Nu så!

    
Idag blev det av! Jag blev med cykel! En vit, med minst sex växlar (några är lite dubbla så det kan vara fler) och cykelkorg. Vi tittade lite halvhjärtat efter en passande cykel när vi var här i november-december , men hittade ingen som jag tyckte passade mig.
I går var vi ute och letade, men inget napp. Idag hade vi två alternativ, Carrefour och en cykelbutik på gatan Gregorio Maranón.
Vi började på Carrefour och där slutade vi också för jag hittade den cykel jag ville ha där. Servicemannen på cykelavdelningen ställde in bromsarna, styret, sadeln, pumpade däcken och ordnade med lysen. Två års garanti och jag skall tillbaka om tre veckor för att få en första service på cykeln.
Jag hade tänkt mig en röd cykel, men det har jag inte hittat hitintills så den vita jag hittade blev ett bra alternativ.
Och det bästa av allt; jag har fått cykeln i för tidig födelsedagspresent av Bosse. Jättegulligt, och jag blev verkligen glad.
 
En provtur på nya cykeln. Jodå, en cykelhjälm skall tas med hit nästa gång.
 
Det här går bra....
 
Solen strålade från en klarblå himmel, så varför inte en öl och lite spansk tortilla till lunch. Så härligt att sitta ute och njuta av det vackra vädert.
Bosse fick ta cykeln hem och jag promenerade. Passade på att stanna vid en "onödig-men ack så -trevlig-buitik", CASA vid Avenida Valenciana.  Butiken har funnits på samma ställe i fem år, berättade personalen för mig, och detta var första gången jag besökte den. I och för sig har vi inte besökt Torre förrän i somras . Men att jag missat den...
En trevlig bekantskap blev det och hit kommer jag att komma tillbaka många gånger.
 
 
                                                                                    
 
 
 Casa, en butik med massor av trevliga saker. Om man sedan är i behov av dem eller bara vill ha något för att förgylla tillvaron med hemma är en två olika saker. Men jag tyckte om att titta på vad som fanns och visst behövs lite saker till vårt boende.
Ett besök hos den lokale slaktaren avslutade min shoppingrunda och nu vankas det härliga kycklingspett, alldeles nygjorda till middag. En sen sådan, men vi är ju i Spanien där middag ofta intas sent.
                                                                                         
 
 
                                                                                          
 
Torrevieja den 21/1-2014
 
                                                                      
 
 
 
 
Malin

Vilken trevlig födelsedagspresent (även om den blev i förskott). Jag fick ju en jag med i födelsedagspresent, dock inte vågat ge mig ut på premiärturen med rådande vinterunderlag. Längtar efter barmark snart så jag också får prova min. Och vad härligt ni verkar ha det!

Svar: Vi har det verkligen bra. Och jag är så glad för min cykel. Har en hemma också, men inte vågar jag ge mig ut i Stockholm när det är is och snö. Men idag kom termometern här upp till +18 i skuggan och varmare blir det mot slutet av veckan. En prognos, men vi hoppas.Ha det bra!
Ditte

Iris

Härligt med cykel! Och från Carrefour, den affären besökte jag många gånger i Peking och nu har det öppnas en även här i Fuengirola:) kram till er båda från oss båda

Svar: Jag var också ofta på Carrefour i Peking och deras utbud var enormt. Här finns mycket, men inte går det upp mot vårt kära Peking. Kul att Carre också öppnat i Fuengirola.Kram till er båda från oss.
Ditte

Preciosa

Grattis till cykeln! Ser fin ut! Men hjälm behöver ni redan nu :( Oroliga jag :(
Själv fick vi världsgod semla från Matboden i La Mata av vår vän Lena...cykla dit om ni gillar semlor :) Godare grädde har jag inte ätit här nere och har glömt namnet som jag aldrig hört förut :-)
Kram P ♥

Svar: Tack för tipset. Då blir det en tur till Matboden i morgon. Får nog ringa om mer exakt läge. Blir bra att prova cykeln lite mer på riktigt.Kram!
Ditte

Marja

Grattis till den fina cykeln! Nu kan ni cykla iväg tillsammans på upptäcktsfärder. Trevlig liten butik du hittade. Helt i min smak. Ha det så skönt! Kramar

Svar: Cykeln är jag verkligen nöjd med och i morgon skall den provas mer rejält. Den lilla butiken, i själva verket ganska stor, kommer jag att besöka ofta. Tänk att jag missat den , trots att jag gått förbi där flera gånger.Och vi har det skönt...
Kramar!
Ditte

Mats

Instämmer i föregående talare... Grattis till cykeln.. Nu är det bara att börja upptäcka torre med omgivningar :) fasen i mig va jag blir avis när jag ser bilderna :) måste kolla en gång till i flygbokningarna! // Mats

Svar: Kolla du! För här är jättemysigt! Kanske kan du hitta något som kan fungera. Och jag är jätteglad över min nya cykel.
Ditte

Susan

Hola! Grattis! Jag vill också åka ner nu! Cykel skulle man ha - vi har bara lite förvaringsproblem... Skulle funka finfint när det bara är jag och maken där nere men än vi två till blir det trångt på terrassen. Får man fråga vad du betalade för cykeln på Carre?
Buenas! //Susan

Svar: Cykeln känns så bra och vi har den på terrasssen när vi är här. Maken tog ner sin cykel från Stockholm i december. Gick jätterbra med Norwegian. Min cykel kostade 159 euro och med två års garanti, översyn och service om tre veckor, cykelkorg, lysen och korg. Bra pris, helt klart. Vi pratade med några norrmän som köpte en likadan cykel för att ha till vänner. De hade två liknande och var supernöjda. Maken sa att det var lätt att själv ordna med växlar och annat om så skulle behövas. Dock ingen fotbroms, men det är jag inte van vid sedan Pekingtiden. Så i morgon vänta La Mata.
Ditte

Veiken

Ni håller verkligen på att installera er rejält därnere, skönt!
Har ni köpt lägenhet eller har ni hyrt ert boende?
Ni ser verkligen ut att trivas. Skönt! Grattis till den nya fina cykeln. Bli nu inte som Lotta på Bråkmakaregatan, så hela Torre får se på sus! :) Kramar

Svar: Jag skall ta det försiktigt. Och i Ban Pheområdet vågade jag mii t.o.m. ut på motorcykeln. Jag körde väldigt långsamt, men tyckte det var trevligt och jag kunde ta mig runt. TYckte lokalbefolkningen var vänliga och stöttande. SEdan fick man ju se utt med en och annan liten hund som kunde få för sig att lorsa vägen. Jag lovar; hela torre skall inte få se på sus.
Kramar!
Ditte

Anonym

Hej Ditte
Vilken fin födelsedagspresent. Smidigt att ta sig fram på. Hur är det i Torre tycker du att det är lätt att cykla där, tänkar på att trafiken kan vara rätt så tuff ibland. Hur är det med cykelvägar?

Svar: Jag tycker det verkar lätt att cykla här, men har bara provat lite med makens cykel. Och man får se sig för. Men jag är van att cykla i Stockholm och i Peking så det skall nog gå bra. Man får ta det lugnt. Det finns en del cykelvägar och vad jag förstått kommer det så småningom att byggas fler.Idag skall vi ut och provcykla .
Ditte

A-K

Grattis till den nya cykeln. Den ser jättefin ut med låg ram så det är lätt att kliva av och på.
Cykla försiktigt!
Kram/A-K

Svar: Jag valde en där jag lätt kan komma av och på. Och precis som i Peking har jag sadeln låg så att jag nabbt får ner fötterna utan att hoppa av. I eftermiddag blir det premiär. Med stor försiktighet.Kram!
Ditte

Ama de casa

Vad bra att du hittade en passande cykel :-)

Casa är en jättebra butik. Fast på skylten deras så har dom glömt "Ama de". Så jag plitade dit det själv och har den som header i bloggen ;-)

Svar: Tänk vad fiffig du är. DEt borde jag ju förstått. Men ibland trillar poletten ner lite lånsamt. Får skärpa mig...
Ditte

Tina

Hej o Grattis till fina cykeln! Jag blir också avis, vill ner och köpa cykel jag med, och en hel del annat, som ännu inte hunnits med. Fast köper vi cyklar måste vi ju hyra ett garage...

Tyckte väl jag kände igen bilden med CASA butiken! Den vill jag besöka, har sparat gatunamnet.

Hoppas ni fann semlor i La Mata idag!

Svar: Tack! Cykeln fungerade utmärkt. Blev en tur till La Mata idag . På hemvägen skulle semlor inhandlas men det fanns inga. Har beställt till i morgon så det blir en tur då också. Vi har cyklarna på terrassen så plats har de. I Casabutiken kan man gå länge. Många roliga varor. Vore trevligt att ses här vid tillfälle.
Ditte

Anonym

Grattis till cykeln och du skulle nog ha hjälm i alla fall eftersom du skall besöka La Mata och matboden. Inte kanske för cyklandet, men vår president bor ju där i närheten........ :-)

Svar: Aha, visst ja! Men jag är strak i nyporna. Och hjälm kommer! Nu hade vi tänkt köpa semlor, men det fanns inga idag så jag har bokat till i morgon. Ny cykeltur och jag har hört att dte är bra med motion. För backigt är det!
Ditte

Leffe

Ja, det var Leffes kommentar den där ovan.

Svar: Trevligt med Leffes kommentar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: