Gröna tankar

    
Idag var himlen åter klarblå och det blev en skön dag i hemma på terrassen. Jag har egentligen inte gjort något alls. Lite ovanligt, men ganska skönt och  både arm och hosta har fått sitt ompysslande.
En promenad i omgivningarna blev det i alla fall och roligt att träffa på några grannar jag förut inte pratat med. Ja, prata och prata. Några ord förstår jag och andra kan jag så det blev ett litete samtal i alla fall. Och så mycket föstod jag att de tyckte det var roligt att vi har en del blommor som syns utåt.
Och fler skall det bli. Nu har jag samlat ihop tre avokadokärnor och planterat dem i olika krukor och hoppas på att någon skall komma i gång och gro. Återstår att se, men jag har talat vänligt med dem.
Tog i alla fall en tur till närmsta trädgårdsmästare nere på Avenida Valenciana efter siestan och tittade på bouganvilla. Men jag skall återkomma i nästa vecka då det finns fler att välja på. För en bouganvilla vill jag ha. Om den sedan skall vara i kruka eller planteras fritt i jorden vet jag inte. Tar tacksamt emot råd från er som vet.
 
Några av blommorna i samlad trupp. Och penningträdet i hörnan blir frodigare för var dag som går.                                                                  
Vad gäller växtligheten så tittar jag dagligen in på grannarnas fina citronträd och undrar om ett sådant kunde passa. Men de blir ganska höga och tar då en del av solen. Dessutom är terrassen och rabatterna runt om ganska små och behändiga. Så jag får kanske nöja mig med att titta på grannens träd.
Ja, citronträden finns åt tre håll...
Konstaterar lugnt att jag trivs, åtminstone vissa dagar, men att göra så lite som möjligt och bara vara. Känner mig idag lite som tjuren Ferdinand, som gärna sitter under sin korkek (det har jag ingen) och bara finns. För det görr jag ju...
 
 
 
 
 
Torrevieja den 25/2-2014
TantGlad

Jag skulle åxo känna mig som tjuren Ferdinand bland alla dessa blommor. Jag älskar ju blommor som du förstått .
Låter så härligt där du är, och jag hoppas du trivs jättebra och mår så bra du bara kan.
Varm varm kram och tack för de fina bilderna som får mig att längta till sommaren.
Kraaaam vännen!

Svar: Tack du goa för dina värmande tankar. Jag har sett bilder från din trädgård och dina vackra blommor och beundrat dem och dig som lyckats så bra. Vi har ingen gräsmatta utan rabatter på två ställen runt terrassen som är på ca 5 x 5 m . Men det räcker bra! Har idag varit förvånad över att jag trivts som Ferdinand. Att bara sitta där. Stor kram till dig
Ditte

Sanna Preifelt

Åh gud vad härligt! Det är Robertos dröm, att ha en egen trädgård där han kan odla. Helst i södra Italien :)

Svar: Du skall se att ni får er lilla trädgård så småningom. Vi har en mindre terrass på 5 x5 m. Men det räcker bra. Drömmar skall man ha. Det har jag fortfarande.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Så skönt att bara vara ibland!
Så fin ni har fått det på er fina uteplats! Otroligt vad penningblomman växt sen i höstas.
När det gäller bouganvilla så är jag lite rädd, då roten sprängde muren. Den var sååå fin och klättrade runt portalen + hela balustradräcket! men spräckte som sagt muren. Kollar du in vid min grind så ser du roten som jag nu försöker dölja med ett skott av Penningblomman som jag fått av Ama och Anders.
Har haft en trevlig em med Annika och John.
Kram/A-K

Svar: Aha, skall och titta. Kanske får jag tänka om. Ja, det var roligt att de lite äldre grannarna tyckte att det var fint hos oss. Och penningträdet frodas. Vad roligt att er dag blev lyckad. Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Ja er lilla innergård är verkligen mysig! Jag var där förra våren hos förra ägarinnan! ;) Bouganvilla är en favorit men den allra vackraste är passionsblomman! Finns ett särdeles vackert exemplar på avd Baleares i riktning mot Rosaleda och havet. Jag är inte religiös men när man tittar på en passionsblomman på nära hålla så undrar man om det inte finns en magisk skapare bakom alltihop trots allt! Mejlar dig ett foto som jag tog förra (eller var det förrförra?) våren! :)
Hoppas att hostan ger med sig!
Buenas! //Susan

Svar: Tack för tipset! Skall kanske leta efter en sådan då . Passionsblommor är ju så vackra men jag hade inte tänkt på att kunna ha en här. Får tänka om. Glad för att få ett foto. Och i övrigt kurerar jag mig. Tycker jag är lite bättre , åtminstone stundtals .
Ditte

Ama de casa

Vilken härlig blomsterprakt du har :-)

Svar: Tack ! Försöker förvalta det som finns !
Ditte

Mats

Låter som en helt ok sysselsättning, ni myser och mår bra.. Fortsätt så.. Hörs o syns

Svar: Visst är det ! Och vi fortsätter så .
Ditte

Ami

Vad skönt att du fick vila armen och hostan lite. Ibland är det faktiskt skönt att bara vara. Men vad fin er penningblomma är...Får hoppas vår blir likadan :)
Nu kommer solen fram, så det kan nog bli en härlig dag i dag också!

Svar: Det blev en bra mellandag här hemma. Men idag är vi på gång med nya äventyr.Ha det gott!
Kram!
Ditte

Veiken

Det är livskvalité att bara få finnas till ibland, stanna upp och njuta av det man har omkring sig! Är armen fortfarande besvärlig mot dig? Tråkigt, men det blir säkert lite bättre för varje dag. Du har helt klar gröna fingrar! Kramar

Svar: Visst är det livskvalité att stanna upp och inte vara på väg. Kände ofta så i Thailand, i våra gemensamma trakter. Är glad att det nu känns så här också. Armen blir bättre för var dag, men det tar tid och jag är nog otålig och vill snabba på det hela. Vad gäller färgen på fingrarna så kan de stundtals färgas gröna. Saknar dock orkideér.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: