Backe upp och backe ner...

    
En lördag så här i OS tider. Men vi kan inte se OS sändningarna från Sverige, däremot lyssnar vi på valda delar av Sveriges Radios OS sändningar med stort nöje.  Men att bara lyssna räcker inte, så vi bestämde oss för att själva ge os ut i backarna.
Visserligen är de inte alls snötäckta och det gör inget alls. De duger helt perfekt att cykla i.
Ännu mer perfekt blev det med inte ett moln på himlen och en termometer som visade på +20 när v mitt på dagen gav oss iväg .
Av någon anledninga har vi en liten förkärlek för trakterna runt La Mata. Kanske är det den kuperade terrängen som känns inbjudande och den fantastiskt vackra utsikten en så här kar dag.
Sedan tycker vi att stränderna, "vattenhålen" och havet vid La Mata  verkligen erbjuder "det där lilla extra".
Men backigt är det. Och hur man än gör, vilken väg man än väljer så är det backigt. Men å andra sidan skulle inte den vackra utsikten uppifrån komma om det inte fanns en höjd att titta ner från.
Extra motion, backträning, kommer med på köpet.
Eftersom jag fortfarande hostar mycket så går jag upp i de längsta backarna och det gör absolut ingenting.
Idag hittade vi den femte vägen till La Mata och cyklade igen genom för oss nya och fina områden.
Själva strandpromenaden är uppdelad i en gångväg, en trätrall som är flera km lång och parallellt, i stort sett går en cykelväg. (Dock inte hela sträckan)
Idag hittade vi ett för oss nytt "vattenhål"; restaurante och Hostel ALBA, som ligger längs strandpromenaden innan man komer fram till själva byn La Mata. Trevligt och med bra erbudande om en "cana con tapas", en fatöl med tapas för tre euro. Gott var det också. (Och givetvis fanns en à la carte matseldel eller en "dagens meny".) 
PÅ hemvägen var det en backe som erbjöd motstånd och sedan rullade vi hela vägen hem utan att trampa.
En jättemysig utflykt blev det!
 
 
 
 
Väl hemma efter dagens runda, kändes det bra att fira lite. Dels är balustraden färdigmålad och dels har vi kuperat grannens enbuske som frimodigt bjuder in sig på vår tomt. Och även den OS inspirerade backcykelturen borde firas. Visst!
 
 
Enbusken, kanske är det något annat, syns till höger och den tycker verkligen om att komma över balustraden.
 I lagom dos instämmer jag. Och lite bubbel, oliver och ostar smakar ju bra när man vill fira något...
Härligt att sitta ute och njuta i den vackra kvällssolen vid 18 tiden då det fortfarande är +18.
                                                                                                            
 
 
 
Torrevieja den 22/2-2012
A-K

Åh vad jag avundas Er! Dock inte cykling i backar! Men härligt såg det ut på bilderna. Belöningen när ni kom hem gillar jag allra mest!
Helt otroligt med + 20 gr. 😎.
Kram till Dig och Bosse från mig. 🍷

Svar: Vi har fler belöningar på lut när vi ses här. Härligt väder, verkligen. Vi njuter. Kramar från oss! 😄
Ditte

Ami

Vad bra att ni kommer med lite tips om bra ställen man kan stanna till på.
Men vilken fin och lummig trädgård ni har. Och alla dessa blommor man kan ha ute året om...Jag kan nog aldrig sluta förundras över hur härligt det är.
Belöningen tyckte jag ni var väl värda. Man ska njuta!
Krya på dig med hostan!

Svar: Det går jättebra att promenera till La Mata och stora delar av vägen är längs havet och väldigt vacker. Och visst är det härligt med alla blommor som kan jämt kan stå ute. Trädgård har vi inte men en liten terrass....önskar er en trevlig kväll.
Ditte

Barbro

Tack för trevlig läsning! Har tillbringat eftermiddagen med att läsa mycket i din blogg. Fastnade för många saker men din tid i Peking, resor i Kina och Asien var jättespännande och du har bjudit mig på många skratt i dina inlägg.
Och jag har mycket kvar att läsa och det ser jag fram emot.

Svar: Tack, vad roligt att du hittat min blogg och haft glädje av läsningen. Välkommen tillbaka! Önskar dig en trevlig söndag!
Ditte

Marja

Låter härligt med er cykeltur och ert firande. Vackra blå bilder bjuder du också på som vanligt. Här är det bara mulet och slaskigt.
Att din hosta inte vill ge med sig låter lite bekymmersamt. Har du bra medikament mot den? Annars skulle du kanske gå till vårdcentralen och be om ett recept. Kramar<3

Svar: Det är jätteskönt att ta en tur och utforska omgivningarna och frisk luft får man också. Hostan har blivit bättre och jag tar det lugnt i uppförsbackarna och i allt jag gör. Trevligt att stanna och titta på utsikten och havet. Kramar !
Ditte

Sanna Preifelt

åh vad härliga bilder, hoppas verkligen att jag kan få åka utomlands snart :)

Svar: Jag njuter lite för dig också. Förstår att du har jättemycket med din utbildning och annat just nu. Och du ska ju snart till Stockholm. Lite kontinentalt kanske?
Ditte

Veiken

NI drog en jättevinst när ni skippade TV.n och OS. Ni fick en härlig utflykt och en massa frisk luft! Kramar

Svar: Visst! Och så nyttig man känner sig. Kram!
Ditte

Sussi

Det är så underbart att följa din blogg. Är allt inne då och då. Skulle själv ha varit till Teneriffa nu på lovet men ligger i sjuksängen i feber o snurvlar sen 10 dagar tillbaka. Göran fick resa iväg själv. Jag längtar verkligen till lite värme men preci som du är det havet och de glittrande vattnet som drar. Måste snart iväg. Njut av våren i Spanien!

Svar: Så trist att du blev dålig och inte kunde resa . Förstår att du vill i väg. Men hoppas du snart kan komma i väg. Undrar så hur du har det? Kanske kan vi få till att ses när du har vägarna till Stockholm . Kramar till dig och skynda dig att bli frisk .
Ditte

Ama de casa

En härlig dag :-)

Jag har den spanska OS-kanalen på. Just nu visar dom... friidrott??? :-)

Svar: Låter lovande! Är det från OS i London månne? Här lyssnar vi på radion under målningsjobb. Nåja, jag hållet i stegen....och vackert är det.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jag liksom ni gillar La Mata-området. Lugnare och mysigare på nåt sätt. Lätt att ta bussen i Torre till ändhållplatsen också om man vill. Ja om man inte törs cykla :-) Fin dag!
Kram P ♥

Svar: La Mata är ju ett trevligt utflyktsmål både per buss och cykel . Blev en väldigt trevlig dag .😄 Och även idag är det fint. Härligt!
Ditte

TantGlad

Hej vännen. Ja det går lika bra att lyssna till OS än se på tv.
Tror att du får jättefin kondis där du är. Backar upp och backar ner och mysigt verkar du Ha med.
Villken mysig avslutning på dagen åxo. Bubbel som är så lyxigt och gott. Jättefina klara bilder du visar åxo. Det är bara det....hmmm blir hungrig av matbilden *ler*

Kraaaam till dig och fortsätt njut.

Svar: Jag hoppas i alla fall på att få bukt med orken. Hostan ger sig ju inte, tyvärr. Trevligt att du blir lite sugen när du ser bubbbel och tilltugg. Önskar jag kunde bjuda dig också. Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: