En vishet

    
En vishet, eller kanske bör man säga envishet, är en av mina både bästa och sämsta egenskaper och den har mest gett mig glädje. Men jag vet att andra i min omgivning inte alltid varit så glada åt just denna egenskap...
Och för att citera Helen Keller ( 1880-1968) " Vi kan uträtta allt vi vill om vi ägnar oss åt det tillräckligt länge."
Just idag kom min envishet bra tll pass. Jag har snart tänkt mig en tur till Torrevieja och tittade ivrigt på olika flygbolags hemsidor om lämpliga resor till Alicante och då även med priser som jag  tyckte var passande.
Hade helt glömt att södra Sverige nu drar i gång sitt sportlov och sedan följer resten av landet efter som ett pärlband de kommande veckorna.
Priserna jag hittade hos de olika flygbolagen var inte passande. Inte alls och heller inte restiden som i flera fall gick upp mot 8h eller mer för att förflytta sig en sträcka som med direktflyg tar 4h. Puh! Och priset för en enkel biljett låg på över 2000 kr.
Men så plötsligt hittade jag en resa på tisdag, visserligen läkarbesök på måndag, men det går nog bra, så tisdag skulle bli helt perekt som avresedag.
Biljetten fanns hos Ryan Air och jag bokade. Fanns för övrigt inte många platser kvar.
När jag väl lotsat mig genom bokningsmomenten och beställt en speciell plats, vill ju p.g.a. armen sitta vid fönstret, på vänster sida, och kom till betalningen så hängde det upp sig. Betalningen gick vid första försöket inte igenom. Provade en gång till och nu såg det ut att ha lyckats. Skönt.
 
Kunde nästan andas ut, precis som i denna miljö. I Yangshouområdet i södra Kina.
 
Man brukar genast få ett mail som bekräftar köpet och innehåller resrutten.
Inget mail kom. Väntade i en timme, inget mail. Ringer banken och frågar om mitt kort debiterats. Det hade det inte.
Provade då tålmodigt att gå in på bokningssidan för att kanske hitta felet.  Lättare skrivet än att hitta det.
Glatt, nåja, tänkte jag då maila till Ryan och fråga, men ingen mailadresss fanns. Däremot kunde man ringa ett telefonnummer till Isle of Man om man ville tala med någon på kundtjänst.
Gjorde ett försök, men mycket reklam i luren och telefonkö, dessutom dyrt. Lämnade den tanken.
Så förflöt ett par timmar och jag provade på alla tänkbara sätt, även de icke tänkbara, för jag ville ju bara betala för min resa och få den bekräftad.
Lyckades inte. Vad göra? Jo, jag bokade en ny resa. Tyvärr var den sittplats jag tänkt mig, nödutgång vid fönstret, 17 A, redan upptagen. Av vem? Jo, av mig i min första bokning.
Orkade inte fundera längre utan tryckte raskt i 4A. Ingen nödutgång men en bra plats.
Denna gång gick betalningen igenom och efter en minut hade jag både bokning och bekräftelse på mail.
Men visst är det så att på ett lågprisbolag får jag den service jag betalar för och det gäller även vid bokningen. Och nu ville jag inte betala flera tusen för en enkel biljett. Mu kom jag undag med litedrygt en.
Funderade på om problemen berodde på att jag använde Firefox vid första bokningen och Safari vid det andra tillfället.
Kan minnas nu att Firefox trasslat tidigare.
Någon som vet eller har erfarenheter?
Så kanske envisheten har en poäng eller fler....
 
(Tror nog  min envishet, till viss del, bidrog till att jag fick arbetet på Svenska Skolan i Peking jan 07. )
 
Här på OS 2008, samma kväll som Usain Bolt satte världsrekordet på 100 m. Min envishet hjälpte mig också till att få köpa,vara med i lotteriet, till ett antal OS biljetter i Peking. (Reglerna var sådana att om man bodde i Peking kunde man anmäla sitt intresse för ett antal grenar och sedan få delta i ett biljettlotteri. )
 
 
 
 
 
 
 
Stockholm den 8/2-2014
sannas rum - DESIGNUTLOTTNING I BLOGGEN

Det där hände oss också, sist vi bokade med Ryan. När man vet hur det ligger till med företagets etik & moral känns det som ytterligare ett sätt att försöka lura till sig mer pengar - om man valt en icke ombokningsbar biljett och råkar boka en gång tilll... Hoppas det gick bra till slut!

Svar: Jodå det gick bra och jag har "bara" betalat en gång. Men man får ju vad man betalar för. Men när det skiljer ett par tusen kronor i pris för en enkel biljett så får jag stå ut med att vara envis.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Det är bra att vara envis ibland. Skönt att det fixade sig med resa ner och med bara en betalning. Alltid lite oroligt när det inte funkar.
Det går ju flygbuss till Skavsta. Är väl lite tidsskillnaden för din del gentemot Arlanda. Men och andra sidan får du direktflyg till ALC.
Tyvärr går det ingen flygbuss från min stad.
Kram från en förkyld /A-K

Svar: Ja, skönt att det inte blev dubbla betalningar. Och bra med direktflyg och inte behöva se delar av Europa innan man är framme. Men om någon månad blir det fler flyg som går och också mer att välja på till bra priser. Kan man hoppas på...Flygbussen fungerar ju jättebra.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Tänk om du har en biljett till i morgon? Bäst du länsar kontot :-) Ja dom där sidorna är jobbiga...men tycker Norwegians är lättare :)
Kul att du är nere snart / Kram P ♥

Svar: Norwegian är mycket lättare med bokningen, men i nästa vecka ligger priserna på ca 3000, enkel. Dyrt sa stämman...Och med en restid på mellan 6 och 24 h. Lite kämpigt! Nu åker jag i alla fall direkt. Kul att vara på väg....Men doktorn först på måndag.
Kram!
Ditte

A-K

Go kväll igen!
Inte för att jag vill göra reklam för Ry...an, men i april flyger de även från Västerås till Alc. Vet inte om det går flygbuss dit.
Kram/A-K

Svar: Jodå, det går flygbuss från Stockholm och är kortare resa än till Skavsta. Mer bekvämt för oss.Kram!
Ditte

Ami

Oh, vad frustrerande när det hänger upp sig så! Men tur att det fanns platser kvar, så du fick en i alla fall...Eller kanske rent av två nu :)

Vad spännande och intressant att du jobbat på Svenska skolan i Peking. Måste varit en upplevelse!
Då ses vi kanske i Torre!
Ha det så bra!

Svar: Ja, kanske har jag två platser, men betalt för en, enlig banken. Tror att den ena, där betalningen inte gick igenom, stryks efter 24h. Ja, att bo och jobba i Peking några år var verkligen en fantastisk tid, med många upplevelser och erfarenheter.
Hoppas vi ses i Torre.
Ditte

Madeleine

du skriver så fint!

Svar: Tack! Roligt att du tycker det.
Ditte

Ama de casa

Skönt att det ordnade sig med bokningen. Vi har också haft problem någon gång med just Ryan (länge sen), och det är stört omöjligt att få tag på nån person att prata med där...

Så du är på gång ner nu - härligt!
:-)

Svar: Jag är på G. Och envisheten lönade sig. I alla fall den här gången.Att få tag på någon per telefon låter sih ng inte göras så lätt efter vad jag förstår.
Ditte

Freedomtravel

Ibland gäller det verkligen att vara envis! Jag kan bli galen av sånt där, och lite nervös... Fin bild från Kina! Jag har varit både i Guilin i Kina och i Ha Long i Vietnam, där naturen ser ut sådär.

Svar: Kul att vi varit på samma platser! Finns nog mer gemensamma resmål skuller jag tro.Nu har jag även checkat in på Ryan och det fungerade så hoppas allt nu är ok.
Ditte

Malin

Oj oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Envisheten har vi båda två egenskap, på gott och ont. Och vilka positiva erfarenheter, möjligheter och upplevelser du fått av den egenskapen. Utan den hade du kanske inte ens upplevt det

Svar: Det är nog sant för jag tror man kan "komma långt" med sin envishet och jag tror heller inte den begränsar.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: