Spaning!

    
Det mest spännande som hänt idag var min spaningsutflykt. Jag hade nämligen fått ett tips av Susan om att det i närheten av där vi bor skulle finnas en vacker passionsblomma att beskåda. För att jag skulle hitta rätt fick jag också ett par vackra bilder per mail. Men bilderna i huvudet gick jag nerför Avenida Baleares och hade förstått att muren med blomman skulle finnas på min vänstra sida.
Jag gick och gick, tittade och tittade, korsade gatan flera gånger och fortsatte min spaning, men ingen passionssblomma. Hade funderingar om att ägarna kanske målat sin mur eller klippt ner blomman.
Till sist var jag nere vid havet, vände där och gick i zick zack samma väg tillbaka.
Många vackra växter såg jag, men inte den jag letade efter.
Var nära att ge upp, men än en gång höll envisheten mig vid liv.
 
Jag såg allt utom just en passionsblomma på en mur.

När jag nästan var hemma, bara ett hundratal meter innan jag skulle svänga in på vår gata så fanns passionsblomman där. Helt plötsligt!
 Det var inte så många av dem som slagit ut, men det fanns mängder av knoppar så här kommer jag att gå förbi med ojämna mellanrum.
Tack Susan! Och visst skall jag skaffa mig ett par passionsblommor. Snarast!
Kanske också en bougainvilla i kruka skulle pryda sin plats.
 
Här är den! Passionsblomman!
 
              
Och jag hittade muren och trädörren också.
 
 Nu har jag ändrat i texten.Tack Irene!  Förstår inte varför jag blandade ihop passionsblomman med en porslinsblomman. Men det gjorde jag. Och även porslinsblomman är ju vacker....
   
 
Torrevieja den 27/2-2014                                                                                     
 
 
 
 
 
Malin

Vilka vackra bilder! Och att beskåda blommor utomlands är helt klart en utflykt i sig för finns så många fina att beskåda! Och många gånger vill man (i alla fall jag) ha med sig dem hem. Antagligen skulle de kanske inte överleva här hemma.

Svar: Jag försöker ha en del ute här. Hemma måste man nog ta in dem om de skall klara sig. Kul att se vad jag kan ha här och en porslinsblomma skall snarast köpas och få bo ute. Återkommer med bild.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Undrar om den inte heter Passionsblomma va? Har bild på sen sån som jag fick av Susan också :)
Den som söker han finner envis som du är :)
Kram P ♥

Svar: Klart att det heter passionsblomms. Och visst är de fina? Tur eller skicklighet att jag hittade den. Bra vägbeskrivning av Susan. Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag som tolkar ALLT som lavendlar skulle faktiskt också klassa det där som en passionsblomma...
Du får envist söka vidare :-)

Svar: Visst! Så rätt! En passionsblomma är det och det var en sådanjag letade efter. Men har ingen aning om varför jag tror att jag letar efter en porslinsblomma.I och för sig ar de också vackra...
Men jag fann den ju. Passionsblomman alltså.
Ditte

Susan

Hola! Vad bra att du hittade den till slut! Visst är den vacker? Ja, köp en passionsblomma! Jag kommer gärna på besök och beskådar underverket! ;) Idag tror jag att jag har något slags rekord i att nämnas i andras bloggar. Jag figurerar i texten hos Ama och Leffe också. Tur att jag inte var med i P:s kavalkad idag också - då hade jag väl spruckit av mallighet! ;)
Tjingeling! //Susan

Svar: Grattis till rekordet! Omtyckt och omnämnd! Skall redan i morgon leta passionsblomma. Men när jag skrev mitt inlägg kallade jag den för porslinsblomma. Måtte ha tänkt på en sådan också.
Ditte

Annika

Hola Ditte
Passionsblomman var vacker. Jag tycker att det är fantastiskt att så många blommor kan växa utomhus och vara så stora i Spanien som vi har som små krukväxter inomhus här hemma.
Kram

Svar: Visst är den vacker! Hoppas att jag hittar någon att att den vill trivas hos oss. och jag njuter verkligen över att se alla blommor som växer och frodas utomhus och blir så ompyslade.Kram och hälsningar från Bosse
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Blir det marknad idag och fina bilder därifrån?
Jag går gärna med på spaning i maj. Så mycket fina blommor du såg! Kul att du hittade Passionsblomman. Tror att de finns i flera färger.
Jag ska iväg och besöka en gammal moster som snart fyller 94 år på em. Önskar Dig och Bosse en trevlig helg!
Kram /A-K

Svar: Trevligt för moster att få besök och för er att få fira lite extra.jo, det blir marknad idag; vanliga frukt, frönt ocholivinköpen. Skall spana efter lite växter också.
Önskar dei också den fin gelg.
Och du, visst går vi på blomspaning!
Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

En sådan "letaruppgift" hade jag älskat att göra. Dessutom i en behaglig miljö. Visst är det bra att vara född med envishet. Otroligt vackra bilder du lagt in. Mitt intresse för att njuta av blommor och växter har hela tiden växt i takt med att jag blivit äldre. Måste ha fått det efter min älskade mamma. Jag är absolut ingen expert på namn och skötsel som hon var. Njut du vidare och tänk inte alls på att det ösregnar i Ystad just nu. Kram Bosse

Svar: Kul! Och miljön är verkligen härlig med havet när inpå, palmer, trädgårdar, parker och blommor som växer fritt. Roligt att du tyckte om mina bilder, tror de gav en bild av hur blommorna såg ut.
Jag njuter vidare och skickar extra tankar till dig i Ystad och regnet så kanske solen kommer dit också.
Kram!
Ditte

Marja

Vilken tur att du var envis igen, så att du hittade den fina passionsblomman. Min syster hade en sådan inomhus i kruka och hon var mycket rädd om den. Den blommade sällan. Den kallas också för 'Kristi lidande' och de tre ståndarna anses symbolisera de tre såren på den korsfäste Kristus.
Hoppas på fler foton av den från dig. Kram

Svar: Jag kommer att följa denna blommas fortsatta öden och äventyr och ta bilder. Nu lärde jag mig något nytt; "Kristi lidande". Tack för den kunskapen.Kramar!
Ditte

Veiken

Det ser nästan ut som clematis, men passion måste man ha, om än aldrig så lite........
Det är inte dumt att vara envis som synden ibland!
Jättefina bilder... Kramar

Svar: Visst är det bra med passion! Även om det gäller en blomma. Har letat efter en idag, men inte hittat någon. Får förtsätta att leta. Och att vara envis som synden kan nog också kanske ha sina fördelar.Kramar!
Ditte

Ami

Vilken tur att du är ihärdig och envis :) Och de blommorna är ju så vackra. Tror jag har haft en sån hemma en gång, men den klarade sig inte. Kanske man kan ha en här i Spanien på terrassen?
Kram

Svar: Kanske kan du också prova med en passionsblomma på din terrass. Jag har letat efter en idag men inte hittat någon. Får fortsätta leta...Önskar er en fin kväll!
Kram!
Ditte

Eva

Ja skam den som ger sig :) och se du hittade till slut :) vacker är den verkligen...hoppas du har det bra så önskar jag dig en skön dag kram

Svar: Ja, skam den som ger sig och envisheten kan ha sina fördelar. Här har vi det bara bra med sol och lite blåst. Men slönt att sitta ute i lä. Och ca 20 grader i luften är helt ok.Önskar dig en fin eftermiddag och kväll.
Kram!
Ditte

Annika

Underbart. Visst är det bra att vara lite envis ibland. Tänk så mycket vackert du har att titta på då är ute och promenerar. Här är det inte mycket stt titta på än så länge.
Ha en fin helg. Kram.

Svar: Jodå, envisheten kan ha sina fördelar. Och mycket vackert finns att se. Hoppas våren snart är på väg hemma.Önskar er också en fin och trevlig helg.
Kram!
Ditte

Anonym

Tycärr så blir det flytt ifrån solna men det ä ett förstahandskontrakt ute i jordbro så det är bara tacka o bocka!

Ha en fin kväll!

Svar: Aha! KLart att det är bra med ett förstahandskontrakt. Grattis! Och Solna finns ju kvar!Önskar er en bra flytt och trevlig kväll.
Ditte

Marja

Hej igen! Jag började fundera på det alternativa namnet på Passionsblomman och vad man kallar den på finska. Det vanligaste alternativa namnet är nog 'Kristi korsblomma' som då symboliserar hans lidande. Passion betyder ju bl.a. lidande. Googlade och fann faktiskt båda alternativen. Fin är den i alla fall... och spännande mystisk.
Kram!

Svar: Tack! Vad roligt att veta. Och visst är blomman spännande! Har letat efter en idag också, men tyvärr var växtbutikerna stängda när vi var där. Nya försök på måndag!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: