Lagom blandning

    
Idag blev det en så där väldigt "svenskt lagom dag", en lagom och trevlig blandning av det mesta.
Frukost på terrassen i strålande solsken och där smiddes dagens planer. Bosse som cyklat en del när jag förlustade mig i Vemdalen och i Stockholm ville visa några cykelvägar han hittat väster om stan. I dessa områden hade jag inte varit, men de kändes långt från centrum och havet om man inte är bilburen. Men här var väldigt stilla och bänkar strategiskt utplacerade efter cykelvägen.
Under vägs blev det förstås ett antal vätskepauser, medfört vatten, eftersom min hosta inte ger med sig.
På vägen in till Torre stannade vi till vid Salinas del Torrevieja, ett område där salt som utvinns här i Torre tas om hand och saltdepåerna ser ut som små oppiga berg.
Slutmålet för dagens cykeltur var en tidig middag eller sen lunch på en av våra favoritrestauranger nere vid Paseon och havet, Ahlingi, en italienskinspirerad restaurang med god och varierad mat och bra priser på dagens meny. Många för-varm och efterrätter  finns att välja på och allt till ett fast pris av 7.95 euro, utan dryck. (Har skrivit om den restaurangen tidigare.)
 Skulle man vilja äta à la carte, så går det alldeles utmärkt.
För min del blev det caprese till förrätt (mozzarella och tomat), som varmrätt vegetarisk lasagne och till dessert valde jag flan. Allt väldigt gott! Det brukar det vara.
Innan vi styrde cyklarna hemåt tog vi en promenad längs havet på paseon. (Här får man inte cykla..)
Sedan gällde det, på hemvägen, att hålla rätt på alla enkelriktade gator och vara en laglydig cyklist. Men med Bosse som gruppledare så går sådana saker galant.
Och apropå blandningar; så blev det lyckade sådana idag. Precis lagom av allt.
 
 
 
 
 
 
 
Torrevieja den 15/2-2014
 
 
Ama de casa

Lät som en bra dag :-)

Svar: Det var det! Riktigt bra!
Ditte

Iris

Mysigt! Läste om West Side Story (på engelska) i Torre, Teatro Municipal 22 februari kl 20, biljetter kostar 12 euro. Överskottet ger Lions International till hemlösa i Torre. Biljetter kan köpas i biljettcentralen vid Placa Miguel Hernandez tis-fre kl18-20. Kram

Svar: Tack för tipset! Läste om det här också men just nu hostar jag så mycket att jag skulle störa. Men kanske blir det bättre och då vill jag ju gå. Tankar och kramar till dig.
Ditte

Monika

Oj tillbaka till Spanien igen vad underbart! Hur länge stannar ni denna gång?

Dagarna rullar förbi i ett nafs här och så undrar man var tar tiden vägen. Har aldrig upplevt att tiden går såhär fort.

Njut och cykla på!

Kram /Monika

Svar: Jag tror dagarna går extra fort när man har trevligt. Följer med och ser hur ni har det. Nu stannar vi till början av mars. Skönt med sol och försommarvärme. Fortsätt njuta av livet! Kram!
Ditte

Veiken

Cykel är helt klart ett underskattat transportmedel. Man kan cykla i den tkt man vill och se sig omkring som nte annars är möjligt. Jag sitter nu exakt en meter från Mabel och hon skickar både hälsningar och kramar! Kram från mig också!

Svar: Tack för den fina hälsningen. Jag blev väldigt glad över den. Kramar! Och idag blir det en ny cykeltur. Kan sakna Mabels moppe!
Ditte

Tina

Hej! Vilket bra tips från läsaren Iris! WSS skulle jag gärna se igen om jag var i Torre.
Fint du gjort Ditte, med bilderna i inlägget! Jag tog veg lasagne ganska nära Linghini, med spenat o räkor. Gott! Vad var det i din?

Svar: Tack! I min lasagne var det div grönsaker bara. Men räkor och spenat låter gott. Vilken restaurant? Provar gärna!
Ditte

Tina

Ahlingi skulle det stå :)

Ami

Visst har vi härliga dagar här i torre! Och vilket väder...Jag är fortfarande förvånad varje morgon att det är blå himmel och sol som är på väg. Man är ju inte van vid det hemifrån :)
Ahlingi är en trevlig restaurang. Såg gott ut det ni åt.

Svar: Visst är det härligt att slippa regn och slask . Skönt att njuta av det vackra vädret. Undrar när vi skall stöta på er? Ha det gott!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: