbacken och trevligt att sällskapa med döttrarna och resten av "gänget".
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Vilken härligt positiv inställning du har! Jag är övertygad om att det betyder mer för den fysiska hälsan än vi idag förstår. Fortsätt så - det kommer att fixa sig! :) Ser A-K:s kommentar ovan: Ska ni "spontandejta" i Estocolmo över en dag hänger jag jättegärna på!
Buenas! //Susan

Svar: Jag försöker att vara positiv och lyckas oftast och visst fixar det till sig med armen och annat. Kul om du hänger med på en spontandejt.Ha det gott!
Trevlig helgg!
Ditte

Iris

Jag tycker om vintage. Tänker besöka några affärer när jag kommer till Sverige. Ta väl hand om dig, kram

Svar: Jag har bra tips om du kommer till Stockholm.Och jag försöker kurera min arm.
Kram!
Ditte

Veiken

Det var inte dåligt jobbat. Klänningen fick ett "hem" på första försöket. Jag vet att det är poppis med second hand, men jag har svårt för att köpa det någon annan har använt! Det sitter så djupt rotat!
Resten av dagen blev som vanligt bra när du är med - intryck jag har fått från flera håll!
Dina båda bilder är fina men den fråm Torre vinner med hästlängder, fast när våren kommer blir det nog omvänt! :) Kramar

Svar: Det blev en bra dag i går också. Men jag håller med dig. Det varmare klimatet vinner även om värmen i Torrevieja inte är som den i Thailand. Men det är skön vårkänsla och ljusa dagar. Njut av allt och hälsa om du träffar någon jag känner.
kramar!
Ditte

TantGlad

God morgon fina du!
Villken mysig dag ni fick, och skönt du är bättre. Var rädd om armen och kurera dig nu.
Balklänningen är ju hur vacker som hellst ju. Det är med hus som med kläder liksom. Dom har sin historia och tänk så mycket de har varit med om .
Tycker båda bilderna är fina på sitt sätt.
Ha en jättefin och skön lördag nu. Här är det -2 och nån snöflinga kommer farande. KRAAAM och må så gott av dagen!

Svar: Det blev en mysig och väldigt trevlig dag. Jag behöver piggas upp lite. Här är det grått idag och någon minusgrad men jag får nog pallra mig ut för lite luftning ändå. Barnbarnen kommer så lite fläkt blir det från dem också.Önskar dig en fin helg!
Kram!
Ditte

Leffe

Där har säkert Susan rätt..........om den positiva inställningen alltså. Jag förstår att det inte alltid är så lätt, men du verkar i alla fall kämpa på bra.
Jag för min del skulle nog förjunka i vemod om jag ägnade en hel dag åt shopping och cafe'besök. Vilken tur att vi alla är olika!! :-)

Svar: Kan förstå dig! Det skulle min man också. Men med trevlit sällskap och många skratt så kan det också vara uppiggande. Ja, för mig alltså!Önskar dig en trevlig helg och hoppas vi ses i Torre.
Ditte

Preciosa

Ha en bra resa men var väldigt försiktig så du inte
överanstränger dig!
Kram P ♥

Svar: Jadå, tack för omtanken. Döttrarna packar in mig i både bomull och frigolit. Och jag skall vara i stillhet. nåja...är ju inte lagd åt det hållet. Men kanske kan jag bli.Kram!
Ditte

Ama de casa

Skönt att du är piggare! Härligt :-)

Vilken otroligt vacker klänning! Förstår varför ni fick napp i första affären med den tjusiga blåsan :-)

Svar: Särskilt roligt är ju att gamla saker eller kläder ofta har en historia att berätta. Så även den här klänningen. Och för de som nu behöver en vacker klänning som fanns det många fina i den här butiken,Och jag är så glad för att jag är piggare.
Önskar er en trevlig lördag och följer med spänning era äventyr.
Ditte

Malin

Skönt att återhämtningen går bra och även framåt! Väldigt vacker klänning! Att gå runt i vintagebutiker är verkligen så roligt. Allt har en historia och det där med att återvinna (intr bara matprodukter, plast etc)tror jag mycket på.

Svar: Ja, jag blir sakta bättre och nu har jag inte så ont. Skönt! Och det är roligt att gå runt i dessa butiker och titta. Denna butiken på Hantverkargatan var verkligen ett fynd. Jättemycket roliga och spännande saker.
Ditte

Elisabeth i Åhus

Hej Ditte!
Har inte läst bloggar på ett tag, men jag har precis njutit av fantastiskt härliga bilder från er resa!
Jag hoppas att du snart är fit for fight igen i din arm! Tänker på dig!
Sköt om dig & massor med kramar!

Svar: Tack snälla! Och jag kämpar på med armen och såret och det blir bättre för var dag. I morgon blir det tåg till Vemdalen med Liv, pojkarna, Helen och några till. För mig blir det social samvaro och kurering. Ingen skidåkning, kan inte ens komma på tal. Men nästa år....
Ha det bra ni också!
Kramar!
Ditte

sannas rum

Den där klänningen ser verkligen ut som en dröm. Hur kommer det sig att hon ville lämna bort den? Eller man kanske inte sparar sådant? Men det är ju på modet igen, så jag förstår att ägaren blev glad :)

Svar: Klänningen är så vacker. Men den har nog hängt länge i ett skåp och nu tyckte min väninna att någon kunde få ha roligt i den. Storleken är liten....Och i den här affären fanns mängder av vackra klänningar och många handlar där för utbudet är stort och allt har bra kvalité.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: