Dan före...

    
Go kväll! Nyss hemkommen från Upplands Väsby och en härlig dag i sällskap med väninnan och f.d. kollegan, Eva, just hemkommen över julen från en termins jobb på Svenska Skolan i Riyadh, Saudiarabien. (Länkar till hennes blogg, Dadlarosand, där man kan läsa om vardagslivet och hur det är att arbeta och bo som västerlänning i Riyadh)
Mycket prat förstås och många skratt och spännande att få höra en del om alla nya upplevelser i ett mycket strikt muslimskt arabland och hur det är att leva där som västerlänning.
För min del kan jag inte ens tänka på att göra ett besök i Saudiarabien som turist, för turister är än så länge inte alls välkomna dit.  Jo, tänka tanken kan jag förstås, men jag kommer inte att inom rimlig tid kunna resa dit. Det ges inga viseringar för turister. Men angränsande länder, Dubai, Förenade Arabemiraten, Quatar, Oman, Barhrein, länder som inte är lika slutna, kan jag förstås besöka. 
 
En vacker och solig dag blev det. Snön har inte kommit till Stockholmstrakten, inte ännu, men när jag kom ut till Väsby, ca två mil norr om Stockholm, fanns det lite frost på marken.
Jag gick glad i hågen från stationen, genom skogen, och hem till Eva och kände mig som om jag var lite på landet. En skön känsla...Och koltrastarna tränade på sina julsånger.
 
Solen strålade när jag kom till stationen och traskade uppför backen mot Runbyskogen.
 
Lite snö/frost på stigen.
 
 
   Framme! Och granen står så grön och grann..
                                                                                             
 Innan vi skildes åt fram på eftermiddagen hann vi med en tur till Väsby Centrum. Länge sedan jag var här  och roligt att se att utvecklingen gått framåt och att det numer är ett riktigt trevligt Centrum med många butiker av varierande slag.
Trängseln var dessutom måttlig, vilket förhöjde trevnaden. ( Jag har ju bott och arbetat i Upplands Väsby mellan 1970 och 2002, så visst känner jag mig lite hemma här)
Vi skildes åt och jag tog pendeltåget tillbaka till stan där människor irrade värre än vanligt.
Eva på gång in i en butik. Lugnt och sansat var det i Väsby Centrum.
 
Nu är skinkan i ugnen, julmusik spelas, lite julklappar skall slås in och en "jansson" skall göras. Tillvaron är väldigt lugn. (Givetvis skall skinkan provsmakas i kväll, så  vi vet att den är bra...)
Och kanske kan jag bli vän med julen i år, det var nämligen länge sedan jag var det.
 
 
Ami

Vilken mysig dag ni fick! Jag brukar läsa Dadlar och sand och jag har även skickat länken till Patrik. Och han tycker det är särskilt roligt eftersom han själv har bott där nere och gått i svensk skola :)
Hoppas ditt onda runt munnen börjar lägga sig, så du kan njuta lite av julmaten!

Ha en trevlig kväll och en riktigt God Jul!
Kramar

Svar: DEt var verklkige rolit att träffa Eva igen och höra hur hon haft det där bota i Saudi. Minns nu att du berättat att Patrik bott där och även gått i skola där. Eva jobba ju på Svenska Skolan och hennes man är rektor där. Såren runt munnen är mycket bättre men kan bli ännu bättre.
Önskar er en fin kväll och en riktigt God Jul.
Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Ja, nu börjar lugnet lägga sig. Här har vi haft rimstuga men nu har maken "kroknat" (går ju upp 04.30 varje morgon), sonen gått in till sitt rum för att fixa en "musikpresent" och jag sitter i soffan och "surfar runt" och slänger ett öga på TV:n ibland. Jag är inte heller riktigt "vän" med julen efter ett antal "Norén style" under barndom/tonår. Vänjer mig lite mer för varje år. ;)

God Jul från Åsöberget - några stenkast bort från dig i Hammarbyhamnen!

Kram//Susan

Svar: Tack, Susan! Lugnt här också! Snart dags att provsmaka skinkan...Slöar i soffan med tv:n på i bakgrunden och samlar mig inför morgondagen. Är ganska "laid back" och tycker det skall bli trevligt att träffa de mina.
God Jul till er på Åsöberget från tomtarna vid vattnet.
Kram!
Ditte

HH

Hmmmmmmm så nära men ingen julkram 💙💙

Svar: Oh, du goa! Nästa gång...kram! ❤️
Ditte

Malin

Vad trevligt med besök här i Väsby och ett bekant ansikte! Och den vägen har jag gått många gånger när jag bodde i Runby och skulle till skolan eller kamrater uppe gatorna runt omkring Evas trakter. Ja butikerna i Väsby centrum har det inte varit mycket trängsel i under årets julhandel. Riktigt behagligt.

Svar: Det känns alltid trevligt med ett besök i Väsby. Tyvärr har detinte blivit så många det senaste året.Just den här vägen genom skogen upp till Runby är så fin med skog och ängar så nära centrum.
Kul för mig att se Väsby Centrum nu när det byggts ut så mycket. Och väldigt roligt förstås att träffa Eva igen!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: