Det glittrar

    
Det blev verkligen en glittrande dag och i flerdubbel bemärkelse. En väldigt bra dag och både arm och hosta höll sig inom "anständiga  ramar".
Marknadsbesök med inhandling av veckans frukt och grönsaker. Bra att ha allt hemma, fräscha varor och till bra priser. Köpte också ett kila jordgubbar för lite drygt en euro och var kanske redan vid inköpet lite kritisk till hur de skulle smaka, spanska jordgubbar från Andalucien. Men när jag hos försäljaren provat ett par sycken så slog vi till. De var riktigt goda. Kanske inte som de svenska Ölands eller finnerödja jordgubbarna som går att köpa några veckor i slutet av juni och juli, men absolut godkända.
Efter det korta marknadsbesöket var det dags för lunch med väninnan I och nere vid havet förstås. Deni´s blev ett bra val och erbjöd också perfekt havsutsikt.
Vi strosade vidare upp i stan för kaffe ville vi ha och Ina Espresso har väldigt gott kaffe och dessutom fina bakverk.
Här blev vi också bjudna på var sin liten "alla-hjärtansdags-bakelse". Den var precis lika god som den ser ut.
 
 
 
              
 
 
 
Gott kaffe och goda små bakelser.  Och visst glittrar det om geléhjärtanen?
                                                                                       
Sen eftermiddag hade jag tid hos frissan Jessica på Calle Azorin 128, klippning och lite stödpermanent hade jag tänkt och så blev det.
Ett trevligt besök hos en jätteduktig frissa så hit kommer jag tillbaka. Helt klart! Jag var supernöjd med resultatet.  Jämfört med Stockholmspriserna så betalade jag 1/4 av dessa...
 
Solen fortsatte nog att glittra över havet, men efter frissan begav jag mig hemåt och passade på att handla kött på vägen. Invigning av den nyinköpta grillhinken var det tänkt.
Eftersom jag inte kan de spanska köttdelarna ännu så ringde jag I och bad om råd. Kom hem med utskuren biff och var spänd både på grillen och resultatet av det hela.
 
 
   
 
Vid grillmomenter var det inte havet som glittrade. Snarare sprätte grillglöden omkring och lyste upp omgivningen och röken låg tät över grannskapet, så det var skönt att ha Bosse positionerad som grillvakt. Inser att vi nog får köpa grillkol av bättre kvalité så att den i större omfattning håller sig i grillhinken. (Blev till att sopa och torka idag.)
Vet inte riktigt vad grannarna tyckte om röken som blåste pt deras håll, med de stängde sina fönster och dörrar.
Grillresultatet blev bra och vi njöt av att sitta ute och äta en sen middag. Tänk,14 februari och +16 grader klockan 20!
 
 
 
  Torrevieja den 15/2-2014   
                                                                    
 
                                                                                       
 
 
 
                                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                   
 
Ami

Härlig dag ni fick du och I. Och vilka goda bakelser, blev riktigt sugen när jag fick se dem :)

Haha! Ja, rök från grill är kanske inte det bästa som finns för grannarna. Men vad gör man åt det? Det är ju så mysigt att grilla, både att känna doften och att äta det. Och det verkade ju som er lilla söta grill fungerade.
Ha en bra dag!

Svar: Vi fick en jättefin dag! Och trevligt att bli bjuden på de små söta bakverken. Dessutom hade vi beställt ett annat bakverk att dela på, så det blev ett riktigt festande.Jodå, "grillhinken "fungerade riktigt bra. Glöd blev det och resultatet blev över förväntan. Men lite mindre sprättande grillkol vore nog på sin plats.
Önskar er också en bra dag.
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Vilka fina bilder och bakverken såg verkligen goda ut!
Grillhinken är bara sååå söööt! Nästan så jag skulle tänka mig att grilla.
Köttet såg jättegott ut.
Här är det regn och blåst och just nu + 2,2 gr.
Ha en fortsatt bra dag och hälsa Bosse. Saknar er och Torre!
Kram/A-K

Svar: Visst är hinken söt! Och den fungerade riktigt bra. Tar väldigt liten plats dessutom. Saknar vare sig regn eller blåst. Här skiner solen idag också och +20 är helt ok .Vi saknar dig också, bara så du vet.Kramar!
Ditte

Malin

Vad jag blrjade längta efter sommaren med grillkvällar och jordgubbar som efterätt i skärgården efter detta inlägg!! Men snart är vi förhoppningsvis där även om det känns långt borta i detta regnrusknidag. Det fullkomligen vräker ner här hemma idag

Svar: Skärgården kan jag också längta till och snart så....Men Torre är ett väldigt bra alternativ i dessa regn och rusktider. Dock ingen skärgård här omkring, men ett vackert hav. Inte dumt det heller.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det blev en fin dag. Fina bilder också :-)
I dag har det slamrats nåt hemskt här i huset...Men vill man ha det fint får andra lida pint :) blev fel där men iaf :)
Kul att du gillade Jesica , vem gör inte det?
Kram P ♥

Svar: Ja, just det; byggstart. Skönt att de kommit i gång i alla fall.Jessica var toppen så bara att rekommendera henne vidare.
Idag har jag nest vilat mig i form men det blev en tur längs lite cykelvägar bakom Habaneras och Torreta. Kul att se lite nya områden, men det känns för min del som långt bort om man inte har bil.Sedan blev det en sen lunch eller tidig middag på Allinghi. Gott och mysigt och skönt att sitta ute och äta.
Önskar dig en trevlig kväll!
Vi hörs!
Kramar!
Ditte

Anja

Vad skönt det ser ut! Vackra bilder som får mig att längta efter sommaren. Kul tips om grillhinken, liten och behändig och fungerar den också bar så är det en billig investering. Klart bättre att ta med sig än engångsgrillarna och mer miljövänlig också.
Ha det fortsatt bra!

Svar: Grillhinken rekommenderas för det lilla grillsällskapet, tre köttbitar fick bra med plats. Och att den är lätt att ta med sig och lätt att tömma är också plus i kanten. Önskar dig en trevlig kväll.
Ditte

A-K

Åhhh! Ahlingi! Gillar maten där. Tyvärr äter jag alltid samma, så jag inte behöver bli besviken.
Tänker dra med barn och barnbarn dit i maj. Sedan drar de väl vidare till Tivolit och jag tar minstingen med mig hem.
Kram

Svar: Där är det ju både gott och prisvärt! Men i sommar får du nog fördela sysslorna i köket/matlagningen så att alla tar sina dagar. Eller också äta ute....
kram!
Ditte

A-K

JA, Ditte! Det må du tro, inte tänker jag serva en hel vecka på 6 personer. Första kvällen när de kommer, så har jag mat, sedan får vi planera och laga mat tillsammans eller äta ute.

Svar: Kloka tankar, Kanske bra att dryfta dessa redan nu om hur ni skall göra med maten. Vet i liknande fall att man ansvarar för en middag var och då ingår inköp, dukning, disk m.m. Frukost och lunch får var och en ta som den vill. Och en "klasskassa" kan vara bra. Alltså att man lägger x antal euro i en pott och den som handlar tar därifrån. Bara ett förslag, men jag har varit med om detta flera gånger och det har fungerat perfekt. Finns ju mängder av sätt förstås...Kramar!
Ditte

A-K

Hola otra ves!
En gemensam kassa har jag haft i stort sett alla år jag haft gäster hos mig. Alla lägger samma summa i "hushållsportomonän". När det äts ute betalar var och en för sig. Eller parvis. Ibland har jag blivit bjuden på mat då de bott gratis sånär som på den gemensamma hushållskassan.

Svar: Låter bra! Och det verkar som om detta fungerat hos dig också. Klart att du skall bli bjuden då och då när det är du som har hotellet.Ha det bra!
Kramar!
Ditte

Marja

En riktigt härlig dag för dig. Jag köpte faktiskt stora spanska jordgubbar på ICA Maxi i dag. :) Ska äta dem i kväll när jag tittar på Melodifestivalen. :) Kramar

Svar: Kul att du hittade stora, spanska jordgubbar hemma i Umeå. Hoppas att de smakar bra. Önskar dig en trevlig kväll.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: