December? Eller?

    
Solen strålade in genom fönstren och piggade upp mig. Enligt almanackan så är det den den 20 december och det borde kännas mer vinterlikt. Men det gör det inte. Med +5 grader och träd som fortfarande har gula löv på sig så känns det snarare som vår. Ja, förutom lövens färg då-
 Absolut inget fel på lite vårkänsla och vårväder. Tvärtom! Men inte så julaktigt förstås. Inser att tomtarna kommer att få det kärvt med sina slädar och trnarna kommer att kräva ob tillägg p.g.a. underlaget.
Jag hade  i det fina vädret tänkt mig en tur ut till Helenfamiljen i Nacka Strand, för att komma ut lite och blev furstligt hämtad av Helen. Verkligen praktiskt, bekvämt och trevligt med en dotter som "privatchaufför" för dagen.
Jag har mindre ont idag och tänker att det är uppiggande med en "njutflykt". Och är humöret bättre så är mycket vunnet.
 
Solen flödade in i lägenheten och det var t.o.m. läge att dra ner persiennerna för att få solskydd.
Minsann Inte ofta det hänt under hösten.
(I och för sig har vi ju inte varit hemma så mycket, men många timmar sol har inte Stockholm bjudit på i höst.)
 
Lika fin utsikt som vanligt hos "Helenfamiljen" och skärgårdsbåtarna körde förbi precis som på våren. 
Över viken, på Djurgårdssidan, ligger många båtar kvar i vattnet. Kanske ingen idé att ens ta upp dem om det inte blir is och det brukar dröja innan isen lägger sig i Saltsjön, kanske inte alls i år. 
Några buskar hade redan satt knopp, antar att de också är förvirrade över det rådande vädret.
 
Hos Nacka Strandfamiljen var julbaket och pysslandet i full gång. Härliga saffransbullar togs ur ugnen, granen var på plats och skulle kläs, diverse julgodis produceras och julklappar slås in.
Pojkarnas fina pepparkaksskapelser, en bil med husvagn och ett hus stod på hedersplats. Bäst så, för det finns en labrador i huset som är intresserad av allt som kan tänkas går att äta.
Det blev en promenad i det vackra vädret och målet var en kopp choklad på restaurang J, alleles vid vattnet. Men där var det ännu inte öppet så vi beslöt att prova Hotell J i stället.
Både hotell J och restaurang J tillhör Nobiskoncernen och har samma ägare, Alessandro Catenacci, som även driver Operakällaren, Café Opera, hotel Nobis vid Norrmalms Torg, Hotell Skeppsholmen, Stallmästaregården m.fl.
                                         
 
Bilderna kan "klickas" större.
 
Utanför hotellet, lördag eftermiddag
 
 Hotell J är inrymt i en ny byggnad (till vänster i bild) men receptionen och caféet ligger i den gamla delen.
Mysigt att slå sig ner i mjuka fåtöljer, titta ut över vattnet och se den tidiga skymningen sänka sig.
                                                                                                                                                                       
Mysigt och välkomnande både ute och inne vid hotell J.
                                                                                       
 
 
Preciosa

Åh vilken härlig dag du fick. Är du värd. Mysigt med julstök, iaf att titta på.
Känner igen J eftersom mitt jobb höll till där ovanför en gång i tiden :)
Ha en bra kväll också! Kram ♥

Svar: Det blev en jättemysig dag ooch som du säger; "trevligt att titta på när andra pysslar". Alltid roligt att ses och fint att bli hämtad...
Kramar och tankar till dig. Sitter uppkrupen i soffan och jäser...
Ditte

Ami

Förstår att du fortfarande har ganska ont :( Men du är tapper! Och visst piggar det alltid upp att träffa barn och barnbarn. Har ju själv bara barn, men blir alltid så glad när han ringer eller kommer och hälsar på :)
Och vilka fina lussekatter och pepparkaksarrangemang :)
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Helen är en riktig konditor och de hjälps åt i familjen. Pojkarnas skapelser var jättefina och roliga att titta på.
För mig blev det en bra dag när jag kom ut och kunde glömma av besvären för ett tag. Och Nacka Strand har lite skärgårdskänsla och det piggar också upp.
Önskar dig också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Veiken

Man kan ju börja undra vilken årstid det är. Fina dagar blir det, vilket syns i dina bilder... Kram

Svar: Ja, det känns ju inte som vinter i alla fall. Och växterna måste ju bli konfunderade, de också. Men det är skönt med solen dom lyser upp. Kram!
Ditte

Mats

hejsan Ditte! Kämpa på med att läka dina solskador Ditte! Här har vi i alla fall lite vitt på marken, hoppas att isarna fryser på här innan snön kommer så jag kan åka lite skridskor :) Ha det så gott trots all din smärta med behandlingen! God Jul o Gott Nytt år på er! // M&M

Svar: Vi önskar er också en God Jul och Gott Nytt År och här lör det inte bli någon snö. Men då får vi klara oss utan. Och eftersom jag nu har svårt med kylan så är jag tacksam om det inte blir minusgrader. Idag känns det bättre och nu vilar jag mig i form.
Ha det gott! Hälsningar till er båda från oss.
Ditte

Marja

Det blev ju en mysig dag och du blev förhoppningsvis lite distraherad från dina besvär. Tänk att ni har så varmt i Stockholm. Vi har äntligen fått minusgrader och några centimeter snö på marken. Hoppas det håller i sig över julhelgerna. Kram! :)

Svar: Vad fint med lite snö! Det lyser ju upp och jag tycker att det skall vara snö när det är vinter. Här i Stockholm lär den nog inte komma. Ja, det blev en bra dag och trevligt att komma ut och inte tänka på det onda. Men det blir lite bättre för var dag. Skönt så.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken härlig dag! Fast lite snö så här precis runt jul skulle ju göra det ännu vackrare. (Lätt för mig att säga som tänker hålla mig här söderöver över jul och nyår... ;-) )

Svar: En jättefin dag! Och även idag är det blå himmel och ljust, åtminstone fram till klockan 14.30. Alltid något! Ingen snö! Kanske får jag titta på den och prova på skidåkning i Sierra Nevada om det inte är för kallt. för kyla tycker ansiktet inte om.
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Så skönt att Du fick komma iväg och skingra tankarna från det onda. För 3 veckor sen strosade jag runt på Nacka Forum.
Så fina lussebullar och papparkaksskapelser de hade gjort.
Själv bakade jag saffransbullar och saffranskladdkaka förra veckan.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: "Din" safftanskladdkaka verkar spännande och god! I övrigt blir det nog inte så mycket akande här. Men det får går bra ändå. Trevligt att se Helenfamiljen i gång med sitt bak. Och dofterna fick jag också. Väldigt trevligt att komma ut lite och glömma det onda.
Kram! Bosse hälsar!
Ditte

Znogge

Så förmånligt att kunna bo med en sådan utsikt! Just så skulle jag vilja ha det om vi flyttar tillbaka till stora staden...

Perfekt med chaufför så visst finns det fördelar med stora barn :-)

Kram och trevlig 4: e advent!

Svar: Ja, utsikten där i Nacka är fantastisk, mycket natur och bara 10 minuter med buss till Slussen eller också ta båten direkt till Nybroplan. Man kan stå/sitta länge och titta ut där...
Visst är det fint med stora barn....Alla åldrar har sin tjusning!
Kram!
Ditte

TantGlad

En härlig mysig dag med mysiga bilder. Så skönt.

Nu ska du ha en RIKTIG skön jul finaste Ditte.
Kram och.....

GOD JUL!

Svar: God jul till dig också. Njut av ledighetenoch ha det allra bäst.Kramar till dig du fina.
God Jul från mig!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: