"En bra dag idag också..."

    
 Inte alls för att jag på något sätt tröttnaat på solen, men den får mig att vilja ge mig ut på förmiddagen och bara gå ganska så planlöst.
Ofta dras jag ner mot havet och där kan jag sedan bli sittandes med mina tankar i evigheter och stirra ut mot horisonten.
 
Vackert och lugnt på "vår" lilla gata.
 
En del gammal sjö låg kvar sedan blåsten för ett par dagar sedan.
 
På eftermiddagen blev en promenad på 20 minuter till Habaneras Shoppingcenter, tillsammans med väninnan Ingrid, och där märkte man absolut inte  av någon julhysteri eller stress. Vi tog god tid på oss och strosade genom en del av de butiker som fanns och jag hittade snart det jag var på jakt efter, kläder till barnbarnen.
 Den amerikanska kedjan C&A hade ett bra utbud, så det blev riktigt svårt att bestämma sig. Hjälpsamma expediter plockade fram rätt storlekar och i kassorna var det ingen kö. 
När vi uträttat våra ärenden kändes en kopp kaffe, uppe på den stora halvtäckta utomhusterrassen. som en god tanke. Lugnt här också och skönt att sitta vid sitt bord och beställa och sedan njuta av utsikten mot bergen i fjärran.
Detta  att bli serverad vid bordet är en stor skillnad mot Stockholm, i positiv bemärkelse, för där får man oftast stå i kö på caféer och konditorier för att beställa, betala och sedan själv bära sin bricka till bordet.
(Dessutom är prisbilden en helt annan, kaffe med varm mjölk och en "fralla" med serranoskinka och tomat för ca 22 kr.)
Så har då mörkret nu börjat lägga sig över gatan, klockan är nästan 18 och även denna dag har övergått i kväll.
Och det har varit en bra dag idag också! ( Ett uttryck jag och mina kollegor Helene och Kerstin hade på Odenslunda skola när vi sammanfattade dagen.
 
Grönt och fint utanför Habaneras.
 
Luftigt och juldekorerat inomhus och här finns gott om sittplatser där man kan slå sig ner och vila sina trötta fötter. Och önskar man "surfa" så finns det trådlöst, gratis, internet på flera ställen.
 
 
Utsikt åt ena hållet från en av takterrassens caféer -
 
- och åt det andra .
 
 
Ami

Så vackert det blommar på er gata! Färgerna saknar jag här hemma nu när allt är grått och träden är nakna.
Och visst är det billigt att fika för 22 kronor. Det får man ju inte ens en kopp kaffe för här hemma.
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram

Svar: Här blommar det forftarande och snart är det pelargonsäsong också. Jag njuter av ljuset, grönskan , havet och blommorna och har svårt att se mig mätt. Har i alla fall inte tröttnat ännu.Önskar er också en trevlig kväll.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det var ett bra uttryck ni hade. Jag uppskattar både bilderna och fikapriset. Det är skönt att sitta och betrakta havet och låta tankarna sväva fritt. Jag gissar på att det börjar dra ihop sig för ett avsked snart. Fel ord. Det låter så laddat och stämmer inte överens med sanningen. Ni ses snart igen. 2015 låter som ett bra årtal. Kvart över åtta. Kram Bosse

Svar: Jag tror och känner på mig att 2015 blir ett bra årtal. Jag har lite att fixa innan 2014 är slut, men det skall nog ordna sig. Att sitta vid havet är något jag uppskattar och gärna gör. Nu har vi ingen segelbåt längre där jag kunde sitta och filosofera mellan varven, men hav finns det ju gott om. Jodå, det blir hemresa snart, så det blir på återseende i januari. Åtminstone hoppas jag det. Kramar!
Ditte

Iris

Ikväll måste jag öppna en flaska cava för vår ölkompis :) Dina fd grannar! Kram

Svar: Låter väldigt bra! Skall nog följa ditt exempel.Kram!
Ditte

TantGlad

Att sitta och titta på havet är så himla skönt för själen. Det är så himla avkopplande. Detta är sommarens bästa.
Spännande är dina bilder. Jag gillar den på er gata. Så fint och vackert det blommar. Förstår du måtte Ha det jätteskönt och det ska du ha.
Själv undrar jag om det kommer någon snö till jul. Lite långtifrån det du upplever just nu. Men lite.......bara lite vitt gör ju lite julstämning.

Nu ska du ha det jättegott där du är..
Skickar dig en varm go kram från mig.
Kraaam.

Svar: Här är det avkopplande och jag tar dagen som den kommer och det är lätt här. Solen och ljuset bidrar förstås och havet också. Här känns det mer som vår och både blommor och grönskan är så fin. Kanske kommer snön hos dig lagom till julafton . Vad gäller Stockholm så blir det nog snöfritt. Ha det bra du också. Skickar lite sol och ljus. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Jag hade velat vara med mina "Spanientanter" idag! Jag och Ingrid gjorde samma "vuelta" i somras! Längtar ner. Kämpar med att stå ut till slutet av januari... Nu börjar mörkret märkas på mitt humör och energi. Samma visa varje år...
Kram//Susan

Svar: Hola! Jag skickar här genast både sol och ljus till dig. Har lite över av den varan...Hoppas detta piggar upp. Kram!
Ditte

Ghugge

Här var det en som vet att njuta av livet, ser mycket härligt ut! Fina bilder! 😋

Svar: Tack! Ja, det är svårt att låta bli...😀
Ditte

Ruth i Virginia

Utsikt åt ena hållet -
är det cactusar jag ser? Ser faktiskt ut som Saguaro cactusarna
man ser i Arizona.
På din "lugna" gata - finns det folk där ibland,eller håller alla sej
bakom blomstermurarna?

Svar: Ja, det är jättestora kaktusar och jag tycker också de liknar de jag sett i Arizona. Men lite osäker är jag.
Jodå, det bor folk på gatan, men en del jobbar och kommer hem på kvällen och andra har semesterbostäder här och kommer mest till påsk och sommaren. Men mer än hälften av husen längs gatan har nog boenden året om. Detta är ju inget "svenskområde" eller "cimpound". Många spanjorer bor här och i övrigt några engelsmän, skottar och enstaka ryska familjer. En bra blandning av nationaliteter och man hälsar på de flesta.
Ditte

Znogge

Så härligt det ser ut med blommande bougainvillea och en blå himmel...

Hoppas du kan sammanfatta dagen på samma fina vis i kväll.

Kram

Svar: Ljuset och solen betyder mycket och jag är ju ute mycket. Bra att samla D vitaminer, kan komma att behövas i nästa vecka. Och visst blir det en bra dag idag också....Jag tror det!
Kram!
Ditte

Gittan

Härligt att shoppa äta gott och bara vara, fina bilder att njuta av som alltid.
Vi har beställt vår resa nu, Thailand blev det den här gången. Kram.

Svar: Vad trevligt med Thailand! Grattis till detta beslut! Thailand är och förblir ett av våra favoritländer.Kram!
Ditte

Eva

Mmm kan bara njuta ja blir ju ingen resa dit nu dock men drömma kan man ju ;) finns många andra ställe också som jag vill besöka ..så gott ni har det o jag kan tro att det är skönt nu då det är lite lugnare än vanligt sommartid...tahand om dig kramen

Svar: Nja, Maldiverna är trevligt, men det finns så många fina platser....Vi har det fortsatt bra och skönt med ljuset och solen. Bra för mig att solen inte står så högt så jag kan vara utan keps. Önskar dig en fin dag!
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Oj, det där ljuset, vad jag saknar det! Alltså helt vanligt dagsljus utan inslag av gråhet och mörker...

Svar: Ja, det är verkligen jätteskönt. Dagarna är långa och ljusa och det känns bra att promenera ute i det fina vädret och slå sig ner då och då för lite vätekepåfyllning eller bara njuta på en bänk vid havet. Mörkret får jag träffa på nästa vecka. Skickar lite sol och ljus till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: