Kyla, vän eller fiende?

    
 Det vackra vintervädret består. Solen strålar, så mycket den nu orkar i slutet av december och även om dagarna blivit aningens längre så orkar inte solen så högt upp på himlen, men den försöker och det är bra så.
Minusgraderna gör också att den lilla snö som fallit ligger kvar och lyser upp lite extra.
Vädret lockar till promenad.
Eftersom jag är osäker på hur mitt ansikte, efter alla behandlingar, kommer att tåla kylan så är det lika bra att ta sig ut en vända för att känna efter.
 
Under behandling i somras.
 
Utsikt mot Kanalen, "Saltsjön", våra hus till vänster på kajen och på höger sida ligger Hammarby Sjöstad.
 
Det är -7 och kylan biter i ansiktet och den svaga vinden gör att det nästan bränner till. Det känns tydligt att den tunna, nya huden är skör. Kanske måste den också härdas lite...
Vi går i högervarv längs Årstaviken och när vi passerar Hammarbyslussen ligger Mälaren och där isen hunnit lägga sig lite mer än i Saltsjön.
På sina ställen, där det är mer strömt vatten, håller sjöfåglarna till i små grupper.
Vi möter många promenadglada längs vägen och stundtals känns det som om "alla" har valt att promenera här just idag. Men det är ju trevligt att bo i omtyckta trakter.
Jag vet inte hur många rundor längs Årstaviken jag gått och det är lika fint här alla årstider. Jag tänker på att jag bor mitt i stan men ändå på landet och alldeles nära vattnet som jag tycker så mycket om.
Efter drygt en timmes promenad är jag illröd om kinderna, där huden är tunn och det känns alldeles lagom att gå hemåt .
Så vid Tantolunden viker vi av, går upp mot Hornstull, som är ombyggt, renoverat och modernt och fortsätter hem längs Hornsgatan och Ringvägen.
Och nu, ett tag senare, sitter jag med blossande kinder som hettar och önskar att det i varje fall inte blir kallare.
Men visst är det vackert?
 
 
 
Kyligt längs Årstavikens stränder.
 
Rejält påklädd med tjock täckjacka, vantar, ulliga "uggs" och även mössa. (Inte ofta jag har det....)
 
Skanstullsbron och Skansbron som båda förbinder Södermalm med Johanneshov och Globenområdet.
Lena i Wales

Fina bilder!
Nu finns du med hos mej!
God fortsättning!

Svar: Tack! Och jag önskar förstås dig en God Fortsättning.Skall genast titta in hos dig...
Ditte

Marja

Ja, det är vackert även utan snö. Vi har lite kallare och i dag blåser det snålt här med.
Hoppas dina kinder återhämtar sig från kylan. Det blir lite extra kallt drag vid vattnet. Jag antar att du har en bra salva som skyddar den tunna huden.
Kramar! :)

Svar: Skönt med lite vitt på marken och sol. Har förstått att det är betydligt kallare i norr. Men är det vinte så kan den ju få stanna ett tag. Snön lyser ju upp. Jag testar olika salvor till ansiktet och nu lutar det åt att den gamla "försvarets hudsalva" verkar fungera bäst. Men ont gör det ändå...Kanske måste huden vänja sig vid kylan...
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Iris

Mysigt tycker jag :) Yngste sonen ska hem till Stockholm imorgon, tycker mer om vädret här :) Dottern och äldste sonen landar i Stockholm ikväll - de tyckte det var skönt här i solen 🔆 Kram till dig och min GT-kompis. Hälsa honom att jag fått recept på en ännu godare GT av min äldste son. Hendrick's gin, gurkskivor och svartpeppar, njuter!

Svar: God afton! Här är det viss vinter, kyla och lite snö. Vad härligt att ha barnen, vuxna sådana numer, på besök. GT kompisen hälsar och vill gärna lära sig ett nytt GT recept. Ha det gott! Vi saknar dig! Kramar till dig och Hans och God Fortsättning!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Hörrudu!! Kan du inte förfrysa nyllet på detta vis!! Tror inte det är bra med så mycket kyla!
Har du frågat el medico? Härda tror jag inte går faktiskt?
Oroligt värre tycker jag :(
Kram och ha det så bra!! Var rädd om dig! Kram P

Svar: Idag blev det bara en kortare promenad och med ansiktet täckt i en halsduk. Kanske blir en "rånarluva" bra. Någon medico har jag inte konsulterat ännu. Men det kan ta ett år eller mer att få till den nya huden ordentligt. Jodå, jag ska vara försiktig och aktsam. Och i slutet av januari kommer vi. Kramar och tankar till dig från oss båda . ❤️❤️
Ditte

Annika

Var rädd om ansiktet. Håller med P. Otroligt vackra bilder.
Kram

Svar: Tack! Jodå, jag får hitta ett sätt att skydda ansiktet. Och jag är ju en envis typ så det ska nog gå. Kram och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ami

Jag tror absolut att ansiktet och hela kroppen mår bättre av lite varmare klimat :)
Men skönt att det går åt rätt håll och att du känner dig bättre!
Även om bilderna är jättevackra, så kan jag ändå inte förlika mig med vintern. Idag fick vi skrapa rutan på bilen och använda vantar....Inget jag gillar :(
Ha en fin kväll!
Kramar

Svar: Jodå, värmen är bättre för ansiktet, helt klart och vi åker tillbaka i slutet av januari och det blir bra. Och jag inser ju att det inte blir någon fjällvistelse med skidåkning för mig i vinter. Lite trist för skidåkning utför gillar jag verkligen. Men att må bra är viktigast ! Kram!
Ditte

Geddfish

Jättefina vinterbilder!
Svårt det där med ansiktet. Vad tål det bäst? Skugga, tnker jag.
Min tyska campingväninna har rosacea, det är besvärligt.
Lördagskram och ha det bäst, Gerd ♥

Svar: Tack! Ja, här är det ett vackert vinterlandskap med lte snö som lyser upp och idag -8. Ansiktet mår bäst utan kyla och solen har jag undvikit i några år, trivs bäst i skuggan, men gärna med blå himmel...
Önskar dig också en trevlig dag.
kram!
Ditte

Ama de casa

Javisst är det vackert! Ditt "nya" ansikte kommer säkert att bli härdat så du tål kylan lite bättre. Annars är det ju bara att åka hit, där det inte blir så många minusgrader. Jag har då aldrig upplevt det här - fast dom hotar lite med 0-gradigt nu... :-)

Svar: Vi är på G så småningom och jag får till dess ta kortare promenader här hemma om det är kallt. Idag är det -8 så en kortare runda kan det nog bli. Skall prova med försvarets hudsalva där huden är skörast och hoppas den lindrar.
Ditte

Ser ut att vara en väldigt vacker promenad.får hoppas din hud tål och kan vänja sig vid kylan!

Svar: Här längs stränderna är det fint att promenera och roligt att följa årstidernas växlingar .Mitt i stan och ändå mycket natur...
Vad gäller ansiktet så hoppas jag att jag kan träna upp det att tåla mer kyla. Återstår att se.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Har lite egentid en stund från Malmöfrämmandet som kom 03.30 i morse. Hade varit förfärligt snöande fr Jönköping till Norrköping och mycket halt.
Säger som P och övriga. Du måste vara rädd om ditt ansikte. Det är kanske inte så bra med kyla för den nya huden. 😥
Mycket fina bilder som vanligt! 😊
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Tack! Ja, jag passar ansiktet, men lite luft måste jag ju ta. Och med försvarets hudsalva så går det lite bättre att vistas ute i kylan, kortare stunder. Skönt med lite "egentid". Förstår att det behövs...
Kramar från oss till dig.
Ditte

TantGlad

Som alltid tycker jag dina bilder är otroligt vackra och njutbara att titta på.
Skönt att du bor i stan men ändå har nära till landet. Det måste ju vara perfekt att bo så.
Tror säkert det är jobbigt för dina kinder när det är kallt. Jobbigt för huden.
Vi hoppas det inte blir kallare så du kan gå ut och gjöra dina sköna promenader och ta vackra bilder. När min gubbe och jag är ute och går, så är jag alltid tvungen att stanna upp för att fota nåt. Då blir jag efter och får springa ikapp gubben haha.

Ha nu en jättefin kväll. Tack för dina snälla Goa kommentarer hos mig.

Varm kram.

Svar: Tack! Ja, att fotografera är roligt och blir det några bra bilder så är det extra kul. Vi bor ju mitt i stan, men ändå finns många grönområden nära.
Vad gäller ansiktet så är det nog bara tiden som kan påverka positivt, men jag vill gärna skynda på det hela.
Antar att du får extra träning när du får springa i kapp och kan inmundiga lite extra godsaker då du springer av dig dem.
Ha det bra och trevlig kväll.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: