Vykort i adventstid

    
Veckans vykort får bli lite jul och avdventsinspirerat.
De röda julstjärnorna såg jag växa fritt och de  var riktigt vackra och inte alls så taniga som de som snabbodlats hemma. Och många tillsammans lyste de verkligen upp.
Julgranen, som tändes till första advent, är placerad på kyrktorget och kommer från Småland. Toppen gick  förvisso förlorad i transporten, men stjärnan kunde ändå fästas där uppe. Så den har en ny image i år.
Tomtesäsongen har börjat så smått, bäst att vara ute i god tid,  och på många hus kan man nu se klättrande tomtar. Jag letar fortfarande efter en, men de jag sett är alltför stora och inte så charmiga. Men en vacker dag så hittar jag nog min hustomte. Envis som jag är...Annars kanske det får bli en isbjörn i vitglittrig tomtemössa. Han i skyltfönstrer såg rar ut.
Kanske blir det i kväll en sväng ner för att se julkrubban i upplyst skick och det är dessutom parad i kväll och fyrverkerier.
 
 
 
Ama de casa

Dom där klättrande tomtarna är inte alltid så jättefina på nära håll. Plastiga och dana... Men dom hör lite till här nere. (Jag har dock inte hittat en som får flytta in (eller ut) här ännu...)

Haha! Det där med att kapa toppen... Jag har ett gammalt inlägg som beskriver hur FEL det är! Men att det ändå trots allt kan funka ;-)

https://amacasa.wordpress.com/2010/02/18/ar-det-dags-nu/

:-)

Svar: Bra inlägg du skrivit där... Tycker nog granen på kyrktorget ser lite ledsen ut över att inte ha sin topp.
Vad gäller tomte så har jag inte heller hittat någon som ser bra ut. Och gör jag inte det så är jag utan och tittar på andras tomtar. En plastig sak vill jag inte ha.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja hoppas du hittar tomten. Vi kan nog inte ha nån, blåser väl bort :)
Granen var inte så fin som förr om åren, dom kunde ju friserat den lite :)
Ha en trevlig "tantparad" och då menar jag absolut inte dig och I :-)
Ni är ju inga helgon :)
Kram P ♥


Svar: Ännu ingen tomte hittad. Vil inte ha en stor i plast som blåses upp som en badboll. Letar vidare. Förstår att en tomte hos er skulle bli kortlivad, det blåser ju mer där på toppen. "Tantparaden" var stämningsfull och både jag och I hade ev. passat in där bland de andra helgonen. Lite förnyelse kan behövas och vi har snydd på åldern inne.
Kramar! Dessutom saknades du...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: