Projekt

    
Har läst att man skall ha flera projekt på gång. Då verkar man kreativ och uppfinningsrik. Nu är jag inte alls vare sig kreativ eller idérik. Men då och då slår det till.
Alltså mer att ändra saker och ting och få andra saker gjorda som jag skjutit på. Och kanske lite nyskapande.
Dagens första händelse var att flytta en vacker och frodig gullranka från sin plats på terrassen. Den slingrade  sig uppför grannens mur och med jämna bladrankor tryckte den även in sig in i murens hål.
(Grannen har vi inte sett så jag har ingen aning om vad han/hon skulle säga om det hela.)
Nu är rankan förflyttad inomhus, placerad på en pall vid fönstret och har en framtid som förhoppningsvis kommer att innebära att den slingrar sig uppför de trådar maken skruvat upp på väggen. 
För att gardera mig så har jag tagit skott av rankan som förhoppningsvis, även de, skall växa och bli frodiga. Och platsen för den växtens  fortsatte leverne utomhus är också uttänkt.
 
Före och efter...
 

Även penningblomman (tror den heter så) frodas och blommar så vackert.
Jag talar med den varje dag och kanske är det därför den fortsätter att trivas och sprida ut sig.
 
Dagens nästa projekt blev en tur till Carrefour.
Min cykel har nu varit hos mig i snart fyra veckor och det var dags för översyn av ekrar, bromsar, växlar m.m.  (Servicen ingick i priset.) Jag och cykeln rullade in på Carrefour, men där blev jag stoppad.
För min del tänkte jag ta cykeln till rätt avdelning, men damen i spärren tyckte jag behövde ett papper med mig innan vi gjorde entré.
Och ordet "service" är internationellt, så efter att ha sagt det fick jag med mig ett dokument och gick till cykelavdelningen där noggrann servivce utfördes. Jag lät maken stå kvar för att övervaka det hela och sedan ta med cykeln ut. Själv passade jag på att fundera över nästa projekt; kvällens middag.

Cykelservice på gång.
 
 
                                                                                        
Jag fastnade vid fisk och skaldjursdiskarna. Vilket utbud! Efter viss tvekan föll jag för en fin bit laxfilé till varmrätt och förrätten, kunde/ville jag inte avstå, fick bli en halv hummer med rostat bröd och hemgjord alioli. Hoppas  att den inte skall skära sig, lätt hänt för mig, så jag köpte för säkerhets skull hem lite färdiggjord....
 
Kvällens projekt, förutom att ordna middag, blir att kurrera förkylningen med mina kinesiska medikamenter och ladda inför morgondagens projekt; ett besök på Vårdcentralen för att ta bort stygnen i min arm. Vill helst inte se ärret...
Men sedan blir det nog en projektlös morgondag. Man måste ju ha tid till återhämtning också.
Önskar alla en trevlig kväll!
 
Och är det kanske fler än jag som har "projekt" på gång?
 
 
 
                                          
 
 
 
                                                                                        
 
Iris

Det är smittosamt:) nu börjar även jag att fundera, åtminstone fundera på att fixa lite grönska på balkongen. Tack för smittan - få se ifall jag blivit immun:) Kram

Svar: Ja, men har du inte dina fina pelargoner kvar? I övrigt tror jag grönskande smitttan kan vara uppiggande. Tror inte alls du är immun.Kram!
Ditte

Freedomtravel

Krya på dig! Vi har alltid massor av projekt på gång... Nu har det dels handlat om att bli friska. Men vi ska snart börja bygga på båten också. Idag har vi varit och hämtat sex nya fönster... (ska hämta fler sen, men det var vad vi orkade idag)

Svar: Vet att ni har många riktiga projekt på gång . Och det har ju aldrig jag. Tycker ni är otroliga! Önskar nu att ni snart är friska igen. Kanske ide' att vila er i form . Spännande att få följa vad som nu händer med båten .
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Nej här är aldrig några projekt planerade :) Det blir som det blir ungefär :)
Krya på dig, kanske vi ses mañana :)
Kram P ♥

Svar: Projekt, mest ett skämt. Det blir dom du säger," som det blir". Så sant! Visst ses vi i morrn. Kram! Och du, jag är nästan i skick som lätt begagnad ...Kram!
Ditte

Ami

Vilket stort och fint penningträd :) P har ju också ett så fint på sin terrass och hon tipsade mig om att vi kan ha ett hos oss också. De kräver tydligen inte så mycket underhåll. Roligt att ha lite grönt omkring sig.
Hoppas såsen inte skar sig och att det går bra imorgon när du ska ta stygnen.

Svar: Penningträdet har vi ärvt och vi vårdar det noga. En pratstund varje dag...Vad gäller såsen så gick det bra och den var samarbetsvillig idag. Och i morgon är en annan dag med stygnborttagning och jag vet ju av erfarenhet att de är duktiga.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Så duktig Du är med gröna fingrar och dessutom både förrätt och varmrätt. Jag har aldrig gjort egen aioli! ☺️
Kan du inte ibland gå förbi min Penningblomma och prata med den?
Det är ett par år sedan jag fick skottet av Ama. Den tar sig men det går sakta . Vill att den blomman ska skyla den fula roten efter bouganvillan som fanns en gång i tiden.
Lycka till i morgon! Själv ska jag till din hemstad.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Jag skall visst gå förbi hos dig och föra samtal med din penningblomna. Kanske bör jag först prata med dina gäster.. Hoppas ni får en fin dag i huvudstaden i morgon. Tack, det går nog bra i morgon. Men jag vill nog inte se ärret. Och du, maten blev bra. Kram!
Ditte

Marja

Ja, jag har ju alltid projekt på gång, fast jag går och tänker på dem länge och låter dem mogna innan det blir något. :) Just nu borde jag plocka undan alla mina pysselgrejer som dräller omkring här hemma. :)
Lycka till på vårdcentralen i morgon! Kramar

Svar: Tack för lyckönskningen, den värmer. Ja, du har ju "riktiga" projekt som du sysslar med, mina är mer på låtsas. Men jag är glad för alla idéer jag får. Och glad för att maken utför det mer praktiska. Kramar!
Ditte

Veiken

Det var verkligen en välplanerad projektdag! Den där hummern med aioli är ju en dröm! Visst ska man vila sig i form till nästa projektdag! Mabel hälsar! Kram

Svar: Hummern var god och aliolin skar sig inte. Tur, kanske! Men du har ju tillgång till färska skaldjur både på västkusten och idin nuvarande position. Men vi är ju inte så bortskämda på ostkusten med detta. Hälsa tilbaka med kram!Kram till dig också.
Ditte

Susan

Hola! Ni verkar ha fullt upp - härligt! Ska kolla in cyklarna på Carre i påsk. Fast ska vi köpa måste vi lösa förvaringsproblemet. Får väl föreslå en cykelparkeringen i urbanisationen. ;) Fint att ha växter inne också - men hur löser du vattningen de perioder som ni är i Sverige?
Buenas! //Susan

Svar: Carre har ett bra utbud av cyklar och två års garanti och service efter en månad.Men förvaringen är viktig. Balkongen eller terrasen kanske?Vad gäller vattningen av inneväxter så får vi tänka till. Annars får den väl gå ut igen...
Ha det gott!
Ditte

Ama de casa

Penningträd är tacksamma och kan överleva utan vatten "hur länge som helst". Dom blir lite skrumpna i bladen, men det fixar till sig när dom får vatten igen :-) Dessutom växer det ut nya blad på stammarna så dom håller sig täta och fina.

Hoppas allt går bra med stygnen idag!
Kram

Svar: Skönt att penningträdetklarar sig utan vatten. En fördel....borde kanske plantera ett till mot grannens mur. får fundera på saken. Klockan 13.09 blir det besök på vårdcentralen, lyckades beställa tid.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: