Strålande dag

    
Efter att ha sett utdelningen av Nobels Fredspris i Oslo var vädret  fortsatt stålande och det var förutom dessa värdiga pristagare svårt att stråla i kapp.
Eftermiddagens prisutdelning i Stockholm kvarstår förstås, men den jag jag se på SVT Play...
Dagen måste ju firas, helt klart, och jag tar dessutom gärna alla tillfällen som bjuds då det gäller att fira.
Vi började med en långpromenad längs havet, dagen till ära i visst upprorstillstånd och med både glitter och skum i bakhåll.
Ett glittrande Medelhav vid Los Locosstranden.

 
Här satt jag länge. Vilket hav, vilka vågor och vilka krafter!
 
Vid Paseon, längs Playa de la Cura, träffade vi på vännerna Anna Carin och Krister och det var alldeles lagom att slå sig ner för en pratstund och vätskepåfyllnad innan vi fortsatte promenaden mot restaurang Alingui där vi tänkt äta vår Nobellunch.
Dagen till ära blev det en trerätters, där jag började med en skaldjurscocktail och Bosse slog runt på friterad camembert med tomatsylt. Jodå, det är väldigt gott och har lite av liknande brytning som hjortron kan ha. (Här är detta en förrätt...) Fläskfilé med pepparsås till varmrätt och dessert blev en brownie med glass och "flan" (crème caramel).
Stärkta av god mat och styrde vi kosan hemåt och mot det skandinaviska centrat för inköp av ishavsräkor till kvällens supé. För är det fest så är det!
Nu väntar soffhäng och Nobelfriande.
(Och jag skall le i smyg och minnas de två Nobelfester jag varit med om, visserligen på 1970 talet. Men vad gör väl det. Minnena finns kvar.)
 
Anna Carin och Krister njuter av sin lunch i solen och vi gick vidare för att inta vår.
 
 
Annika

Vilken härlig dag. Själv vågar jag knappt gå ut för risken att blåsa bort är stor. Fåe sitta inne och kolla på Nobelfestligheterna istället.
Ha det fortsatt gott.

Svar: Här njuter vi utan blåst idag. Igår blåste det rejält och det märktes på havet idag. Gammal sjö låg kvar . Nu är jag bänkad framför teven och Nobelfesten . Ha det bra du också! Trevlig kväll!
Ditte

Malin

Här har man nästan blåst bort i regnet och blåsten. Men nu är jag bänkad framför Nobelfestligheterna.

Svar: Här också ! Men vi tjuvstartade med en trerätterslunch och är det fest så är det.
Ditte

Ami

Härligt med Nobelmiddag på Alinghi! Och den friterade camemberten är särskilt god :)
Här i Helsingborg har det inte blivit någon långpromenad. Det har regnat och stormat hela dan :(
Önskar er en fortsatt fin kväll!
Kram

Svar: Tack! Här tar vi vara på både sol, ljus och trevligheter så mycket vi kan . Och kvällen med Nobelfest blir bra. Alltid så roligt att se. Önskar er också en trevlig kväll . Kram!
Ditte

A-C

Hola!
Tack för trevlig pratstund med er i det härliga vädret. Kram till er 2 för oss 2

Svar: Tack själva😀! Och vi ses och hörs snart. Just nu Nobelfesten via datorn. Kram till er!
Ditte

Gittan

Vilken god mat ni åt, det lät gott. Här är det blåst och regn, jag väntar på snön...
Ha en skön kväll. Kram.

Svar: Det blev en god Nobellunch och skönt att sitta ute i det vackra vädret. Blåsten försvann här i natt och idag har det varit lugnt men havet hade gammal sjö kvar. Här slipper vi i alla fall snö. Nu är det Nobel på tv och jag tittar och njuter. Hoppas ni också har en trevlig kväll . Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

När jag bodde i Sverige var Nobeldagen ingenting särskilt för
oss ute i landet. Det fanns ju inte TV! Men den var särskild för mej,
ty det var min systers födelsedag.
Iaf är det roligt att så många svenskar använder dagen till att äta extra
fin middag och även klä sej i balklänning och frack. Geddfish skrev om
vad hon skulle laga till för att fira alldeles för sej själv. Gillar sånt!

Svar: Nej, när tv inte fanns var det svårt att följa med. Tror att jag såg lite första gången i början av 1960 talet då vi var ganska nyinflyttade till Solna och just hade köpt vår första tv. Jag tyckte igår att det var lärorikt och spännande att lyssna till Nobelpristagarna när de kort presenterade sina uppfinningar. Och Fredapristagarna var fantastiska. Vilket engagemang! Skall nu ägna lite tid åt att lyssna på novelföreläsningarna via svt.play och sveriges radio. Har att göra i några dagar.
Ditte

Znogge

Vilken underbar Nobeldag ni hade och maten lät så god. Min lunch bestod av vitlöksbröd med tomat, helstekt gris med sås och tillbehör och avslutningsvis äppelkaka med vaniljgrädde. Inte illa för att vara i saltgruvan!

Hoppas du får en fin torsdag!
Kram

Svar: Vilken trevlig Nobeldag du fick och maten låter verkligen god. Roligt med lite extra i "gruvbranschen".Kram!
Ditte

Tina

Buenos dias! I går hade vi regnstorm och jag fick en ganska spännande cykeltur 😅 men hörde att d var orkanstyrkor längre ned längs kusten! Ditte, det lät häftigt med nobelmiddag! Och två st dessutom! Vilka hade du till bordet, vilka pristagare var där, var d ngt särskilt minnesvärt teateruppträdande? Ja du hör ju, tusen frågor! Det närmaste jag varit är in Busan till en Guldbaggegala, men det räknas väl inte in i samma kategori 😄 😉

Svar: Alla fester räknas! Och Guldbaggegalan är ju spännande, brukar följa den på tv. De pristagare jag fortfarande minns är litteraturpristagarna 1970, Alexander Solzjenitsyn och 1976 Saul Bellow. Teater och uppträdande har jag inget minne av, däremot glassen till dessert och att hela festen var både högtidlig och väldigt rolig med avslutningsfest på Handelshögskolan i Stockholm fram på natten. (Jag var inte med vid någon prisutdelning...)Minnena bleknar, men jag tycker alltid det är roligt att följa Nobeldagen på tv.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja jag brukar ju inte titta så mycket på Nobel (gillar inte Knugfjäsket) men var nyfiken på Malala och författaren Modiano
och eftersom inget finns att göra en regndag (om man inte bor hemma) så blev det underhållande.
Fin dag ni hade!! Kram P ♥

Svar: "Knugfjäsket! bryr jag mig inte om men jag tyckte det var intressant att höra mer om nobelpristagarne och hur de kommit framåt i sin forskning. Sedan gillar jag ju fester förstås. Kram! Och sol idag också!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Vilket hav, vilka vågor och vilken fin tjej!
Mysigt med Nobellunch på Alinghi. Jag gillar den friterade osten som förrätt. Tyvärr missade jag stora delar av Banketten, men prisutdelningen såg jag. Får försöka leta på en repris.
Brukar alltid titta annars. Gillar att kolla alla festkläder, människor, maten m.m.
Kram/A-K

Svar: Det var verkligen höga vågor och ett spännande hav igår. Vi satt länge och tittade på det. Lunchen på Alingui var prefekt och sedan bänkade vi oss hemma i soffan inför kvällens festligheter.Tror du kan se lite på svt play.
Ha det gott!
Här skiner solen idag också.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Inget fel alls att inta lunchen på Alinghi :-)

Vågorna var verkligen mäktiga!

Svar: Nejdå, inte alls. God mat, sol och Nobeldagen. Idel trevligheter! Och att komplettera med ett hav i rörelse är faschinerande.
Ditte

Eva

Härligt ni har det fantastiskt, nobelmiddagen såg jag bara lite av då jag jobbade :( men lite är alltid något o hoppas du får en skön kväll kram där borta

Svar: Vi har det jättebra och jag saknar inte det gråtrista vädret hemma. Förstår att du inte hann titta på så mycket från Nobelfestligheterna när du jobbade, men att få en glimt av det hela är trevligt det också. Här sitter jag just nu ute och myser och solen har så sakteliga börjat att dala.
Önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: