I det blå...

    
I dag har jag verkligen varit ute i det blå och på mer än ett sätt.
Efter gårdagens målningsinsats blev jag idag ombedd att göra ett lite mer precisionsinriktat arbete på muren. Eller på balustraden, som jag igår fick lära mig att det heter.
Tror jag blev lite smickrad, för idag fick jag måla de smalare kanterna som går längs hela balustrade och som syns lite mer. (Gårdagens målning syns bara om man står på nära håll och tittar.)
Men innan målningsjobbet bjöd maken på en rejäl och närande frukost beståendes av stekta ägg och tomater på en  skiva grovt bröd, samt kaffe och det hela serverades ute i solen till ackompagnemang av en knallblå himmel.
Målarjobbet var klart på lite drygt en timme och sedan väntade en trevlig cykeltur i det vackra vädret.
Många stopp blev det på vägen; måste ju vila armen då och då samt undvika de värsta hostattackerna.
 
När cyklarna parkeras låses de fast dels tillsammans och sedan ofta dessutom i en stolpe.
Bara för säkerhets skull...
Vi rullade Avenida des Baleares ner not havet. Rulla är just rätta ordet. Bra fart blir det i den långa utförslöpan.
Passeade Playorna Los Locos och de la Cura, där det fanns gott om solande personer och även några tappra som badade. Havet glittrade så vackert så vackert så ett vätskestopp på Deni´s, alldeles vid havet passde bra för att verkligen kunna njuta av ett glittrande hav och en blå himmel.
Vi fortsatte färden söderut och stannade till för att titta på de modiga kitesurfarna vid Playa del Naufragos.
Jag hade för mig att man skulle kunna cykla längs havet hela vägen ner till Punta Prima, men blev osäker efter ett tag då vägen verkade försvinna. Ja, väg och väg, det var mer en röd grushistoria  som löpte längs havet. Måste titta på en riktig karta och se om den "vägen" hade varit möjlig att fortsätta på. Nu började det blåsa så det var inte så behagligt att trampa i mtvind och absolut inget som gynnade min hosta. Så vi vände tillbaka hemåt mot stan. Men det här området får vi utforska mer. Helt klart.
Och den blå färgen från himmel och hav följde med oss nästan ända hem.
Även nu i skrivandets stund, 18.30 är himlen blå, visserligen med små vita molntussar som bryter av. Men blått är det och +17.
 
 
 
 
 
 
 
Torrevieja den 20/2-2014
Ami

Det var en ordentlig cykeltur ni tog. Men det är tur att det finns små trevliga rastställen utefter vägen :)
Vi har också varit nere på stan och strosat i det fina vädret, men även vi vände hemåt när det började blåsa.
Hoppas din hosta ger med sig!
Ha en trevlig kväll!

Svar: Hostan kommer och går och är stundtals bedrövlig. Men här är luften bättre än hemma och skönt är det.Hoppas det fina vädret fortsätter.
Kanske vi syns nere vid Paseon.
Önskar er också en trevlig kväll.
Ditte

Tina

Hej! Fint du gör, i bloggen! Ja och även hemmavid, med målning! Strandprommisen ska byggas vidare från Naufragos. Det har kommunen klubbat igenom. Det har varit en del skriverier om det o även om stranden söderut, den med palmerna; Lo Ferris. Den ska räddas och städas upp.

Svar: Tack för fina ord! Kul att strandpromenaden byggs ut vidare söderut. Och vi får fortsätta att upptäcka den delan också. Många cykelturer väntar!
Ditte

TantGlad

En riktig frukost måste man ha för att orka allt. Så duktig du är med allt, och så mysigt det låter då du berättar.
Låter ju som du har det jättegott, och det hoppas jag att du har vännen.
Ha det jättemysigt och en varm varm kram kommer från mig!

Svar: Tack du rara! Jag har det bra och trivs bra med att vara här. Armen läker, men det tar tid och hostan har inte blivit sämre så jag samlar krafter och lagrar dem. Kan kanske behövds senare . Stor varm kram till dig också.
Ditte

Mats

Klart man kan cykla:) lite guppigt o dant ibland men men! Håller man till höger om mar azul så blir det en fin cykelväg upp mot Punta prima längs med 332... Men då missar man ju havet? Och om man nu måste ha asfalt under hjulen :) cykla lugnt... Kanske inte läge för dig att dra ut på ojämnt underlag ännu? Ha det så bra säger vi från ett vintrigt Kungsgården

Svar: Tack, då var vi på rätt väg. Vi blev lite tveksamma. Men vi kan testa längs med 332 till Punta Prima och andra vägen tillbaka. För det är ju havet som lockar en del. Och vi måste inte ha asfalt under däcken, var bara osäkra på om det var rätt väg. Och det var det ju. Tack för info. Då vet vi till nästa gång. Nästa vecka går det nog bra med ojämnt underlag...
Kul att vara i era trakter och vi tänkte faktiskt på er.
Ha det gott ni också. Vi har det!
Ditte

Katarina

Jättefina bilder och jag håller helt med dig om att dagens färg är blå. Bra som omväxling efter allt vitt som du målade i går och idag. Förstår att ni har det jättebra.
Ta det lugnt ibland, så att såret läker bra. Är ju inte din starkaste sida direkt, men de kanske kan tränas upp.
Kram!

Svar: Tack! Och visst tar jag det förhållandevis lugnt. Åtminstone tycker jag det själv.Önskar dig en fin helg!
Kram!
Ditte

Veiken

Då kan du skriva Målare på ditt CV. Tråkigt att hostan sitter i och inte vill släppa. Det ser så läckert ut med alla nyanser i blått! Kramar

Svar: Någon målare blir jag nog inte, men kanske kan jag skriva "målarlärling under utveckling" på mitt CV. Och visst var de blå nyanserna vackra!Kramar och hälsningar
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Ni verkar ha haft en härlig cykeltur innan det började blåsa. Härliga blå bilder! Jag har vitt utanför fönstret. Trodde ett tag att våren var på väg för snödropparna hade kommit upp på gräsmattan. Undrar om de klarar sig under snötäcket?
Du måste vara rädd om dig. Så att du blir fri från din hosta!
Jag hostar inget nu pga att jag inte rökt på en månad! ☺️
Ta ett varv på marknaden från mig också!
Kram till er båda/A-K

Svar: Skall visst ta ett varv på marknade för dig också. Gärna! Vackert väder är det också!Skönt att din hosta är bättre, men min....Jag har ju inte rökt.
Tror säkert snödropparna klarar sig under snötäcket, de är tåliga små blommor.
Gårdagen bjöd på en trevlig cykeltur och vi hade medvind hem. Skönt!
Önskar dig en fin dag!
Kramar från både Bosse och mig.
Ditte

A-C

Hej Ditte!
Tack för trevlig läsning, har följt din blogg ett tag. Hittade den på Preciosas sida.
Vi brukar också ta en cykeltur ibland, dock inga jättelånga. Bra att ni låser dom ordentligt, men tyvärr ingen garanti ändå. Våra första cyklar (som ingick i husköpet) blev stulna när vi ställde dom låsta med vajer i början på cykelvägen, gamla järnvägen. Vi var väl borta 1,5 timme. Verkligen trist!!. Nu har vi köpt nya, ja begagnade, och vågar knappt ställa ifrån oss dom.
Ha en bra fredag o helg! Hälsn A-C

Svar: Hej! Trevligt att du tittar in här. Välkommen! Cyklarna är trevliga att ha, men som du säer, de kan vara nog så åtråvärda. Vi lämnar dem helst inte utom synhåll, men stölder kan ske så snabbt. Väldigt trist att ni blev av med era cyklar. Men cyklar är säkert åtråvärda både här och hemma.
Önskar dig också en trevlig fredag och helg.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: