Länge sen...

    
Gårdagens vackra solsken blev nog för mycket, så idag vilar sig himlen med mörka moln. Snön ligger kvar och lyser upp och minusgraderna håller sig under fem.
Inget direkt inplanerat utan lite pyssel och sortering (utrensning) av diverse papper.
Kom på att det var länge sedan jag tog en promenad längs Årstaviken och för att bli hurtigare än vad jag känner mig så så tog jag ett varv. Men fastän det egentligen inte var så kallt kändes fingrarna som stela pinnar varje gång kameran skulle fram. Och efter ett tag så fastnade avtryckarknappen, kändes som om den frös fast, för när jag efter drygt en och en halv timmes promenad kom in i värmen hemma så fungerade kameran igen. Skönt!
 
När det är soliga och vackra dagar möter man hur mycket folk som helst just längs gångvägarna vid Årstaviken på Söder och det kan bli riktigt trångt med alla promenerande människor,joggare, cyklar, barnvagnar och hundar.
Men idag var det minsann glest mellan de jag mötte och även joggarna verkade ha förlagt sin tur någon annanstans.
Även om det nu är kallt och snö så tycker jag det är klart bättre än det heltrista vädret med regn och grått som dominerat under december månad.
Och jag tillhör ju också den sorten som gärna tar mig till fjäll eller alper för skidåkning, jodå även i år,  så nu får jag vänja in mig lite. Vid kylan alltså....
Å andra sidan tar jag mig mot sydligare och förhoppningsvis varmare trakter på lördag .
Skönt att blanda och ge!
 
Jag gick ner till Årstaviken via Eriksdals koloniområde och fortsatte längs vattnet.
 
Jodå, lite is hade lagt sig .
 
 Men jag tordes inte prova tjockleken...Så här såg det ut längs hela viken.
                                                                                      
Nästan hemma på kajen. På den här sidan  Hammarbyslussen är det Östersjön som med sitt bräckta vatten ännu inte har fått något islager. Och glada är de små änderna och sothönsen för det.
 
 
 
 
Stockholm den 14/1-2014
Freedomtravel

SV: Vi tyckte mycket om Filippinerna, men jag ska skriva lite mer sammanfattande när vi kommit ner i varv! När vi landade i Xiamen gick vi en relativt kort promenad (några kvarter) från flygplatsen. Jag har egentligen ingen aning om det var ok…? Vi hade inget visum… men det fanns heller absolut ingen kontroll. Nu när vi landade i Beijing hade vi heller inget visum, men vi fyllde i såna där små gula lappar om inresa, utresa, vårt syfte osv. Bussresan till hotellet (ca en halvtimme från flygplatsen) var ju arrangerad av flygbolaget, så de kanske hade papper för det hela? Som du märker har vi ingen vidare koll. Du som känner till Kina bättre kanske har några tankar kring det här?

Svar: Kul att få höra mer om Filippinerna vid tillfälle. Vi har ju bara varit där en gång och i lite drygt en vecka. Vad gällde visum till Kina var jag bara nyfiken och i Peking blev ni ju bussade till och från hotellet så då ansvarade nog flygbolaget för er. Bara undrade...
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Fin promenad! Vackert med snö :-) Men snart har ni barmark och sol. Ha en bra dag!
Kram P ♥

Svar: Tack! Vi ser fram emot sol och ljusare dagar och mycket annat. Kram!
Ditte

Elisabeth i Åhus

Låter härligt med varmare breddgrader! Särskilt nu när det har blivit vinter i Stockholm. Önskar er en mysig resa!
Igår kom vi hem från något varmare trakter! Vi har varit en långhelg i fantastiska Barcelona! Helt underbart!
Beijing väntar också på mig och några goa nära & kära i vår! Längtar! Det blir en lyxmysresa som turist!
Däremellan väntar ytterligare en häftig resa! Som du förstår är det ett år fyllt med resor som väntar! Härligt!
Ha det så bra & hälsa Bosse!
Kramar

Svar: Så härligt både att ha varit i Barcelona och ha resor som väntar. Skönt att bara kunna åka när man vill. Peking är alltid trevligt och jag har flera vänner kvar så kanske blir det en resa dit i vår. Men på lördag blir det först Spanien ett tag. Spännande att få höra vart din nästa resa går. Sydafrika finns på min önskelista men vi får se....Ha det gott! Kramar! Bosse hälsar !
Ditte

Ami

Fast jag inte gillar snö och kyla så måste jag ändå säga att dina bilder är vackra att titta på. Och vilken tur att kameran fungerade igen.
Vad härligt att ni åker ner på lördag :) Vi får vänta till början av februari innan det är dags för oss. Men det går fort dit. Och då ska vi försöka stanna lite längre :)

Svar: Ja, kameran var jag orolig för. Men den tålde väl inte kylan. Och vem vet, vi kanske ses i februari. Skönt att få lite ljus och längre dagar. Ha det gott!
Ditte

Ama de casa

Åh! Det där vita saknar jag just nu - jag köpte nya slalomskidor (nåja... kasaskidor, snarare) idag :-D

Svar: Kanske tar ni en tur upp till Sierra Nevada så du får prova skidorna och backarna? Jag var där i mitten på 70 talet och skulle gärna åka tillbaka.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: