Miljöombyte i fjällen

    
Idag har det varit en verkligt mörkgrå dag ute. Så grått har det varit att man knappast kunnnat se Globen på hela dagen, den är ju grå i sig, och då är det illa. I kväll lyser den röd och nu kan kag skymta den i alla fall.
Några plusgrader har det varit, snömodd, blött och dessutom halt. Alltså inget bra väder för mig som armkonvalecent att ge sig ut.
Fattas bara att jag skall snubbla eller halka och ligga som en utsträckt Jan Långben på gatan.
Men dagen har passerat ändå.
Jag har haft lite bestry med packningen inför resan till fjällen, Vemdalen, i morgon. Jodå, det blir resa av och med tåg. Först till Mora, byte till Inlandsbanan och avstigning efter Sveg, vid Röjans station, och sedan buss de sista två milen.
Så Liv, Max , William och jag har en spännande och omväxlande resa framför oss. Och sällskap får vi av vännerna britt och Sara som också tar tåget. En hel gruppresa....
Min packning har hämtats av Helenfamiljen så det blir bara en liten ryggsäck att bära.
Skönt, för vänsterarmen är inte i skick som ny. Ännu!
Någon skidåkning blir det förstås inte tal om för min del, men after ski är det ju inget som hindrar mig från att delta i.
Lite miljöombyte och social samvaro blir bra för mig.  Och snö finns det och den är vit. Det är den inte här i stan.
Vi är många som skall åka, så två stugor är bokade och det blir gemensamma middagar. Jättemysigt!
Max, nyss fyllda fyra år skall gå i skidskola för första gången och jag skall stå på första parkett och följa hans utveckling. Jätteroligt!
Kanske brås han på sin mamma och moster som vi satte i skidskola redan som treåringar, i Idre. Många skidskolor och skidresor har det blivit för deras del  intresset har hållt i sig.
Hoppas att Max också gillar både skidskolan och skidåkningen. Återstår att se. Men mormor är hoppfull och med mutor kan man komma långt.
För Williams del, blir det hans första fjällresa och det blir lagom för honom att prova på att se backarna från pulkan eller vagnen. Men det är lika bra att börja vänja sig i tid.
Så nu drar vi alltså till fjälls....
Återkommer med rapporter.
 
William, en pigg, go och glad liten kille på drygt fyra månader som snart är på väg på sin första fjällresa.
 
                                                                                             
Och Max, en jättefin storebror .
 
 
 
 
 
 
Stockholm den 1/2-2014
 
Iris

Härligt med fjällresan, väntar med nyfikenhet på "rapporter" här. Njut av resan och tillvaron! Kram


Svar: Tack! Ja, jag blir nog inlindad i både bomull och frigolit. Men det blir trevligt att vara tillsammans med de mina. Bosse är dock kvar i varmare trakter.Kram!
Ditte

Mats

Ha det så mysigt och avkopplande där uppe i Vemdalen Ditte..skönt du slipper kånka på en massa väskor i onödan :)

Svar: Tack! Blir bra med lite snövyer och sedan byta dem mot lite värme i Torre. Mysigt att vara med barn och barnbarn. Och jag blir ju helt inlindad och omhändertagen.
Ditte

Ama de casa

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen :-)

Ha en toppenskön resa, trots att du inte får åka skidor!

Svar: Visst är det hälsosamt och stärkande i fjällen. Det har jag alltid tyckt. Nu blir jag åskådare och materialförvaltare, en ny roll. Spännande!
Ditte

Marja

Skönt med miljöombyte och trevligt att få vara med barnbarnen och andra trevliga bekanta. Synd att du inte kan åka skidor, men Max blir nog glad för peppningen i skidskolan. Hoppas armen snart blir bättre, men du är väl försiktig? Kramar

Svar: Ja då, jag är väldigt försiktig. Det gör fortfarande ont i såret så det relgerar sig självt. Men trevligt med miljöombyte och trevlig samvaro,Kram!
Ditte

Malin

Mysigt med en fjällvistelse! Spännande att se vad Max tycker om skidskolan och vilken tyr han har som har mormor där som hejarklack!

Svar: Jag är också spänd på vad han skall tycka men jag får väl ta till mutmetoden i värsta fall . Men jag tror det går bra. Och jag är en bra hejarklack.
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Ha en bra resa och som sagt...inga ansträngande
krumbukter! Kram P ♥

Svar: Nej då. Nu sitter vi på tåget i lugnan ro. Två timmar kvar till Mora och sedan Inlandsbanan och buss de sista två milen. Men bi har bärhjälp av vänner som också är med på tåget. Hoppas ni får en fin söndag. Kram 😉
Ditte

Ami

Trevlig resa! Och var rädd om armen :)
Kram

Svar: Tack! Och armen är jag rädd om.
Ditte

Synne

Vilken liten Max-klon han är, lillebror! Här blir det inga fler vinteraktiviteter på ett bra tag tyvärr. Hade sett fram emot att åka skidor men det får som sagt vara som läget är nu.... Suck.

Svar: Du får se till att läka det skadade knät och vila. Vet att det är svårt , men det kommer fler chanser till skidåkning för dig. Hoppas att den värsta smärtan har försvunnit.Ha det så bra det går nu under lovet, och fler lov kommer.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: