Centralt möte

    
 Gårdagen bjöd verkligen på ett "centralt möte" för just på Stockholm Central hade jag bestämt att möta en bloggvän, nämligen Lena, "Lena i Wales".
Lena är i Sverige en kortare tid och via mail hade vi konstaterat att vi nog inte skulle kunna hinna träffas just nu eftersom jag kom från Spanien i tisdags kväll och len askulle resa vidare mot Göteborg.  Men se, det gick att få till.
Lena kontaktade mig för att jag vunnit månadens utlottning på hennes blogg och ville skicka vinsten per post och på så sätt kunde vi bestämma att ses över en kopp kaffe. Passade bra att ses på Centralen innan Lena skulle resa vidare västerut och jag till Uppsala. 
Under hösten har Lena en gång i månaden lottat ut olika saker med anknytning till Wales.
Jag är en flitig läsare av hennes blogg och var givetvis med i utlottningen även denna gång. (Lena skriver oftast onsdagar och lördagar och berättar helt fantastiskt om Wales, där hon bor och även om olika platser i Europa där hon då och då har sin arbetsplats. )
Och just nu i december hade jag turen att vinna.
Vad jag vann? Jo, jättefina juldekorationer som Lena gjort och  extra roligt för mig att få. Jag som själv inte lyckas få till något skapande med händerna...
Jag fick även vackra julkort med text både på walesiska och engelska.
Inte nog med detta utan en extra bonuspresent var en riktigt tung brittisk/walesisk fruktkaka, med vit glacyr och marsipan.  men den skall inte provsmakas förrän på julafton.
Vad gällde gran, så blev det efter ett tips av en annan bloggvän, Znogge, inhandlat en liten gran, en sockertoppsgran, som nu är fint placerad och dekorerad i en  "Waldemarsuddekruka". (En kruka som är formgiven av Prins Eugen 1915 och sedan 1950-talet ett av Sveriges mest älskade formföremål. Krukan tillverkas av Gustavsbergs Porslinsfabrik, finns i fem storlekar och kan bara köpas på Waldemarsudde i Stockholm.)
Tänk vilka möten som är möjliga! Och på så många olika sätt.
 
Julstämning och julmarknad på Stockholm Central.
 
Jättetrevligt att ses, om det så bara var för en timme den här gången. Men vi kommer att mötas igen, helt klart.
 
             
 Den lilla "sockertoppsgranen" är på plats i sin kruka med de vackra dekorationerna.
 
Och riktigt gammeldags julkort är så fina och väldigt roligt att texten står på två språk
 
Ama de casa

Ja visst möter man många nya vänner via bloggen, och alla tips man får är helt ovärderliga!
:-)

Svar: Håller helt med! Och tipsen kommer liksom på köpet...
Ditte

Marja

Fin liten gran och så fina dekorationer! Jag får genast inspiration att göra några liknande. Härligt julkort med hälsning på walesiska. Jag har rest lite i Wales och tycker det är väldigt vackert där. Ska gå in på Lenas blogg och läsa. Kram! :)

Svar: Jag blev så glad för vinsten och dekorationerna blev fina i min sockertoppsgran. Kula att du blev inspirerad att göra något liknande.Lenas blogg är härlig att läsa och man lär sig så mycket.
Wales har jag ännu inte besökt, men det skall bli...
Kram!
Ditte

Preciosa

Jättekul Ditte! Så trevligt möte!
Ja var på Gran C en gång (av 100) och hamnade ihop med en dam med dragspel.Var och lyssnade på en restaurang. Vad jag inte visste var att hon träffade en man från Wales och sen gifte sig med honom efter denna kväll!! Han sjöng sånger från Wales. Hon var minst 60 år så det är aldrig för sent :)
Dom bodde halva tiden i Wales och halva i Sverige. Nu vet jag inget om dom längre.
Kram P ♥

Svar: Det var verkligen fint att vi kunde ses och jag är superglad för min vinst. Möten kan vara av så olika karaktärer och det du var med om på GC var både romantiskt och fint. Undrar var ditt par finns idag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilket trevligt möte i all hast!

Så mycket nya människor ni bloggare möter! Tacksam att ha träffat er, och att vi ses i Torre mellan varven, trots att jag i te bloggar. Läser och kommenterar är mon roll.
Kram/A-K

Svar: Jag och Bosse är så glada att du kom förbi hos oss den där eftemiddagen när vi just flyttat in. Och vi är både glada och tacksamma över att ha träffat dig och i vår ses vi igen. Men kanske ses vi innan dess. Hoppas!Jag tycker det är jätteroligt att du läser bloggen, kommenterar och hänger med mig i svängarna.
Kramar!
Ditte

Gittan

Härligt med såna möten om än korta.
Ha en skön kväll. kram.

Svar: Visst är det! Jag är fortfarande glad och upprymd över att vi kunde ses.Kram!
Ditte

Ami

Vad roligt att ni kunde ses. Även om det bara blev som hastigast :)
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Det var det verkligen! Och vi hade så mycket att prata om att vi kunde suttit där länge. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Möten mellan olika människor vid olika tillfällen är liksom vad livet går ut på. Berikar och ger glädje - nästan alltid! Är glad för alla mina kompisar - olika åldrar, kön, yrken, privata situationer, relationer, värderingar etc. Jag har gamla kompisar från skoltiden, kollegor som har blivit nära vänner efter många år tillsammans - eller efter bara några månader när man känner att "allt stämmer". ;) Eller mina härliga teaterkompisar där vi alla är olika men där ett brinnande intresse förenar. Eller mina "bloggtanter" som jag träffade på nätet och sedan har träffat "på riktigt" och allt har känts helt naturligt (Preciosa, La syrra - och du). Men man behöver inte träffas "IRL" för att lära känna varandra. Jag känner mig "jättekompis" med flera personer som jag har träffat några timmar en eftermiddag (A-K, Ama) eller aldrig (Leffe).
Kram //Susan

Svar: Visst är det fint att just i diverse olika sammanhang och situationer träffa människor som man kanske inte annars skulle stött på eller få kontakt med. Klart berikande och på många olika sätt. Tänk, jag som "bloggtant", vilka nya kontakter jag fått och i olika åldrar. Och några har jag ju träffat "IRL" också och även haft mer kontakt med. Känn dig träffad! Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Verkligen kul! Tycker mej komma ihåg att Veiken med make var nånstans,
där dom såg Lena - håret är hennes signatur - och dom träffades helt apropos.
Bloggning är fenomenalt. Önskar jag vore lite´ yngre och hade mer tid att resa
och träffa alla bloggare, som jag kallar vänner. Kanske EN dag, Ditte!

Svar: Jodå, Veikken träffade Lena i somras i Skottland. Vi pratade just om det. Tänk så liten världen ändå kan vara ibland. Jag gladde mig verkligen åt att träffa Lena och tiden försvann snabbt.
Och visst kommer dagen då du har tid att resa igen. Men tills dess så reser vi tillsammans här på blloggen bland våra vänner.
Kramar!
Ditte

Znogge

Så roligt att ni han träffas IRL nu när du hade vunnit. Det blev verkligen två flugor i en smäll! Så fin din gran blev och jag lovar att den är lättskött ;-) Krukorna är väldigt vackra! Min mamma har en stor som hon sätter flera röda julstjärnor i. Blir också väldigt vakcert!

Kram och god morgon

Svar: Tack för julgranstipset från dig. och granen är så fin där den nu står och någon annan gran blir det inte här. Visst är dessa krukor vackra! Jag fick en stor när jag fyllde 50 år av vänner och där står det nu orkidéer och sedan finns några till. Verkliga favoriter och klassiska.
I går fick en orkidé låna ut sin kruka till förmån för granen. Men jag tror den klarar det. Skall kanske prova med julstjärnor i den stora, får bli omplacering av de nuvarande växterna, åtminstone över julen. Tack för ännu ett bra tips.
Önskar dig en bra dag och kanske är det nu luluppehåll i "saltgruvan".
Kram!
Ditte

Geddfish

Det var väl ett underbart möte!
Jaa, tänk vad bloggen har gett mycket. Faktiskt till "riktiga" möten. Så har skett för mig flera gånger.
Bland de roligaste träffarna var då min man fick följa med och vi möttes i flygledartornet i Jönköping hos flygledare Lotta, vi bloggade ihop på Expressen.
Godmorgon och fredagskram, Gerd ♥

Svar: Visst har bloggen gett och ger fortfarande mycket och på flera plan. Trevligt att träffas där i flygledartornet i Jönköping. Förstår att det är ett möte och minne som består.
Önskar dig också en trevlig fredag!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

En av de roliga sakerna med att ha en blogg! Kul att ni fick till ett möte! Vi hoppas också kunna träffa en del bloggvänner i Portugal och Spanien!

Svar: Det blev ett kort möte och väldigt trevligt. Ja, i Spanien och Portugal bl.a finns det ju en del bloggvänner och säkert på andra platser också. Hoppas på att ses där.
Ditte

Veiken

Underbart kul att du träffade Lena! Bloggvärlden är underbar! Tänk så många trevliga bloggare det finns och så mycket man lär sig! Kanoners! Kramar

Svar: Visst var det! Jättetrevligt! Hon berättade även om ert möte i Skottland när ni plösligt sågs helt oförhappandes. Härligt! Tur att alla dessa trevliga bloggare finns och håller helt med dig; så mycket man lär sig och får uppleva.
Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Haha! Jodå. Bussarna tar också olika vägar. Vi satt på den inte helt obekanta baren där man "kan se fötter försvinna" och på så vis fatta att bussen nog har kommit. Hade kollat tidtabellen och det var A-bussen som var aktuell. A2-an gick bara på heltimmar, medan A-bussen gick varje hel- och halv timme. Så när klockan var halv fyra så gick vi ut för att ta A-bussen. Och vilken buss kommer tror du? A2-an... Haha! Vet inte om den var en halvtimme för sen, eller en halvtimme för tidig. Spanien i ett nötskal, alltså... :-D

Svar: Viktigast var att bussen kom vare sig den var sen försenad eller för tidig. Man vet ju aldrig så noga...
Ditte

Malin

Vilken vacker, fin vinst! Grattis! Och välkommen hem till Sverige

Svar: Tack! Ja, visst var dte en fin vinst! Jag blev superglad eftersom jag inte direkt själv får till något med mina händer. Och det var så mysigt att träffa Lena...
Ditte

Lena i Wales

Vad trevligt skrivit! Det var verkligen underbart att få se dej, omän kort denna gång! Och dekorationerna kom väl till pass,ser jag.Jag kommer också att skriva om mötet, skulle egentligen bli på julafton, men väntar till juldagen.
Nu är jag hemma i Wales och väntar på tomten.

Svar: Tack! Ja, det blev ett fint möte om än snabbt.Jodå, dekorationerna är på plats och gläder mig extra mycket.
Välkommen hem till Wales igen och nu är det bara att vänta på tomten. Men du får kanske vänta till juldagen...Han måste ju hinna med här först på julafton.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: