Hedersuppdrag? I liten bemärkelse...

    
Visserligen har jag tummen mitt i handen och är opraktisk i största allmänhet. Men idag har jag fått ett hedersuppdrag, i mindre skala.
Jag har fått förtroendet att bistå Bosse vid målning av muren utomhus och som utgör gränsen mellan grannens terrass och vår.
Men jag hade viss tur. Solen sken starkt mitt på dagen, rakt över muren, så ingen målning kunde ske.
Ledigt, med andra ord. Passade på att gå iväg en sväng för att fika, äta lite lunch och handla tillsammans med vännerna I och I och vara laddad för uppdraget när jag kom tillbaka,
Under min utflykt hade Bosse varit och köpt upp sig på ytterligare ett gäng penslar i mindre storlek och som var lämpliga för ändamålet.
Härligt väder och gatan verkligen badar i solsken.
 
Att måla muren är ett detaljjobb med många skrymslen där penseln och färg skall nå in ordentligt.
Så innan jag fick förtroendet att börja måla så fick jag en noggrann genomgång av hur man målar.
Sedan fick jag provmåla under övervakning och när det sedan så bra fick jag ge mig på de små kvadraterna i muren.
Själv var jag mycket nöjd över vad jag uträttat och ännu har jag inte hört några synpunkter från arbetsledare på själva utförandet.
Risken, eller chansen,  är att det blev så bra gjort att jag får fortsätta med andra målaruppgifter i morgon.
Snyggt blir det i alla fall.
Nu är min de av målningenl är slutförd för idag och jag skall överraska maken med några tapas och ett glas bubbel inan middagsbestyren sätter i gång.
Vi får sätta oss så att den nymålade muren riktigt syns.
 
Detaljbid av muren och Bosse visar mycket pedagogiskt hur jag skall måla.
 
Full koncentration på målningsuppdraget.
 
 
                                                                                                           
 
 
Torrevieja den 19/2-2014
Ami

Det är minsann inte lätt att måla i alla de små krumelurerna, så det var bra gjort av dig.
Jag skulle nog inte klara det. Har alldeles för dåligt tålamod. Men visst är det härligt att kunna stå ute i februari och greja i trädgården!
Ha en trevlig kväll!

Svar: Önskar er också en trevlig kväll. Vad gäller tålamod är det en klar förbättringsåtgärd hos mig. Men idag gick det bra. Och skönt att vara utomhus .
Ditte

Annika

Hej. Oj,oj vilket jobb du har, men kul att se det färdiga resultatet då det blev så fint. Låtet inte fel det där att sitta och mysa med lite bubbel före maten, det är väl livskvalite.
Ha en fin kväll.

Svar: Livskvalité är viktigt! Och målarresultatet blev bra. Får titta närmre i morgon. Önskar dig också en fin kväll!
Ditte

Malin

Det är rogivande, i alla fall för mig att måla. Och nu när vi har en del målning att göra på sommarstället under sommaren även i år vet jag vad jag ska sysselsätta min rastlösa själ med. Men att ha en pappa som är målare till yrket gör att man med inspektion och genomgång av hur man gör och ens tillåts hålla i en pensel mellan varven gör att det ibland uppstår "problem".

Svar: Jag är ju inte alls praktisk på något sätt. Men Bosse har mer av den talangen . Förstår att du är praktisk med det mesta . Och så bra med en pappa som instruerar. Men nu är du kanske färdiglärd.
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Finns inget finare än dessa balustrader eller staket.
Om dom är vita :-) Vi har idkat trädgård också. Hot går hem eller var det hut :-) Kastat krukor och jord med bedrövliga blommor. I morgon sås tomater...tror jag :)
Kram och tack för i dag/ P ♥

Svar: Tack själv. Låter flitigt värre. Kul att så tomater. Skall övervöga detta. Och nu blir våra balustrader absolut vita. Fint blir det. Tack själv för idag.
Kram!
Ditte

Marie-Louise

Tjingeling! Vad härligt ni verkar ha. Jag längtar verkligen ner till solens värmande strålar. Jag skrattade högt åt din beskrivning av ditt besök på vårdcentralen. Mats berättade förra veckan att du tränar in 10 nya spanska glosor varje dag. Vad duktig du är;-)
Kram på dig!

Svar: Hej där! Vi har det verkligen bra och njuter av de långa dagarna ocg solen som ofta har tittat fram. Jag tränar på med mina spanska ord och fraser. Gillar språk och är ju en envis typ. Gör inget om jag säjer fel, tar tacksamt emot när människor rättar mig och jag frågar gärna hur det heter. Och jag har ju alltid i världen som pensionär....
Ha det bra ni också och hoppas att vi snart ses här eller i Stockholmstrakten.
Ditte

Ama de casa

Men? Du gör ju HELT FEL!!! Du ska misslyckas, ju. Sen slipper du måla mer... ;-)

Svar: Du har en poäng, eller flera där...Men det var kanske bra för mitt självförtroende att tummen mitt i handen flyttat sig för ett tag. Men idag får den nog flytta tillbaka . Tack för tipset!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Så duktig du är! Bra att Bosse talade om hur du skulle göra. Då är det kanske inte så svårt sen.
Syrran ringde igår och talade om att min svåger har påbörjat att måla trappräcket. Det tackar jag för! Pillergöra! Syrran tvättade bort lite mögel som uppkommit i en hörna i stora sovrummet. Bara tacka och ta emot.
Ni var absolut förtjänta av att dricka lite bubbel före maten.
Ha en bra torsdag och vila din arm.
Kram till er båda/A-K

Svar: Duktig, kan man nog inte säga, men jag gjorde ett tappert försök. Och instruktören var nöjd. Vi får ta och titta bort till dina hyresgäster och se hur de har det....Skönt att få lite målning gjord.Nu blir det en sen frukost ute på terrassen i solen. Men så varmt är det inte ännu, bara 14 grader. Men det skall bli uppåt +20 under dagen.
Kramar! Och armen vilas!
Ditte

Sanna

Vad fint det ser ut!

Svar: Visst blev det bra!Kram!
Ditte

Marja

Åh, så kul att få måla! Fast det verkar på din beskrivning som att du inte riktigt gillar att få direktiv från Bosse. :) Kan själv, kanske. :) Jag skojar bara, klart Bosse vill att det ska bli ordentligt gjort, han är ju arbetsledaren, eller?
Ha en skön dag! Kramar

Svar: Väldigt bra att bosse ger direktiv. Skulle jag inte få det skulle han få göra om det. Är inte så pratiskt och ser inte alltid hur saker skall göras. Men nu har jag lärt mig lite. Har målat även idag och nu är vi klara. Skönt!Dagen har varit toppen med sol, cykeltur och havsutsikt. Och lite målning.
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Ni ser ut att ha det så fantastiskt, och jag hoppas verkligen att jag också, i framtiden, ska kunna ha ett boende utomlands också. Jag tror att det är därför du är så fantastisk Ditte, för att du reser så mycket :) Det gör så mkt för människan!

Svar: Vi har det verkligen bra här och jag tar det lugnt, men lär känna nya människor och mina gamla vänner hoppas jag att jag har kvar. Och att resa är tillför så mycket.Kram!
Ditte

Ama de casa

Psst... Du kan också skylla på att du är konvalescent. Jag klarade mig flera veckor från att hänga tvätt genom att säga:
"Oooo... Det stretar i ärren..."
;-)

Svar: Bra tips! Men då kan jag få en aning svårt att förklara att jag gärna vill ut och cykla. Kan å andra sidan hävda att jag bara häller i med höger arm. Och visst stretar det i ärret. Men även målningen sker med höger hand....Får fnula lite...
Ditte

Eva

men va mysigt det ser ut, var är det någonstans? trevlig blogg så önskar jag dig en skön kväll av det som är kvar :)

Svar: Tack! Vi är i Spanien, i Torrevieja och njuter av fin försommar enligt svenska mått.Önskar dig en fin kväll och trevlig helg.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: