Snabba kast!

    
I morse var det tidig uppstigning, ja, allt är relativt förstås, men att stiga upp klockan sju hör inte till mina vanor. Men de kan omprövas och ändras...
Anledningen till detta var att vi både hade en busstid och en flygtid att passa.
Det var lugnt när vi traskade iväg på en fin morgonpromenad till flygbussen. Solen var uppe och det kändes lite trist att åka just idag. Men antagligen hade det känts lika trist en annan dag och det finns returbiljetter. 
 
Vår gata, "Solskensgatan"var lika lugn och fin som som vanligt och även den 50 minuters långa bussturen till flygplatsen i Alicante bjöd på trevlig utsikt med bergen i bakgrunden.
 
Även uppe i luften var det vackert. Här passerar vi över Europas högsta berg, Mont Blanc.
 
Resan gick smidigt och efter tre och en halv timme i luften var det dags för landning. Efter en ny busstur och en tunnelbanetur var vi hemma.
Tyvärr var det så att Stockholm inte hade tänkt på att vi skulle komma just idag och därför inte förberett med sol. Ett lätt duggregn föll och eftersom termometern var nere mot nollgradigt fick man dessutom se till att inte halka omkull.
Hem kom vi och allt var som vanligt, nästan.
Den novemberkaktus som hade många knoppar när vi åkte för ett par veckor sedan hade nu slagit ut i full blom.
Kanske tyckte den om att få lite lugn och ro och tid för att sätta blom.
Vacker är den i varje fall. Och jag är särskilt glad över att jag fått den av min väninna/kinesiska lärare Sofia redan förra året i november.
När jag tittade ut från balkongen, mot Hammarbyslussen, ja då var sig allt likt.
 
           
 
Gittan

Välkommen hem till Sverige, härligt med lite miljöombyte.
Kul att träffa barn och barnbarn nu då. ha en skön kväll.
Kram.

Svar: Tack! Känns bra att varahemma också, trots det mindre välkomnande vädret. Men trevligt att träffa "de mina" skall det bli.Nu är det soffhäng som gäller.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Välkommen hem!

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma också. Men vädret har ju en del att önska...Fast man kan inte få allt.
Ditte

Sanna Preifelt - JULKALENDER ❤

Åh, välkomna hem :)

Svar: Tack! Trevligt att vara hemma också. Men tyvärr hade inte Stockholmsvädret hunnit ordna till sig. Grått och dystert är vad det var när vi kom. Och snöblandat regn som gjorde attt jag fick hasa mig fram....
Ditte

CostaBianca

Välkomna hem!
Kram
//Carina

Svar: Tack, känns bra att vara hemma också. Men det känns mörkt....Vädret alltså!Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll och välkommen hem! Jag har skickat lite recept till dig ( från en som inte gillar att laga mat)
Vi hörs och kram/A-K

Svar: God kväll! Tusen tack för recepten! Såg dem nu! Skall snarast prövas! Men jag kan ana att du har talanger i matlagning. Mailar dig imorgon....Har ett foto från dittt hus, passerade där i morse.Kram och natti!
Ditte

Susan

Hola! Välkommen hem! Har nyss kommit hem i mörkret efter en kundträff. Alltid lika kul att prata med dem som gör att man får lön varje månad!

Kram//Susan

Svar: Tack! Positiva möten är härliga! Men kunde du inte trollat fram lite sol dagen till ära. Eller skall man stråla själv kanske.....Kram!
Ditte

Geddfish

Välkomna hem!
Det var en kort sejour på plats men så gott att kunna pendla så kvickt! Ni vet ju vad ni har!
Kram och ha det bra, Gered

Svar: Tack! Två veckor blev det nu och det har varit jättefina veckor och bra att kunna pendla på ett smidigt sätt. Men det är skönt att vara hemma också, trots att Stockholm inte hade kommit ihåg att vi vil ha fint väder. Snöblandat regn var det som erbjöds. Men det finns värre saker.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Vill börja med att tacka för dina kommentarer hos mig :) och förstås hälsa er välkomna hem igen måste ju vara super skönt att bara åka i väg som ni gör :) ha det gott & sov gott när det är dax kramen

Svar: Tack för välkomnandet! Känns bra att vara hemma också. Jag tittar så gärna in hos dig och trivs med att att läsa om hur du har dte.
Visst är det skönt att disponera sin tid helt fritt, nåja nästan fritt. Men efter över 40 år i jobb så känns det skönt nu att kunna göra det.
Nu väntar John Blund för det blev en lång dag idag.
Kram!
Ditte

Tina

Finstämt! Lycka till med "besiktning"...och jag håller en tumme att ni får fint julväder!

Svar: Tack! Ja, "besiktningen" börjar i morgon. Och jag hoppas att det inte blir så kallt men gärna sol som lyser upp . Och Torre finns kvar!
Ditte

Znogge

Välkomna hem igen! Det var lite tråkigt att Stockholm inte bjöd på strålande sol och klarblå himmel men man kan tydligen inte få allt! Hoppas ni får sköna dagar och en härlig julhelg för jag förmodar att ni stannar hemma över den.

I morgon hämtar vi sonens "svärmor" från Brasilien. Hon reser från härlig högsommar till vårt råkalla Skåne men att få träffa dottern sin lär garanterat kompensera :-)

Kram

Svar: Tack! Och god morgon! Trevligt att vara hemma också! Och bra att variera mellan Stockholm och Spanien. Vad trevligt att möta sonens svärmor och nog lär det bli kontraster vädermässigt men klart att det kompenseras både av att träffa dottern och er alla. Önskar att ni får fina dagar! Kram.
Ditte

Eva`s blogg

Kikar in & önskar dig en skön dag här hemma själv tackade jag ja till extra jobb så nu får jag lägga i en extra växel :) kram

Svar: Tack! Extra jobb kan vara trevligt! Men hoppas det inte blir för mycket ...kram!
Ditte

Ama de casa

Jag har hört att julkaktusar sätter knopp och blommar när dom tror att dom ska dö... Så det var ju en himla tur att ni kom tillbaks och kunde ge den lite omvårdnad ;-)

Svar: Kaktusen piggar upp och det behövs i decembermörkret. Så nu skall jag prata med den och så hoppas jag att den blommar länge.
Ditte

Ami

Åh, ni är i Sverige igen :) Välkomna!
Härligt att ni åker så fram och tillbaks.....Och snart är ni nere i Torrevieja igen :)
Önskar en en fin dag!
Kram

Svar: Tack! Ja, här går det undan i svängarna. Och för oss är det lätt att "pendla". Trevligt att vara hemma också. Önskar dig en bra dag. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Trevligt med bilder både från Spanien och Stockholm, även om vi är mer sugna på Spanien-vädret just nu ;)

FREEDOMtravel

Trevligt att se bilder både från Spanien och Stockholm! Även om Spanien-klimatet är det som lockar mest just nu ;)

Svar: Visst är lite värme att föredra! I Stockholm har det kommit lite snöblandat regn idag och varmt är det inte +-0. Nu stannar vi hemma några veckor innan vi får ta del av värmen igen. I alla fall varmare än här och mycket ljusare.
Ditte

Helena FREEDOMtravel

Hej Ditte! Har försökt kommentera två gånger, men vet inte om kommentaren kommer fram...? Du kanske kan kolla skräpposten annars, så jag kan kommentera igen? Provar nu, uatn att skriva in bloggadressen (ibland går det bättre då...) Blir det jul i Stockholm då?

Svar: Hej Helena! Välkommen! Nu kom kommentaren fram. Men det skall inte vara något problem om bloggadressen skrivs in. Har tittat i ev skräppost men inget finns där. Tycker själv nu att det är klurigt att kommentera hos blogg.se med mobilfunktionen. Men jag har det gamla kvar så det borde fungera. Och nu blir vi hemma några veckor,trevligt det också.
Ditte

Veiken

Välkommen till Sverige! Det mörka och kalla land här uppe i norr! Snart vänder det och det blir ljusare igen. Det är så läckert att titta på vår jord från ca 10000 meters höjd! Kramar

Svar: Tack! Det känns bra att vara hemma också och idag kom det lite snö. Med tonvikt på lite. Och igår visade sig Alperna och mont Blanc från en solig och vit sida. Lite julstäning i alla falla.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: