Bland blixtar och dunder....

    
 I natt har det regnat rejält och det har åskat, blixtrat, haglat och blåst. Jag såg på de spanska nyheterna att ett visst oväder var på gång, men jag tänkte inte på att rädda undan blommorna till en mer skyddad plats.
Var mer koncentrerad på att få upp vår medhavda ljusslinga, inköpt i Peking och den kom upp. Dessutom blinkar den glatt med ojämna mellanrum.
Hemma hade den nog inte kommmit upp i blinkande form, men här passar den in bland de andra husens blinkande slingor, fåglar och tomtar.
Skall se om jag under dagen kan få tag på en spansk tomte, icke blinkande, som klättrar på huset. Har sett att man bör ha sådana.
 
Nu på förmiddagen är himlen på nytt blå och jag har ägnat tid åt att att få blommorna, krukorna och faten torra. Behövdes en räddande hand för växterna och jorden liksom simmade runt på terrassen ...Men nu är ordningen återställd och en vända ner till havet väntar.
 
Vår belysning från Peking har kommit till användning. Kanske inte alls den mest stilfulla i sitt slag,
men vi har härliga minnen med många skratt både från Peking och den här ljusslingan
 
Blå himmel igen och både gatan och trotttoaren har torkat upp.
 
En färsk apelsin från grannens träd gav ett bra c-vitamintillskott och extra energi.
 
Ami

Usch, vilket oväder ni har haft i natt! Men skönt att solen visar sig idag. Och det är så härligt att få se den blå himlen på dina bilder :)
Och ljusslingan tycker jag gör sig jättebra i ert fönster. Och extra kul när ni har glada minnen från den :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Ovädret drog snabbt bort och dagen har varit jättefin. Mysigt! Nu är ljusslingan tänd för kvällen och kanske kommer en klättrande tomte i morgon. Hör till här i trakten att ha en sådan. Kramar från ett vackert Torre.
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Så skönt att himlen är blå igen. Det blev fint med ljusslingan. Kul med minnena från Peking och att den nu får sitta uppe på sommarstugan. Tycker de klättrandes tomtarna är söta. Hoppas Du hittar någon. Finns nog i Chino-affärerna.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Vi hittade ingen klättrande tomte idag men skall leta vidare i morgon. och jag har en tanke om hur han skall se ut...Jättefint väder blev det idag och vi har promenerat längs havet och suiiti ute och fikat. Så skönt i solen.
Ha det gott du också.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

znogge

Kära minnen avfärdar man inte bara så där. Slingan blir bra och man får ta seden dit man kommer. Det spelar onekligen en viss roll hur det ser ut i omgivningarna. Hoppas att du hittade din tomte!

Kram

Svar: Tomten har inte hittats idag. De vi såg var väldigt blinkande och vi hade tänkt oss en mer diskret tomte. Men vi hittar honom nog i morgon. Och vi känner oss hemma med den blinkande slingan.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Alldeles utmärlt - Regn, blixt och dunder i nattetid och så - puff -
en solig dag!
Ljusslingorna är ju jättefina. Men är det galler jag ser bakom?

Svar: Jodå, det är galler. Alla fönster längst ner har sådana, både i hyreshus, villor, radhus och småhus och mest för hemförsäkringens skull. Ljusslingorna piggar upp och blinkar glatt.
Ditte

Sanna Preifelt - JULKALENDER ❤

Vilken lyx att kunna plocka egna frukter sådär. Det är en dröm som jag vet att Roberto har, han vill att vi ska bo i Italien och ha massa fruktträd i trädgården som han bara kan gå ut och plocka från till mat och annat. Hade ju inte vart helt fel :)

Svar: Nja, det är grannens apelsiner, men vi får plocka dem. Grannen på andra sidan har citroner och vi har bara blommor...Inget ätbart!Att bo i Italien tror jag kan vara jättemysigt, något att se fram emot.
Ditte

Ama de casa

Åh! Så du har också fått upp hysteriskt julblink? Jag har mitt inomhus jag :-)

Ja nog var det oväder inatt alltid... Fast nåt hagel märkte jag inte av - i och för sig gick jag inte upp och kollade, bara lyssnade till det hela från horisontalläge :-)

Svar: Jodå hagel kom det ett par skurar, men de passerade snabbt. Jag var uppe och tänkte rädda undan blommorna och då haglade det, men övrgick snabbt i kraftigt regn. Flyttade alltså inga blommor utan har försökt få dem torra om rötterna under dagen och det har gått ganska bra. Vad gäller ljusslingan så är den endast milt hysterisk. Den får inte blinka så snabbt nämligen...
Ditte

Preciosa

Fint blink Ditte, absolut :) Jag vill också ha en tomte men den blåser garanterat
ner på bartönten och så kommer farbror blågrön :-)
Får nöja mig med min lilla ljusstake :)
Tack för i dag/ Kram P ♥

Svar: Tack själv! Alltid trevligt att ses! Blinkningen är lite lagom....och tomten kommer i morgon. Du kan få låna vår tomte . Och du har ju en fin ljusstake ! Kram!
Ditte

Marja

De där apelsinerna ser verkligen läskande ut! Och ljusslingan ser jättefin ut och säkert kul när den blinkar.
Vilket oväder ni hade... men tur att det var av den kortvariga sorten.
Kram! :)

Svar: Apelsinerna är verkligen goda och helt färska. Fint att få plock några . Ovädret försvann och byttes ut mot sol och lite värme. Skönt! Vad gäller ljusslingan så är den ett kärt minne och har sin historia. Tillhör nog inte det vackraste i sin klass men har nu sin plats. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Oj, det låter som ett rejält oväder! Vi har haft en hel del blåst här vid västkusten och en del regn, men inget annat. Vill förresten säga att jag fortfarande läser bloggar via Bloglovin som vanligt, men jag kommer kommentera mer sällan. Vill inte öppna för många sidor, eftersom vi har begränsat Internet...

Svar: Tack för en hälsning. Jag vet ju att ert internet är begränsad och väldigt glad över att ni bloggar, så jag också får vara med på er resa. Jättespännande!Ha det gott! Och ät gärna några skaldjur för mig också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: