Tillbaka till ljus och viss värme

    
Sovmorgon idag! Kändes bra efter gårdagens arla uppstigning och resa till varmare trakter.
Onsdag, med halvsol, +16 grader vid 10 tiden och det bästa av allt; det är så ljust.
Det blev en promenad på förmiddagen som även innehöll några besök i möbelbutiker. Jag var med väninnan I för att leta efter ett litet, vitt och smalt  matbord. Och se! Bordet fanns i den sista butiken vi besökte.
Vi jagade ju en soffa till henne förra gången jag var här och idag var det dags för bord och nu finns båda på plats, så jag kanske har tur med mig när det gäller att leta och hitta passande möbler.
 
Bougainevillan blommar vackert på många ställen även nu i december.
 
Gårdagen bjöd både på promenad och fika. Skönt att vara utomhus i det vackra vädret och njuta av de längre dagarna för solen håller sig uppe till strax före 18. 
Fika blev det hos Ali, utomhus förstås, på hans helt nyöppnade restaurang ( nya lokaler) tillsammans med vännerna Preciosa och Ingrid. Roligt och uppiggande att ses igen!
 
Ali bakom disken med alla vackra lyckönskningsblommor han fått av nöjda gäster.
 
Mysigt hos Ali, mycket sol på uteserveringen och många gäster. Inomhus i de rymliga rummen var det nymålat väldigt fräscht och inbjudande om nu vädret skulle känna för att svalna av någon dag.
 
Givetvis ville vi se Ingrids nya lägenhet som nu nästan är helt inredd och klar. Jättefint och mysigt! Och väldigt ljust.
När vi ändå var igång med visningarna åkte vi upp till Preciosa och Lex för att beskåda det nya terrassrummet och nyordningen i deras lägenhet. Jättefint där också.
Vi dröjde oss kvar ute på altanen och blickade ut över blommor, hustak och havet i fjärran och solen började sakta dala i väster.
 
Njutbart!
 
Vi stannade till på hemvägen för att handla lite middagsmat och sedan blev det soffhäng med korsord och  lite tv via datorn (måste ju följa budgetproblematiken hemma)
Jag har en lång tid här saknat rejäla grytlappar och använt vad som funnits till hands, men invigde vid kvällens "ugnstjänstgöring" ett par fina grytisar som jag fått via väninnan Susans väninna. Helt perfekta!
En lång dags färd mot natt blev det och idag känns det som om kroppen åter är i fas.
 
Fina och rejäla grytisar.
 
 
Znogge

Åh, så härligt att vara tillbaka i relativ värme! Låter så mysigt att ha ett annat boende söderut i Europa. Visst finns det en tjusning i årstider men sommaren är ändå bäst!

Kram

Svar: Det är skönt att kunna vara här ett tag nu när det är så grått hemma. Trevligt med lite vårkänsla och ljusare, längre, dagar.Men vi kommer hem till jul....
Kram!
Ditte

Eva

Skönt att komma tillbaka till ljuset, det fattar jag. Njut av solen. Kram Eva

Eva

Skönt att komma tillbaka till ljuset, det fattar jag. Njut av solen. Kram Eva

Svar: Jätteskönt ! Och lite extra d vitaminer känns bra. Blir en kort vistelse nu men ändå så skönt. Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi var också hos Ali igår, men uppenbarligen inte samtidigt som ni :-)

Han har verkligen fått det superbra på nya stället :-)

Svar: Synd att vi missade varandra! Men vi stöter nog ihop endera dagen. Roligt att Ali fått det så bra och många gäster var där.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja du är otrolig när det gäller att hitta möbler :-) Vad hade hon gjort utan dig. Tagit första bästa och sen ångrat sig :) Tålamod har du :) Blir billigt på det viset :-)
Tack för igår! Kram P ♥Svar: Jag har nog viss tur i möbelletningen. Och vi har trevligt när vi letar. Behöver du något. Känner att spårhunden har flyt nu . Tack för igår. Hoppas vi ses i morgon. Kram!
Ditte

Ingrid

Tack Ditte, du för verkligen tur med dig när det gäller nya möbler.
Jag gick ju över ån efter vatten, bordet fanns ju på min egen gata!
Kram

Svar: Skönt att jag kan bidra och vi har ju väldigt trevligt när vi letar. Nog så viktigt. Hoppas nu leveransen snart är på plats. Kram!
Ditte

Veiken

Så skönt för er att vara tillbaka i ljus och värme! Vi behöver det på alla plan här i Sverige nu! Det känns tungt idag! Det känns som ett brunt moln vid horisonten! Stor kram!

Svar: Ljuset är så skönt och de långa dagarna känns bra. Lite värme, som svensk vår, är helt ok för jag kan inte längre sola. Skickar lite ljus till dig. Kram!
Ditte

Annika

Så härligt det låter med sol och värme. Vilken tur att ni hittade vad ni sökte. Ha det så mysigt nu och välkommen hem till Sverige lagom tills Tomten kommer.
Kramen

Svar: Väldigt skönt med ljusare dagar och viss värme. Riktigt skönt. Och bra att samla lite D vitaminer även om jag inte direkt är i solen. Och trevligt att kanske få träffa herr och fru Tomte. Ha det gott och vi får tänka extra nu på tomtarnas arbetssituation . Visst? Kram !
Ditte

Ami

Fantastiskt att ni har så varmt och skönt i december....Vi kommer ner i början av februari och vi längtar kan du tro :)
Så skönt för Ali att han har fått större plats inne. Ska bli roligt att besöka honom när vi kommer ner. Men hälsa honom och önska lycka till från oss om ni går dit igen :)
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Vad roligt att ni i stort sett är på väg....tiden går fort nu. Skall hälsa Ali från er och han har nu ännu fler gäster. Verkligen roligt. Även hans fru jobbar nu där. Vi njuter och är glada över att få ett par veckor här just nu. Kram!
Ditte

Iris

Härligt! Jag har under alla dessa år i Spanien funderat på om jag ändå skulle flytta tillbaka till Sverige, men det är just LJUSET som jag inte kan tänka mig att lämna :) Många kramar till dig och min GT-kompis! Snart, snart tar jag en GT :)

Svar: Visst är ljuset skönt och betydelsefullt för välmåendet. Din GT kompis hälsar så väldigt mycket och jag också. Många kramar! Saknar dig!
Ditte

Marja

Åh, så skönt för er att vara nere i värmen! Lite avis är jag. :)

Svar: Jätteskönt med de ljusare dagarna och lite "vårväder". Skickar lite värme till dig. Men vi är hemma till jul...Kram!
Ditte

Gittan

Så mysigt med lite sol och värme och vilka härliga bilder. Så perfekt att ha två boende och kunna sticka iväg när det blir mörkt och grått här. Då vet man vem man skulle ha med sig när det är dags för möbelköp då. Ha en skön dag. Stora kramen.

Svar: Tack! Och att det är ljusare än hemma betyder mycket. Visst är det skönt att kunna bestämma sig snabbt och ta en vända hit ner när andan faller på och vi passar ju på när vi kan. Det är roligt att leta möbler och utbudet är stort, men mycket är avsett för stora hus och lägenheter och här är de oftast i modell mindre.
Kramar till dig också!
Ditte

mats

Hola Ditte! Så härligt att se där nere i värmen och framför allt detta ljus som inte riktigt orkar upp här i norden! Ha det gott där nere nu, såg fint ut hos Ali! // M&M

Svar: Hola! Vi går ju omlott här...Tittade efter er på flygplatsen men det var förgäves den här gången. Det är fint hos Ali och sol långt fram på eftermiddagen. Även väldigt trevligt inomhus om det nu skulle vara dåligt väder...Ha det bra ni också! Hälsningar till er båda från oss.
Ditte

Lena i Wales

Vad skönt för er att vara nere i ljuset och viss värme! Njut av detta och det ska bli roligt att se vad ni kommer att ha för er. Ha det bra!

Svar: Viss värme är det om man jämför med Stockholm och det är betydligt ljusare och med längre dagar. Inte så mycket är planerat och vi tar dagarna som de kommer. Men alltid blir det något.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så skönt att kunna komma ner till ljustet och viss värme.

Ser ju jättetrevligt ut på Ali's nya ställe. Det får bli ett besök i vårdagar.
Såg bilder hos P på det nya rummet. Ser verkligen fint ut det också. Väntar med spänning på bilder från Ingrids lägenhet.
Njut och ha det gott/A-K


Svar: Gomorron! Väldigt trevligt att vara tillbaka. Alis nya restaurang är jättefin och med plats för fler gäster både ute och inne. Det nya rummet hos P blev verkligen bra och rymligt.Får prata med I om bilder...
I matt har det åskat och regnat rejält men solen ser ny ut att vara på g igen.
Kram! Ha det bra du också!
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt att få drömma sig bort ett tag till värmen för nu är ju kylan här håller på med maten sen jobb du har det gott så njut av allt runt dig kram på dig

Svar: Jag skickar genast lite extra värme och sol till dig där i matlagningen. Här väntar en långpromenad längs havet. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: