Bättre tur idag

    
I morse befann jag mig vid vårdcentralen strax före klockan åtta och öppningsdags. Men jag var ingalunda först i kön, näst sist.
På slaget åtta öppnades portarna och alla väntande strömmade in. Jag också.
Men alla försvann åt olika håll så vid registreringsdisken var jag bland de första.
 
Lång kö till vårdcentralen innan portarna öppnades klocka åtta. Sedan försvann de flesta...
 
Efter att hemma ha tränat på den spanska frasen och nu hyfsat lyckades säga den; "jag vill träffa en läkare för att få ett intyg att lämna till en sjuksköterska som då får klartecken att ta bort mina stygn i armen" så fick jag en läkartid ca halv nio.
Satte mig i vänthallen och var riktigt upprymd. Jag ropades upp, fick träffa en doktor och lyckades nog hjälpligt med hjälp av kroppsspråk och lösryckta spanska glosor förklara mitt ärende. Doktorn tyckte såret såg bra ut , men hon konstaterade också att det var stort, djupt och att det var många stygn sydda.
Med intyget om att det var ok att ta bort alla stygn blev det ett nytt besök i receptionen för att få en tid hos en sköterska. (I går var nämligen sköterskan tveksam till om alla stygn kunde tas på samma gång, men det kunde de enligt läkaren.)
Så kvart över tio skulle jag på nytt vara på plats utanför sköterskornas rum.
Lättad gick jag till närbelägna café Torrerero för att ta en kopp kaffe.
Strax efter tio var jag sedan på plats i korridoren utanför hos sköterskorna, blev uppropad och fick alla stygnen borttagna av en jätterar sjuksköterska.
Och lättad var jag. Hon också tror jag.
Vill gärna ge en eloge till vårdcentralen här. Dels är besöken för nödvändig vård kostnadsfria om man visar sitt EUkort, sjukförsäkringskortet, (går att beställa från försäkringskassan) och dels kan man få hjälp samma dag, även om man får vänta mellan besök hos läkare och sköterska.
 
Klart! Alla stygnen är borta.
 
 
 
 
 Torrevieja den 18/2-2014
 
A-K

Hola Ditte!
Så skönt att allt funkade idag! Det är ett rejält ärr!
Jag hade trevligt i Sthlm igår. Blev en lättare lunch på Drottninggatan och resten av em och kvällen tillbringades i Odd Fellow-huset innan tåget skulle föra oss hem igen!
Har passat de små en stund när sonhustrun var och kollade sin pace-maker. Allt ok för hennes del där. Skönt!
Hälsa Bosse och kram till er båda/A-K

Svar: Skönt att det var bra med sonhustrun! Alltid lite spänt när man skall på sådana undersökningar. Så bra att besöket i Stockholm blev lyckat och att ni hade en trevlig dag.
Och jag är lättad över att ha blivir syygnlös idag. Så skönt!
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ami

Vad skönt att det lyckades bättre idag med att ta bort stygnen....Men så mycket folk där vid vårdcentralen innan de öppnat!! Men tur du blev väl omhändertagen :)

Svar: Mycket folk var det, men alla försvann åt olika håll så i receptionen var det väldans lugnt. Och idag gick det vägen och jag blev stygnfri. Skönt! Och väl omhändertagen blev jag verkligen.
Ditte

Ama de casa

Vad skönt att det ordnade sig idag! Firade du med stygnmacka och cava nu då? Det var du i alla fall värd. Så om inte så har du dom innestående :-)

Svar: Jag har det innestående. Har inte varit å topp idag, både förkylning och en hosta som inte är rolig. Men firas skall det!
Ditte

Ama de casa

Jag har förresten också bara lovord att komma med vad gäller den spanska sjukvården. Dom grejer som blivit lite "konstiga" är helt och hållet mitt eget fel som inte kan språket tillräckligt bra.
:-)

Svar: Nä, oftast är det ju lite språkförbistringar som kan knö till det. Men inför dagens besök hade jag läst på.
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Hade lite dåligt samvete i morse men visste att du skulle fixa det :-) Skönt!
Ha en bra kväll! Och kurera dig, förresten tycker jag det var lite dåligt med plåster :(
Kram P ♥

Svar: Tack för omtanken. Men med det stöd jag fick av dig och I i går så lyckades jag idag. Tack för det. Och besöket var okristligt tidigt så i morgon sätter jag ingen klocka och förhoppningsvis ringer inte bosse och väcker dig i ottan. pLåstret skall nog mer tejpa ihop det hela. Hade du varit med hade jag nog fått ett större, men mina kunskaper i språket räckte inte så långt.Nu har jag kurerat mig hela dagen och är trött på det...
Kram!
Bosse hälsar!
Ditte

Tina

Uj, du!, det var ett rejält spår efter fin op! Du verkar ha bra läkkött.

Krya, krya! Trist med envetna förkylningar. Finns kanske någon hjälpande hostmedicin på Apoteket...

Svar: Tack! Jag vårdar armen! Något annat går inte ännu och bra läkkött har jag. Skönt! Vad gäller förkylningen så har jag bra kinesisk medicin. Men hostan är värre. Den har varat en månad och nu fungerar bricanyl hyfsat. (Fått med från Sverige)
Ditte

Tina

Inte fin... din op. ...tjocka fingrar små mobiltangenter...

Marja

Skönt att alla stygnen nu är tagna. Du är väl fortfarande försiktig så att allt läker fint? Verkar vara ett djupt sår. Ha det så skönt. Kramar. :)

Svar: Tack för omtanken! Såret är djupt och ärret är långt. Har fortfarande ont och kan inte till fullo räkna med vänster arms kapacitet. Glömmer det ibland. Och försiktig är jag. Kramar!
Ditte

Mats

Oj vilken lång mening du har pluggat in:) skönt att allt gick bra ! Ha det så skönt i värmen nu!

Svar: Jag fick jobba lite på det, men det var värt det hela. Och i går hade jag full assistans av I och I och plockade upp några ord. I morgon blir det sol igen. Både bildligt och bokstavligt!
Ditte

Susan

Hola! Underbart att allt gick bra! Nu kan det bara bli bättre! ;) Jag har haft en "dipp-dag" idag med vårdplaneringsmöte för min pappa. Har "lusat ned" P:S blogg med mina haranger. Har varit så upprörd... Men, men - i morgon är en ny dag!

Buenas! //Susan

Svar: Kan verkligen förstå din upprördhet. Har varit så upprörd, förtvivlad och ledsen hur min pappa blev behandlad i Solna. Han avled 2005, men det sitter kvar. Blir arg när jag tänker på det. Och vad jag bråkade! Visst är det en ny dag i morgon....men att behöva kämpa för våra näras rättigheter känns bedrövligt. Tänker extra på dig ....kram!
Ditte

Marina

Har kikat runt lite hos dig och haft en mycket trevlig fikastund!
/Marina

Svar: Tack för titten! Ja, här finns lite av varje....
Ditte

Leffe

Va' härligt att du fick det överstökat! Jag är jätte-imponerad över att du klarade konversationen så bra. Jag själv hade garanterat varit tvungen att riva stygnen själv.
Min erfarenhet av sårskötsel på vårdcentralen i Sollentuna är att "själv är bäste dräng". Man tror ju att en distriktsköterska skall vara bra på sårvård. Den vården hade nog slutat illa om inte Karlsson hjälpt mej att själv ta hand om såret.

Svar: Nu är detta moment klart. Skönt! Såret gör fortfarande ont, men det läker bra. Jag hade ju fått hjälp dagen innan av I och I så jag hade plockat upp lte ord och fraser från dem. Bra lärare det där!
Min vårdcentral hemma på Ringen har fungerat bra hitintills, men jag haren del dystra erfarenheter från Upplands Väsby, där jag ju bott tidigare i mer än 30 år. Men det är ju personalen som är viktig.
Och vilken tur/skicklighet att du hade och har Karlsson.
Önskar dig en trevlig dag!

Ditte

Malin

Vad skönt att de är borttagna och en ny erfarenhet rikare i sjukvård utomlands. Positivt att det fungerar så smidigt och enkelt ändå!
Hoppas nu att läkningen och pterhämtningen i armen bara går ännu bättre.

Önskar dig en härlig dag i värmen!

Svar: Jag, nu känner jag mig helare. Och jättebra att sjukvården fungerar så bra. Nu vet jag också hur det går till.Läkningen tar nog ett tag till men det blir bara bättre nu.
Solen tittar fram, hockey från OS på raduio och långfrukost på terrassen. En bra början på dagen...
Hoppas du också får en bra dag!
Ditte

Veiken

Äntligen blev du av med stygnen och jan känna dig som en fri människa. Tur att hjälpen finns där du är och inte i Sverige! Ha det jättebäst! Kramar

Svar: Tack, det känns skönt att de nu försvunnit och inte påminner mig om "dåligheter". Jätteskönt att få språk och moraliskt stöd av vänner på plats.Ha det allra bäst ni också!
Kramar!
Ditte

vivi

Så glad för din skull. ....duktig du är på spanska. Också.
Kram Vivi

Svar: Tack! Jag är också lättad! Och jag hade verkligen tränat på mina fraser...kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: