God afton!

    
 Luciadagen har gått över i kväll och visst blev det både saffransbullar, norska, och pepparkakor. Tyvärr fick det bli utan kristyr, för florsocker saknades i hushållet och en extra vända fär att köpa detta blev det inte. Glöggen byttes ut mot det mindre söta "vin chaud". (Franska; varmt vin med kryddor, vet inte vad det kan heta på spanska men det var det närmaste jag kom.)
Vacker belysning på gatorna piggar upp, julskyltningar och klättrande tomtar på husväggar ökar,  så visst märks det att julen närmar sig med stormsteg.
Men vädret inbjuder även till att sitta ute med en kopp kaffe även kvällstid.
Nu skall jag se reprisen av luciatåget på svt och konstaterar "att det blev en bra dag idag också".
 
 
 
                                                                         
 
Susan

Hola! Fina foton! Vin chaud låter som nåt i min smak. Gör ju en lchf-variant för att undvika sockret: Värmer rött vin (finns många sorter med mindre är 3 gr socker/liter t.ex. Viña Albali eller Estola som finns på både Consum och Carre) med en bit färsk ingefärarot i, en hel kanel och några nejlikor. Klart!

Njut av ljuset de sista dagarna nu!

Kram//Susan

Svar: Ja, något extra socker har jag inte i "vin chaud". Men visst finns socker i allt vin...Annars gör jag som du...Jodå, ljuset passar jag på att njuta av. Blir väl lite som "dödsskuggans dal" hemma.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Jag kan avstå glögg och även likörer, då jag tycker det är för sött! Men idag serverades det glögg på logen. Ev. den enda, vi får se.
Susans recept verkar ok.
Kram/A-K

Svar: Ja, vanlig glögg är för söt tycker jag . Brukar blanda själv...men att smaka lite är ju trevligt om man är borta. Kram!
Ditte

Znogge

Tänk så härligt att kunna dricka kvällskaffet utomhus men det är det inte tal om! Efter att ha diskat etthundra glas har jag förvisso ångan uppe men det finns gränser ;-)

Önskar dig en fin luciakväll och en trevlig tredje advent!

Kram

Svar: Det låter som ett mäktigt jobb att diska så många glas och efter denna shoppingdag...Vilket imponerande jobb! Tur du är i god form! Här ser jag reprisen från morgonens Luciafirande från Göteborg. Lite lussestämning måste det vara. Kram!
Ditte

Marja

Så vackert stan är pyntad! Jag var i Fuengirola i oktober för några år sedan och ramlade in i en affär med bara julpynt. En stor gran med bara stora röda fåglar, som små papegojor. Jag köpte ett par till Johanna i julklapp och ett par till mig själv. :)
Ha det så bra! Kramar! :)

Svar: Här är det vackert pyntat och ändå inte alls pråligt. Man märker tydligt också det mer religiösa budskapet på olika sätt. Inte så vanligt hemma.Röda fåglar låter vackert, det skulle jag gärna ta med mig några hem.
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Tina

Hola. Fina bilder, verkligen! Du är en bloggfotograf värd namnet! 👍 Får jag månne kopiera texten på Susans glöggrecept...😋 Jag har ju en Mat&Bak-blogg så hennesglögg måste få komma med där!!! 💖
Abrazos!

Svar: Buenos dias! Tack, kul om bilderna blir bra för jag har ju inte någon "photoshop" eller annat avancerat...Du kan absolut kopiera Susans recept på "vin chaud". Bra om mindre sockertanken kan spridas.
Kul måste förstås in och titta på din mat och bakblogg. Kul!
Önskar dig en trevlig tredje advent!
Abrazos!
Ditte

Ama de casa

Visst är det fint med alla juldekorationer! Även i Murcia lös det i hela stan. Vackert!

Här blir det nog glögg (sötvarianten) i kväll. Och peppisar. Det är ju ändå tredje advent :-)

Svar: Det är fint att strosa runt och titta på belysningar och lite julskyltning. Och det är ju ett lugnt tempo jämfört med hemma. Passar mig bra!Trevligt att se Murcia och skönt med en liten minisemester.
Önskar er en fin tredje advent.
Ditte

Bosse Lidén

Just meningen sitta UTE och dricka kvällskaffe låter så lockande. Tuff belysning. Trevlig tredje advent. Kram Bosse

Svar: De tidiga kvällarna är behagliga med ca +15 grader så visst går det bra att sitta ute och "titta på folk och umgås". DE har verkligen pyntat och gjort fint i stan så det är mysigt även att strosa runt och det är ett trevligt kvällsliv, oftast med många ute.
Önskar dig och de dina också en fin tredje advent.
Kram!
Ditte

Gunnel

Jag har läst lite bakåt i din blogg och vet redan nu att jag återkommer. Vilken annorlunda och trevlig belysning. Det där du skrev om att sitta ute och fika låter som himmelsk musik i mina öron. Men här sitter jag i köket med min kopp och tittar ut på en frostvit gräsmatta. Ha en trevlig tredje advent.

Svar: Tack, för vänliga ord. Trevligt att du tycker om min blogg. Det låter trevligt med både kaffe och frostnupen gräsmatta för det är ju ändå december och lite vitt lyser alltid upp.
Önskar dig också en tredje advent.
Ditte

Ami

Vilka fina juldekorationer de har fått upp! Och man tager vad man haver som det brukar heta :) Och jag tror att ert "lussefika" var hur gott som helst!
Önskar er en skön tredje advent!
Kram

Svar: Tack! Jag här i stan har men verkligen gjort fint med alla belysningar och det är mysigt att strosa runt på kvällarna.Nu väntar lunch, en sen sådan, med Preciosa och "La Syrra".
Kram och trevlig söndag.
Ditte

Sanna Preifelt - JULKALENDER

Åh, vad fina juldekorationer. Ska ni fira jul i Torrevieja eller kommer ni tillbaka till Sverige innan dess? :) Jag har firat jul en gång utomlands i värme, känner inte riktigt att man får den där riktia julkänslan. Men nu när jag tänker efter har jag för mig att du skrev att ni kommer hem någon gång i nästa vecka :)

Svar: Vi kommer hem! Under några år var vi i Thailand under julen och det tyckte jag verkligen om. Jag är numer ingen julmänniska, men eftersom vi i år är hemma så skall jag göra ett försök att se det hela positivt.Det är roligt och fint med alla juldekorationerna här och skönt att ingen stressar eller jäktar....Här har man all tid i världen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: