Envishet, min bästa och sämsta egenskap.

    
Knappast ett moln synligt på himlen. Jo, ett par såg jag faktiskt...En underbar dag.
Och när dagen nu såg så pigg ut bestämde jag mig för att göra ett personligt besök hos elbolaget, Iberdrola. Jag har ett tag försökt att via internet anmäla oss för att få elektronisk faktura. Posten eller brevbäraren, vet inte vem, har nämligen inte hitintills lyckats leverera någon pappersfaktura i brevlådan utan vi har gått till Iberdrola för att hämta den.
Det går bra när vi är här, men i övrigt är det lite svårare. Betald blir fakturan via banken, så det är i alla fall klart.
Alltid något!
Jag hade med alla papper och ville att tjänstemannen via sin dator skulle låta mig logga in på min mail där jag fått info på spanska från elbolaget hur jag skall gå vidare för att få till en e - faktura.
Icke! Jag hade tränat på några fraser och tyckte att han borde förstå mig. Det gjorde han också, men denna service ingick inte i hans uppdrag.
Däremot fick jag ett telefonnummer att ringa för att få hjälp.
Puh!
Tur att det vackra vädret höll i sig. För nu behövds en stärkande promenad längs havet.
Det tar på med byråkrati.
 
 
Strandpromenaden var lika lika mysig som vanligt.
 
En paus på Deni´s, första parkett, med bra utsikt både över Paseon, de som passerade och havet. En öl och en "tostado" smakade bra. Kände att en del energi lämnats på Iberdrolas kontor och behövde kompletteras.
                                                                                       
   
Deni´s och här kan man sitta länge och njuta. Ja, då; jag sitter i skuggan.
 
   
En kort stund där på bänken i solen....
 
Vi strosade bortåt stranden Los Lokos och vidare hemåt. Nu var jag stärkt av dagens vackra väder och var beredd på att åter ta itu med e-faktura "möjligheterna". Man skall tänka positivt. Och kanske en möjlighet fanns att jag skulle få det att fungera via telefonen.
Ringde det nummer jag fått, men tyvärr räckte nte min spanska till för att förstå. Måtte ha nuddat en knapp på telefonen för plötsligt hamnade jag hos en kvinna som talade engelska. Hurra! Framförde mitt ärende och lyckades med hennes hjälp registrera mig via datorn på Iberdrolas hemsida. Den hjälpsamma kvinnan satt kvar och lotsade mig genom de olika momenten tills jag fått klart med användarnamn och lösenord. Har i övrigt försökt själv med detta i tre veckor snart. Felet? Jo, det handlade om hur man skulle identifiera sig. Och som svensk gällde vare sig pass eller NIE/NIF nummer. (id nummer)  Jag skulle trycka i   "annan legitimation". Aha!
Tänk, ibland är det bra att vara envis.
Och envisheten är både min bästa och sämsta egenskap....
 
 
 
 
Torrevieja den 26/2-2014
                                                                               
 
 
 
 
                                                                       
 
 
                                                                                        
 
 
 
                                                                                                    
 
Preciosa

Hej Ditte!
Ja det tar lite tid att få nåt gjort här...men det löste sig till slut pga just att du är envis .) Men det behövs här nere...
Fin dag ser jag att ni haft. jag har bara slappat med tryck i pallet :(
Kram P

Svar: Visst tar det tid, men det har jag ju gott om. Och det mesta brukar lösa sig. Med ett leenden går det lättare. Humor underlättar också. Vi är ju rätt vana vid att saker kan ta tid från vår tid i Kinalandet.
Hoppas ditt tryck lättar!
Kram!
Ditte

Annika

Det är inte helt fel att vara lite envis ibland. Men vilket underbart väder ni har, ser underbart ut.
Kramen

Svar: Nejdå, envisheten kan vara bra också. Idag t.ex. Och vädret är underbart!
Ditte

Ama de casa

Skam den som ger sig! Duktigt jobbat :-)

Ja, man kan verkligen bli tooookig på byråkratin där nere ibland, men klimatet gör det värt besväret :-)

Svar: Tack! Kämpade på och hade humorn och leendet på och med. Dock stundtals lite påklistrat. Men jag har upplevt värre byråkrati.... Kinalandet du vet. Men man vänjer sig. Ingen vits att hetsa upp sig. Ha det bra ! Vill också åka skidor.
Ditte

Eva

Men jag håller med dig jag är oxå envis och det kan som du säger vara på gott & ont ...men va mysigt du haft det & så vackert det är där, bor ni/du permanent där? hur varmt är det nu? åh värme & sol är det bästa jag vet ..ha en skön kväll kram

Svar: Här i Torrevieja, strax söder om Alicante (mitten av Spanien vid kusten) är det nu svensk försommarvärme, ca 18 grader. Så skönt! Vi bor i Stockholm men varvar med att vara här. Kort resa med flyg och lätt att komma hit. Trevlig och behaglig pensionärstillvaro. Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Så bra att Du är envis. Tycker Du är duktig som kämpar på med både det ena och det andra.
Jag kan kanske få hjälp med att fixa elektronisk faktura via Dig när jag kommer ner. Får visserligen pappersfakturor i postboxen, men det kan ju vara skönt att se fakturan när det dragits ett antal kr på kontot. Även vattenräkningen skulle man ha så.
Hälsa Bosse och ha det så gott i sol och värme!
Kram/A-K

Svar: Tack, du snälla! Visst hjälper jag dig att få till en e faktura. Nu kan jag! Eller snarare det fungerade i går. Tror vi kan få till vattnet också.Bosse hälsar! Och just nu bryter solen fram...
Kramar!
Ditte

Eva

God morgon på dig ...hoppas din morgon är skön & dagen blir bra :) själv sitter jag med mitt morgon kaffe & njuter kram

Svar: Tack det samma! Här är solen på väg fram och andra koppen kaffe med ut på terrassen så det börjar bra. Önskar dig också en trevlig dag.Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Att vara envis är till största delen en positiv egenskap. Jag tror att du bara har den positiva delen. Jag saknar solen här hemma.
Kram

Svar: Tack för de orden! Och jag har kanske blivit lite mindre envis med åren. Men ibland lönar det sig med att inte ge upp.Jag kan ta en kopp kaffe för dig också ute i solen.
Kramar!
Ditte

Marja

Med envishet kommer man långt. Så duktigt av dig att till slut lyckas med uppdraget. Kunde ingen på elbolaget engelska? Kram

Svar: Det är inte så vanligt här med att man talar engelska. Och ibland bara lite...Men när jag kom fram via telefonen så lyckades jag efter ett antal tryckningar höra på spanska vad de sa och kunde knappa mig rätt. Och uppdraget är klart. Återstår att se om det fungerar, men i går kunde jag i alla fall logga in. Alltid något!Kramar!
Ditte

Ami

Åh! Jag blir alldeles svettig av nervositet bara av att läsa vad du har varit med om...Det var duktigt gjort. Och bra blev det ju också i slutändan :)
Kan inte begripa varför allt ska vara så krångligt...
Hoppas ni har en lugnare dag idag :)
Kram

Svar: Idag har det varit väldigt lugnt med lite hemmapyssel och jakt på en porslinsblomma som enda utsvävning. Och eftersom vi inte, av någon märklig anledning, får pappersfakturan i brevlådan och jag inte tänker gå och hämta den så kände jag att det måste lösas. Så nu hoppas jag...
Önskar er en trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Malin

Ibland är den där envisheten bra att ha som egenskap och tur att vädret kunde få bringa lite positivitet till det hela!

Svar: Så kan det vara och oftast brukar envisheten föra något positivt med sig. Det gjorde det i går.
Ditte

Bosse Lidén

Nästan alltid brukar det vara en bra egenskap att ha med sig i livsbagaget. Njut du på nu. Kram Bosse

Svar: Ja, envisheten har fördelar också... Och visst njuter vi av att vara här. Kram!
Ditte

Ami

Efter att jag läst ditt inlägg gjorde vi samma sak, beställde e- faktura på Iberdrola. Vi slapp dock gå dit och krångla med dem, utan lyckades via internet :) Så nu hoppas vi också att det ska fungera!
Kram

Svar: Skönt! Bra tips ni hade! Klart det nu skall fungera. Kram!
Ditte

mot plus

härliga bilder!

ha en grym dag! =)

Svar: Tack! Och jag har "grymma dagar" här. Önskar dig detsamma!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: