Idag är det fredag! Igen!

    
 Fredag och marknadsdag! Inte för att vi egentligen behövde något men en tur till marknaden brukar det bli ändå. Frukt, grönsaker, oliver, snittblommor och lite annat trevligt brukar få följa med oss hem.
Priserna är bra, varorna färska och det tar oss fem minuter att gå dit. (Förutom mat, frukt, grönsaker, ostar, oliver och blommor så finns allt, precis allt, både klder, leksaker, sängutstyrsel, mattor, husgeråd, prylar m.m. m.m.)
 
Vi var inte helt ensamma på marknaden och vi gjorde som flera andra,
stannade vid en av ostdiskarna och handlade lite manchegoost.
 
                      Jättefin frukt, färska närodlade grönsaker och vackra blommor. Jodå, vi handlade.
 
Innan vi gick hemåt gick vi ner till en stor färgbutik på Valenciana, stora gatan nedanför marknade, för att köpa vit färg för utomhusbruk. Vill verkligen sända en tacksamhetens hälsning till Roccio, m.fl. på Spanienforum som hade kunskap om det här med vilken färg. Och en femlitersdunk med vit färg bar vi hem. Så kanske blir det lite målning nästa vecka. Jag är ju i Sverige, men Bosse brukar inte vilka ha min hjälp just när det kommer till målning. Har inte dierkt anlag för detta. Bättre att jag tar tag i spanskan och innan jag åker kommer med lite förslag på vad som skall målas.
 
Kom sedan på att det var lunchdags så vad kunde då passa bättre än en cykeltur ner till Paseon för en bit mat i solskenet. Ja, jag satt i skuggan men kunde i alla fall titta på solen.
VI slog oss ner på den italieninspirerade restaurang Alinghi och bestämde oss för att äta menyn. Här kan man välja på ett 10 tal förrätter och desserter och ett 20 tal varmrätter. I valen finns både vegetariska alternativ och fisk. Priset? Ja, facila 7.90 euro, vilket du knapast får en "dagens" för i Stockholm. Vi satt länge och njöt av både mat, väder och att ha all tid i världen.
                                                      
Vattenfallet var på och skimrade blått i kapp med både sol och hav.
 
   
 Min förrätt; skaldjurscocktail, till varmrätt blev det lasagne och som efterrätt valde jag flan. (crème brylé)
Allt väldigt gott!
 
Och bäst att tillägga efter gårdagens dåliga service på Monte Bianco, att här var personalen både uppmärksam och tillmötesgående. ( Vi har ätit här flera gånger tidigare och alltid varit nöjda.)
Men i kväll blir det ingen lagad middag hemma utan lite småplock blir alldeles lagom.
I övrigt blir det en soffkväll med "PÅ Spåret" och "Skavlan". Vilar mig i form inför morgondagens cykeltur och planterandet av blommor i utekrukorna på terrassen.
                                                     
 
                                                                                                               
 
 
 
 
                                                                                           
 
                                                                                          
 
Cissi

Trevlig läsning och extra roligt att vi känner igen oss i det du skriver om. Fina foton!

Svar: Tack för de orden!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Ser gott ut :) Jag var där en gång och fick tuggummikött :-) Olycksfall i arbetet. Din mat ser fin ut :) Vi har haft lite arbete i dag, kommer i en blogg nära dig :-)
Kram P ♥

Svar: Aha, har ni det. Skall hålla ögonen öppna. Och att få segt kött är klart otrevligt. Bosse tog fläskfilé som var tunn och den var helt ok. Min lasagne var riktigt god.Vi hörs! Kram!
Ditte

Mats

Ser smarrigt ut det där, är det där som man får sitta o vänta på sin tur precis bredvid när det är högtryck.. Säkert inte nu då.. Tror det var AK som tipsade om denna resturang? Mys på ni.. :)

Svar: Ja, man kan nog få vänta på sitt bord, men vi har haft tur både i somras och i höstas att vi kommit när det funnits lediga bord. Och vara två personer är lättare än ett helt sällskap. I övrigt myser vi på.
Ditte

Veiken

Jag brukar inte gilla marknader, men den här ser faktiskt ut att vara vettig. Det brukar för det mesta vara en massa krimskrams på marknader och det kan jag vara helt utan! Vi såg också på Skavlan och På spåret där vi är! ;) Kramar

Svar: Nej marknader som har en massa jag inte behöver eller vill ha kan undvikas. Men just frukt, grönsaker, mat m.m är bra att handla. Och visst är det trevligt att kunna se några svenska tv program! Önskar dig en skön dag! Kram !
Ditte

Ama de casa

Ja, ni har ju lite långt till marknaden ni ;-) Jag går sällan där, blir lite ofta med en gång i veckan. Men vi har köpt massor med grejer där genom åren. Det är ju ett stort utbud på massor av grejer.
:-)

Anders tar nästan alltid den där räkcocktailen när vi går på Alinghi :-) Jag har aldrig blivit besviken på maten eller servicen vi fått där :-)

Svar: Vi gillar också Allinghi, och väldigt prisvärt. Och visst har vi en aning långt till marknaden, fem minuter. Men bra motion!
Ditte

Ami

Härliga bilder :)
Och marknaden är trevlig att gå på ibland och man kan göra en hel del fynd. Vi bor ju också nära den, nästan mitt i, så det är enkelt att bara springa ner en stund. Lycka till med måleriet!

Svar: Tack! Blir nog maken som får måla. Jag gör gärna annat. Visst är det bekvämt att bara slinka ner till marknaden utan längre utflykt.
Ditte

Tina

Hej! Fina bilder! Jag längtar så, att få gå på El Mercadillo och sedan äta trerätters på Alinghi! Som det ser ut nu kommer jag inte ner, före maj...

Svar: Men det är ju ganska snart...Och allt finns ju kvar. Vi har idag +22 i skuggan och det blåser en del, men väldigt skönt i lä på terrassen.
Ditte

A-K

Hej Ditte.
Härliga bilder från marknaden och från Alinghi. Jag har heller aldrig blivit besviken på den restaurangen. Däremot fått vänta på bord ibland.
I kväll är vi bortbjudna på middag! Det ska bli trevligt.
Hälsa Bosse ock kram/A-K

Svar: Vi gillar Allinghi och har nog haft tur vad gäller väntan på bord. Men där kan man ju vänta lite...Trevligt med middag borta! Önskar er en fin kväll. Kram!
Ditte

Tess

Fina bilder :)
Har du sett Max-klippet? Det kanske är gammalt , men det är nytt för mig och jag visste inte vad jag skulle ta vägen när jag såg det första gången , skratta eller gråta ? :'D

Svar: Då måste jag titta! Tack gör det!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: