Gott försök.

    
 
Hade satt klockan på ringning i mrse för att vara på den lokala vårdcentralen i god tid innan måndagmorgonens rusning startade. Så strax efter klockan nio stegande jag vant in i byggnaden, har varit här några gånger tidigare, och gick fram till kassorna för anmälan. Ingen kö alls! Jag framförde mitt ärende med de spanska ord och fraser jag tränat in, visade mitt intyg från Södesjukhuset, förklarade med några få spanska ord vad det innehöll, fick en lapp med tid för borttagning av stygnen klockan 13.09 så jag promenerade den fem minuter korta sträckan hem för att vänta. Funderade en liten stund över att jag denna gång inte skulle träffa en läkare innan, men kanske hade rutinerna ändrats. Vad visst jag?
 
Jag tittade inte på lappen förrän jag var hemma och såg då att det stod ungefär "Febres enfermia". Tittade på Google Translator och fick förslag på att det kunde betyda "efterbehandling av feber". Det var ju inte vad jag försökt tala om....
Visserligen är jag förkyld och hostat har jag gjort länge. Men nu gällde det att ta bort stygnen.
Gick tillbaka igen för att fråga. Den godmodiga damen i receptionen fanns kvar och förklarade att enfermia betydde sjuksköterska och Febres var nämnet på sköterskan jag skulle träffa. Pust! Hem igen!
Passade på att ringa väninnan I som lovade gå med mig och få bort stygnen. Skönt med en spansktalande livlina.
På utsatt tid var jag tillbaka och mötte upp vännerna I och I.
 
Den lokala vårdcentralen ville vara med på bid.
 
Vi "knödde" in oss, i den av måndagspatienter nu fyllda korridoren, och väntade på att mitt namn skulle ropas upp och det skedde i stort sett på utsatt tid.
Jag fick dock inte ha med någon "översättare" in. Sjukskötaren tittade på min arm och mina stygn och frågade efter ett läkarpapper. Que? Jag visade pappret frå SÖS hemma och förklarade vad det stod. Men det var inte detta papper som var viktigt utan ett papper/intyg skrivit av en spansk läkare här på vårdcentralen som tittat på såret. Jaha!
Sjukskötaren gick med mig ut och berättade för I och I att jag fick beställa tid i receptionen till i morgon för att först träffa en läkare innan någon stygnborttagning kunde ske. Och troligen skulle kanske bara vartannat stygn tas....Nähä...
Till receptionen för att beställa tid för morgondagens läkarbesök. Men, det gick inte. Detta sker samma dag. Så i morgon klockan 8 är jag på plats för ett nytt försök att få bort åtminstone några stygn.
Tur att man är en ganska tålmodig typ som stundtals kan se det humoristiska i olika situationer. Hann nog träna upp detta under åren i Peking.
 
Efter denna sejour var vi riktigt hungriga och begav oss till Gallerian för att slå runt på en räksmörgås. Eller som vi sa; en stygnmacka.
 
          
Verkligen en god och fräsch räkmacka på grovt bröd och med stora, fina, räkor.
                                                                                            
 
 
           
 
                                                                                             
                                                                                          
 
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
Irre

Hej Ditte, det var en rolig stygnhistoria. Ja i Spanien kan man aldrig veta om det går att få något uträttat samma dag eller kanske nästa. Som tur är så lär man sig detta efter ett tag och det ter sig nästan naturligt. Kul att se I med räkmackan, snällare och hjälpsammare person finns inte. Jag hoppas snart vara i Torre igen, kram

Svar: Tack du goa för din omtanke. Tänker mycket på dig och hoppas verkligen vi snart ses. Jag tar det hela med jämnmod, har ju tränat tålamodet både på jobbet och i Kina.
Och jag är både glad och tacksam över I och I som är så snälla och hjälper mig.
Kramar till dig!
Ditte

Ama de casa

Hoppsan... Ja, det är ju tur att du har nära till saluden i alla fall. Bättre lycka imorgon :-)

PS: Då är du nog värd ännu en stygnmacka :-)

Svar: Lyckas jag i morgon, helt eller delvis, får se om de tar vartannat stygn. dE var inne på den tanken idag för att de var så många. Kanske lite bubbel då med räkmackan? Eller stygnmackan!
Ditte

Ami

Men åh, så frustrerande! Ja, vad har man att göra...Bara att rätta in sig i ledet och se glad ut :)

Hoppas du får det ordnat i morgon!

Svar: Ja, men inget att göra åt och det blev ju "trevligheter" efter besöket. Och nu siktar jag på morgondagen. Glad i hågen...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja nu var det ju inte namnet på sköterskan utan månaden febrero hahaha...Men det hjälpte ju inte iaf :-)Men skam den som ger sig - du tex :-)
Los puntos ska bort :) Tack för i dag och mackan är bara supergod. Som en svensk riktig räkmacka...ja du vet :)
Kram P ♥

Svar: Dessa språkförbistringar! Hur som, nytt besök manana och nu har jag tränat in fraser på spanska . Får se hur det går. Fniss! Stygnen skall bort! Och visst är denna räkmacka toppen! Kram! Hörs i morrn!
Ditte

TantGlad

Hej vännen, ja det var inte lätt med denna stygnhistori inte. Svårt med språket är det nog ibland ändå. Hoppas nu det går bra med alltihopa och så. Det var tur ni fick en stygnmacka som plåster på såren . Ha det nu så jättegott du bara kan fina vän!
Kramkram i stort från mig!

Svar: Tack för dina uppmuntrande ord! Och i morgon blir det ett nytt försök att bli av med stygnen . Och erfarenheter får jag. Kramar till dig!
Ditte

Marja

Men oj, vilket strul det blev. :) Ja, det är inte lätt med språket alla gånger. :) Hoppas på bättre tur i morgon.
Och räkmackan ser verkligen god ut. Kramar

Svar: I morgon tas nya tag. Och jag är luttrad! Har nu tränat på spanskan i kväll. Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Muuums vad gott med räkmacka! Hoppas verkligen att allt gick bra för dig med allt det andra till slut, Ditte :)

Svar: Räkmackan var toppen och i morgon hoppas jag bli av med åtminstone hälften av stygnen. De är många... I övrigt så tänker jag positivt . Tack för din omtanke ! Kram!
Ditte

Tina

Bra att vårdcentral blev med på bild! Är det denna man bör välja, månne, vid akut behov av vård...

Blir intressant höra fortsättning på stygnhistorien...

Svar: Beror kanske på var i Torre man bor men här tycker jag de är bra. Var tredje besöket här och i morgon slår jag till med det fjärde. Och nödvändig vård för EU medborgare är dessutom kostnadsfri.
Ditte

Veiken

Hahaha! Det gav oss här på Kims ett gott skratt, men det var nog inte så roligt för dig!
En räkmacka som plåster på såren. Inte bokstavligt utan bildlikt alltså! Kramar

Svar: Bra att ni fick er ett gott skratt. Det var ganska komiskt tycket jag också. Men nu har jag just kommit hem och stygnen är borta. Hade pluggat in lite extra ord för att göra mig förstådd . Får se vad vi "plåstrar om" idag. Lite att fira... Kram!
Ditte

Ami

Hej Ditte!
Jag tror faktiskt solen är på väg fram nu :)
Restaurangen vi åt på vid Zenia låg på andra våningen och jag tror att den hette Che...Men kan ha fel. Det var i alla fall en argentinsk restaurang. Trevlig personal och mycket mat.
Hoppas dina stygn blir borttagna idag!

Svar: Tack för restaurangtipset. Vi skall ta en cykeltur till Zenia någon dag och då är det bra med ett restaurangtips.Jodå, stygnen kom bort...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: