God fortsättning!

    
God fortsättning, så brukar man ju säga....
Juldagsmorgonen har tidsmässigt dragit förbi och kommit över i en sen och vacker förmiddag.  Denna juldag glimmar verkligen Stockholm.
I går kväll hade jag tänkt ta mig till julottan på Karlbergs slott, i slottskapellet, något jag gjorde under många år från det jag var barn och långt upp i vuxen ålder och med mina döttrar under deras barn och ungdomsår. Men jag har inte varit där på julotta sedan 2001 och tyckte det skulle var minnesvärt och dags att ta mig dit igen. (Har en stående inbjudan dit.)
Tyvärr svek mig modet, men nästa år om vi är hemma så...

Solen skiner, lite is ligger på kanalen och det är just nu -5 och för vår del väntar en uppfriskande promenad. Men först måste jag ett varv ner till källaren för att plocka fram mina fårskinnsfodrade "uggs" och en rejälare vinterjacka. ( "Uggs", är lätta fårskinnsstövlar som verkligen håller fötterna och hela kroppen varm.)
 
Lite is har lagt sig på kanalen, Saltsjön, (bräckt vatten från Östersjön) och ett tunt lager snö ligger längs kajen.
 
Jag är ju inte direkt någon "julmänniska" men måste verkligen tillstå att gårdagens firande var så mysigt och det bästa av allt var att jag kunde träffa "alla de mina".
 Julafton mötte oss med sol och någon minusgrad när vi på morgonen körde mot Uppsala och "Livfamiljen". Ju längre mot Uppsala vi kom, ju vitare blev det. I och för sig bara någon centimeter snö på Uppsalaslätten men den lyste upp.
Max var förväntansfull och mötte oss redan i porten och vi var ju fyra "tomtar", utan tomtedräkter, men med paket, som gjorde entré.
 
        Max och "moster" Helen skötte "tomtandet". Och med den äran. Alla fick paket.
 
William sjunger och dansar till musiken i mikrofonen och är förundrad över över "telefonen".
En sådan telefon har han aldrig sett. Men man lär så länge man lever.
 
"Moster" Helen och mamma Liv fick låna Max vattensprutande drake en stund. En liten stund...
 
Vid lunchtid lämnade vi Uppsala och körde mot Stockholm och Nacka för att "tomta" vidare och avnjuta julaftons andra skinkmacka. Jättegod! 
Fram på eftermiddagen, lagom till Kalle och hans vänner, var vi hemma igen och slog oss ner i soffan med en glöggmugg.
En mysig julmiddag med det vi tycker bäst om dukades upp och jag kunde med glädje konstatera att det varit en alldeles perfekt julafton.
Tusen tack!
 
Hos Helenfamiljen mötte oss Curre, en fin labrador, i röd fluga. Är det julafton så är det.
 
 
 
Ami

God fortsättning på julen!
Roligt att fira jul med de små.....Det är ju extra kul när man ser deras tindrande ögon :)
Ha en skön juldag!
Kram

Svar: Tack! Ja, åtminstone Max var väldigt förväntansfull och William förstod inte så mycket, men var jätteglad för sina paket, där snörenoch papper också var roligt att leka med. Och kusinerna i Nacka var det också så trevligt att träffa och de hade gjort så fint julgodis till oss.
Önskar er en mysig fortsatt juldag.
Kram!
Ditte

Gittan

Vilka härliga barnbarn och så mysigt med allt som hör till. Vi fick lite snö i går kväll, ett litet lager så det blev lite ljusare. Ha en skön fortsättning på helgen. Stor kram.

Svar: Det blev en jättetrevlig julafton och jag kunde träffa "de mina". Önskar dig också en skön fortsättning på helgen.Kram!
Ditte

Arvid och Lydia

God fortsättning på julen. :-)

Härliga bilder på familjen.
Kram

Svar: Tack! Och nu är den snart över....Känns bra det också.Kram!
Ditte

Annika

Det låter som en skön julafton. Både att hinna med familj och kunna slappna av hemma.
Kram till Dig och Bosse

Svar: Det blev en riktigt bra julafton på alla sätt. Och så lagom av allt. Jag är ingen julmännniska alls, men i år kändes det hela riktigt bra. Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Znogge

Åh, vilka rara barnbarn du har! Ja, döttrar mer så klart men pojkarna ser så förväntansfulla ut.

Kram och god fortsättning till er!

Svar: Ja, Max och William är så rara, mina ögonstenar. Och visst var Max förväntansfull och William bara glad . Han är för liten för att förstå all uppståndelse men var så nöjd. Önskar dig en behaglig och vilsam kväll. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det såg så mysigt ut med dina gulliga barnbarn.
Skön julafton och lugn hemmakväll fick ni.
Här är det ju inte jullikt men jag är som du...det gör inget :)
Ha en god fortsättning!
Kram P ♥

Svar: Vi hade, en i mitt tycke, jättefin julafton . Alldeles lagom och mysigt att träffa de mina. Vi har ju ofta varit utomlands under julen och då är det på ett annat sätt. Trevligt det också! Men i år, då vi var hemma, blev julafton så trevlig som jag kunde önska mig. Bosse och jag önskar dig en god fortsättning och skickar en stor kram. ❤️❤️
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad mysigt ni verkar ha haft det. Så fina de är, de små barnen!

hoppas att din jul var jättebra, att du fick äta mkt god mat, umgås med nära och kära och framförallt få känna dig älskad ❤

Svar: Tack, du fina. Jag har haft det väldigt bra. Har ju svårt numer för julen, men det har varit riktigt bra. Kanske har jag förlikat mig med den. Det känns bra. Jag har träffat de mina, både döttrarana och barnbarnen, som betyder så mycket för mig.Och jag känner mig älskad av de mina, det viktigaste...
Kram!

och är så glad för det.
Ditte

Ghugge

Vilken härlig familj och i Stockholm kan det vara verkligen vackert!
Kram och God fortsättning!

Svar: Vi har haft det så bra och extra roligt att träffa döttrar och barnbarn på julafton. Är så glad att vi fick till det i år. Kram!
Ditte

Marja

Ni verkar ha haft en mysig julafton. :) God fortsättning på helgen! :) Kram! :)

Svar: Tack! Allt blev så "lagom, lagom" och jag fick träffa de " mina". Och imorgon är en ny dag . Önskar dig en trevlig morgondag . Kram!
Ditte

mats

Hej Ditte! God fortsättning på och ett gott nytt år på er! Ni åker verkligen fram och tillbaka ni...roligt att variera sig :) Sköt om er och ha det så bra // M&M

Svar: God fortsättning till er också. Jodå, vi har nästan klippkort på sträckan och bra nu om det skall bli kyligare här hemma eftersom mitt ansikte inte tål så många minusgrader. Men vi stannar hemma ett tag till.
Ha det gott i också!
Hälsningar från oss båda.
Ditte

Ama de casa

Vilken härlig julafton! :-)

Men du hade tänkt gå på julottan på kvällen? Jag måste ha missat betydelsen av ordet "otta"... ;-)

God fortsättning!

Svar: God förmiddag och trevlig annandag! Nja, vad gäller julottan så börjar den klockan 07 och pågår i 30 minuter och sedan stundar kaffe, mingel och dans (jullekar) i slottet. Men de är ganska frivilliga...Tror jag skuttade med för 30 år sedan då döttrarna var små. Men jag satsar på julotta till nästa jul. Vad gäller julafton så blev det en väldigt trevlig dag och jag fick träffa de "mina". Sol och klarblå himmel i stockholm idag och just nu -6. Får täcka in ansiktet och ge mig ut så "gubben" blir glad.
Ditte

Andra året i Hjo

Hit kommer jag via Lena i Wales. Trodde nästan att Curre var våran Hjo-Hjo eftersom de hade lika röd och fin rosett på sig.
God fortsättning!

Svar: Välkommen! Och god forttsättning! Trevligt att ni har en Hjo-Hjo som också bär röd rosett i dessa dagar.
Ditte

Ann-Kristin

Hejsan!
Nu har vi firat jul med varsin son med all mat som hör till. I kväll kommer son nr 3 från Malmö över helgen tillsammans med sin flickvän. De åker till hans mamma på fm i morgon och på kvällen går vi på restaurang.
Det ska bli skönt att slippa tänka på matlagning.
Så fina de är Max och Wille! Mina barnbarn blev också nöjda med sina klappar.
Hoppas det mesta onda har gett sig nu så kan ha njutdagar till fullo.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Mycket att stå i, det förstår jag, så att gå ut och äta verkar vara en god idé. Trevligt att även son nr 3 kommer.
Visst är det roligt att se barnens förväntningar på julafton och extra roligt när man ser att de verkligen uppskattar de klappar de får.
Vad gäller det onda så har det mesta gett med sig och jag kan i stort sett äta det mesta. Men nu är julen över känns det som och lite lättare mat får stå på bordet. Men en och annan skinkmacka kommer förstås att ätas.
Många kramar till dig från oss båda.
Bosse hälsar extra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: