Mellan två dagar

    
I stort sett mulet idag, men med ojämna mellanrum tittade solen fram
och några regnstänk fick vi också känna  av.
Ingen frukost på terrassen. Tyckte att +13 kändes väl svalt...
Vad göra denna måndag då? Ja, inte så mycket. Men konstigt nog försvann denna måndag i rasande fart.
Träffade väninnan I på sena förmiddagen för att beställa badrumsinredning.
Och vilken affär! Bra priser, trevlig personal och stort utbud. Dessutom levererans av varorna hem samma dag om så önskas. Väldigt bekvämt! För egen del tittade jag bara.
Sedan i princip lunchdags. Promenad till den svenska restaurangen Hudik där vi bestämt möte med Perra, en pigg man i sina bästa år, vad det nu är....
För min del blev det en ägg och ansjovismacka och de andra slog till på en god torsk. Prat, skratt och trevlig samvaro blev det.
 
Siestatid mellan 14 och 16 (eller 17) lugnt och stilla även utanför Hudik.
Men idag satt vi inne och åt. Väl kyligt att sitta ute.
På hemvägen gick vi förbi "Mercadona", en stor supermarket och där träffade vi "bekanta", Ami och Partik. Ja, det vill säga jag har inte tidigare träffat någon av dem  personligen, men via Amis blogg tycker jag ändå att jag träffat dem, även om det inte varit personligen. Men idag blev det alltså ett första personligt möte mitt inne på Mercadona. Jättetrevligt!
Jag hade tänkt mig lasagne till middag och var på jakt efter nya lasagneplattor. Mina gamla krullade liksom upp sig i ugnen och blev till rullar. Väl värt att prova en ny sort. Och färska lasagneplattor har jag inte hittat här. Inte ännu.
Ladagnen blev bra, riktigt bra och plattorna behöll sin form. Dessutom kunde jag förstå vad som stod på förpackningen vilket underlättade.
 
 
Bra med bilder och tydlig instruktion, även om den är på spanska.
 
I går var det strålande sol, (vilket det har varit i flera dagar)  idag var det halvmulet/mulet och i morgon skall det bli sol igen så visst blev det en mellandag.
 
 Kanske så här i morgon?
 
 
Leffe

!3 grader tycker jag är helt OK.
Här i Malmö var det bara hälften så varmt, men solen sken och det kändes som om våren var på väg. Hade bara Scandic serverat frukost på terassen skulle jag ha nappat.

Svar: Du får lämna ett förslag om gasvärmare på terrassen så du kan äta din frukost där. Och att de öppnar den för gästerna....Skönt för dig med lite vårkänsla ! Ha det bra idag !
Ditte

kaffehörnan

Hejsan
De låter ju tip topp allting, bra service

Svar: Absolut!
Ditte

Marja

Omväxling förnöjer, säger man ju... men ni vill väl att de soliga dagarna ska vara fler än de molniga. Här har det varit vår i luften i dag och i morgon ska det visst också vara plusgrader. Ha det så bra! Kramar

Svar: Visst är det bra med variation ! Men idag är det blå himmel igen. Havet är så vackert när solen skiner. Skönt med lite vårkänning hos dig. Önskar dig en fin dag! Kram!
Ditte

Synne

Vad härligt det ser ut! Jag saknar Spanien.

Svar: Vi har det bra på alla sätt och trivs. Men visst saknar jag Peking ibland. Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
I går kändes det nästan som vår här hemma! Ca + 10 gr.
Nu tittar solen fram , men det är bara + 2,2.
I dag på em får jag besök av Annika och John. Det ska bli jättekul att träffa dem och höra lite om Torrevieja.
Hoppas att det blir lite soligare idag för er del.
Kram/A-K

Svar: God morgon! Idag är det vackert igen! Skönt! Kul att Annika och John kommer på besök. Hälsa så mycket! Önskar er en trevlig dag! Kram!
Ditte

Preciosa

Morrn Ditte!
Tack för i går! Trevlig dag som vanligt. Ja med dig alltså och också med el chico Perra.
Grym grabb :-)
Kram P ♥

Svar: Tack själv! Trevligt var det! Kul att träffa Perra! En glad lax! Och min lasagne blev bra. Inga plattor som krullade sig denna gång. Och idag blir det besök bland skåpen ...kram!😄
Ditte

Ama de casa

Man blir snabbt bortskämd med värmen... :-)

Visst är det så att man tycker att man känner folk via bloggen. Kul att träffas irl :-)

Vad bra att "Ladagnen blev bra" ;-)

Svar: Ja solen värmer skönt. Och idag är det blå himmel igen. Jätteroligt att träffa Ami och Patrik så där apropå . Man tycker ju att man setts via bloggen . Kul! Lasagnen blev över förväntan och inga plattor krullade upp sig. Blir lasagne idag också. Kvar sen gårdagen...
Ditte

Annika

Blev lite nyfiken på hur ni kunde känna igen varandra då ni aldrig har träffats. Själv är jag nog lite ansiktsblind så därför är jag så imponerad. Tycker det ser helt underbart ut med stranden hoppas att ni har kunnat njuta av värme och sol idag.
Kramen

Svar: Ja, att iv kände igen varandra var nog från olika bilder och bloggen. Och Irene var också med. Hon bor nästan granne med Ami.Jag har bara sett stranden på håll idag. Har vilat både mig, hostan och armen så formen snart skall bli mer konstant.
Kramar!
Och hoppas ni haft en bra dag i E.
Bosse hälsar!
Ditte

Ruth i Virginia

Vad är lasagnaplattor? Lasagna görs ju vanligtvis i en form och inte på plattor.
Väder i norra Virginia: -2C och fina, små snöflingor. I förrgår var det 18 plusgrader. Alla människor kom ut ur sina hål, tycktes det.
Vädret här är som livet - opp och ner, opp och ner väldigt kvickt.

Svar: Du har så rätt! Lasagne görs i en form i ugnen, men själva "materialet", pastadegen, består av plattor. Hemma och säkert på många ställen finns de att köpa färska, men här har jag fått hålla till goda med den mer hårda modellen, som pasta i paket/påse.Förstår att ni har skiftande väder. Var ett år i februari just i Virginia, Mac Lean, och vädert var minst sagt varierat.
Visst är vädret som vi människor; opp och ner i väldans fart.
Ditte

Ami

Ja, det var verkligen kul att få träffa dig på riktigt, men som du säger så tycker jag också att jag redan känner dig via bloggen :)
Vad bra att lasagnen blev lyckad!
I dag har det varit lite mer sol och vi passade på att ta lite lunch på Alinghi. Trevligt!
Ha en bra kväll!
Kram

Svar: Låter som en prefekt idé med lunch på Alinghi i solen. Vi kör på lasagne till middag i dag också. Den blev jättegod! Det visst jag ju inte men gjorde ändå en rejäl omgång av bara farten. Hoppas vi ses igen!
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Vad gjorde du i McLean?

Svar: Jag hälsade på svenska vänner som bodde där i några år. Och det blev ett par besök....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: