Året som gått; maj-december

    
Tolv timmar kvar tills det nya året gör entré. Jag blickar bakåt, summerar, funderar och framförallt tänker framåt.
Nyårslöften ger jag inga, men några mer personliga "nyårshopp" vågar jag mig ändå på.
Och blir inte den ena dagen som jag hoppats eller önskat, så har jag  ofta chansen att påverka den kommande.
 
Men nu ett hopp tillbaka till maj 2014.
Liv, Max och William reser med mig till Torrevieja för att njuta av sol, bad, god mat, träffa vänner och allmänt ha det bra. Hemma träffar vi vänner, strosar runt i Stockholm, lagar kinesisk mat hemma hos Sofia (vän och min kinesiska lärare) och pysslar med båten inför den stundande sjösättningen.
 
 
  Juni;   
Segelbåten kommer i sjön och säljs. Vemodigt är det, men med tanke på att jag inte skall vara i solen så får  Bosse och jag förlika oss med tanken.
I Stockholm gör vi utflykter, umgås med vänner, njuter av vackert sommarväder och barnbarnen och i
 slutet av månaden blir det ännu ett varv till Spanien.
                                                                                   
    
Juli; En vacker, solig och varm månad. Jag kämpar på med behandlingen av ansiktet, har ont och stora sår som svider. Några utflykter blir det; Åland, Västerås för att hälsa på vänner och jag har trevligt med Max och William.

 Augusti; Varmt och soligt, måtte ha varit en rekordsommar. Trist att jag oftast bara kunnat gå ut på kvällen, när solen inte längre stått så högt på himlen, ansiktet och såern har varit besvärande i värmen. Men Ålandsturer har det blivit, besök i Stockholms skärgård, möte med vänner och en tur till Kvicksund tillsammans med Max för att hälsa på väninnan VIvi. Behaglig lillsemester! Och i slutet av augusti satte vi oss på planet mot Alicante för sjätte gången under året och det skulle komma bli fler turer dit under hösten.
 
 September; Willliam fyller ett år, ny vända till Åland för att besöka släktingar, litteraturafton i Stockholm, bowling i Tele2-arenan, Stockholmspromenader och träff med vänner och i slutet av månaden åker jag tillsammans med Liv, barnen och Helenfamiljen till Torrevieja. Mysigt att spendera en vecka tillsammans med "de mina" och särskilt roligt att allt blev så lyckat. Hoppas vi kan göra om det.
 
 
Hela "gruppen" samlad.
 
Oktober; Jag är ensam kvar iTorrevieja ett par veckor innan Bosse kommer och så även såger och svägerska.
Vi har fina dagar och promenerar till La Mata, äter god mat, tar en tur till Alicante och provar bussystemet runt Torrevieja.
 
Alicante och hemma på restaurang Nando på "våran gata". (Jag, Bosse, Maggi och Bertrand)
 
 November; Vi kom tillbaka till Stockholm i mitten av månaden och här var det mest olika nyanser av grått och brunt. Solen visade sig sporadiskt. Julpyssel på Max förskola i Uppsala, födelsedagskalas i vackra valv i Gamla Stan, teaterbesök ,vi bjöd vänner på kinesisk middag här hemma, "ljusvandring i Uppsala, luncher och middagar med vänner på stan och firade 1:a advent hos väninnan Vivi ute på landet. Och visst hann vi med att även se julskyltningarna i Stockholm både på NK och Åhléns och besöka julmarknaden både i Gamla Stan och i Sigtuna där man fick stå i kö för att ens ta sig framåt längs Stora Gatan.
 
Första advent i Sigtuna. Vackert med solnedgång vid Mälaren.
 
December; Visst blev det en ny resa till Torrevieja i början av månaden, den åttonde för i år. Skönt att det är enkelt att boka biljetter och oftast väldigt överkomliga priser och hyfsade flygtider.  Det trista vädret här hemma blev ju inte gladare om vi stannat kvar. Två veckor med mestadels sol, luncher och fika utomhus, långa promenader längs havet, cykelturer, umgåtts med vänner och mått bra.
Hemma väntade sedan Södersjukhuset på mig för behandling med ljusterapi och satte mig ur funktion i några dagar.
Julafton kom och det var mysigt att kunna träffa de mina både i Uppsala och i Nacka. Snö och kyla infann sig det blev flera både vackra och soliga dagar och en av dessa 
 
LIte is ligger nu spridd på kanalen och längs kajen är gångvägen vit, himlen är blå och solen har börjat sänka sig i väster och samlar sig kanske inför det nya året, precis som jag gör. 
Gott Nytt År, önskar jag till er alla!
 
 
 
 
 
 
Ann-Kristin

Goeftermiddag kära Ditte!
Vilken härlig bildkavalkad! Tänk att jag hade förmånen att träffa dina barnbarn och deras mamma både i maj och september. OCH dig framförallt! 😘
Hoppas att vi kommer att ses några ggr även nästa år.
Vill önska Dig och Bosse ett gott slut på året och ett Gott Nytt År.
Många kramar/A-K

Svar: Tack! Vilken tur att du kom och knackade på hos oss där på Solskensgatan och så roligt att vi hann ses både i maj och september både för Bosse, Liv, barnen och mig.Och vi ses i vår, helt klart. Om inte före dess...
Bosse och jag önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Jag vill börja att tacka dig för din underbara kommentar väldigt gulligt, jag vill självfallet tacka dig för din fina omtanke och allt jag fått uppleva genom din blogg alla vackra bilder du bjudit på ...Så klart ser jag också fram emot en massa skoj i din blogg bilder, känslor ,och de vardagliga som man kan uppleva på olika sätt men genom dig då :) gott slut & ett bättre gott nytt år 2015 STOR kram till dig min fina blogg vän

Svar: Tack, Eva! Fina och värmande ord som gläder mig och vi ses och hörs på det nya året. Gott slut önskar jag dig och likaså Ett Gott Nytt År.
Kramar och många tankar till dig
Ditte

Hamid

Hej Ditte,
Som vanligt många fina bilder och trevlig summering. Önskar dig och Boose ett Gått Nytt År och hoppas att det blir ett år som man träffas oftare.
Hamid

Svar: Tack Hamid! Vi önskar äver er ett Gott Nytt År och jag hoppas vi ses i slutet av januari. Ha det bra och många hälsningar från oss.
Ditte

Hamid

Jag menar givetvis Gott Nytt År.
Hamid

Ingrid

Hej Ditte, önskar dig ett Gott Nytt År. Dina blommor hälsar också,
och blev glada för lite vatten, känner sig nog lite ensamma tror jag.
Nu står ett nytt år för dörren med många soliga dagar här i Torre.
Bättre finns inte! Kram och hälsa Bosse.
/Ingrid

Svar: Ingrid! Vi önskar dig ett Gott Nytt År och visst blir 2015 ett bra år...Tack för hälsningen från blommorna, saknar dem. Och vi kommer tillbaka i slutet av januari. Blir bra!
Kram!
Ditte

Geddfish

God kväll, Ditte, på årets sista dag. Jag vill tacka dig för att jag fått läsa din underbara blogg, och att jag hittade dig, det var tack vare Ruth i Virginia som tipsade om något, tror det var några kort du tagit på översvämning i Stockholm!
Jag låter så positiv i min blogg, jag vet, men jag kan inte skriva ut allt. Mina barn läser.
2014 har varit ett otroligt jobbigt år, inte undra på att jag nu åkt på sjukdom. Inombords stress.
Min yngsta dotter är svårt sjuk. Klart en mamma är högst involverad!
Men nu hoppas jag hon får sin nya njure.
Kram och Gott Nytt!

Svar: Go kväll Gerd! Jag läser ju mellan raderna och har förstått att du haft och har det tufft. Och att ha barn som är svårt sjuk är nog bland det värre. Jag vet...Jag håller tummarna hårt för att din dotter snarast skall få din njure och är med dig i tankarna. Stor kram till dig.
Ditte

Preciosa

Gokväll Ditte!
Snart är det nytt år. Hoppas det blir bra för oss alla!
Ha en bra kväll!
Kram P ♥

Svar: Go kväll! Och Gott Nytt År! Och visst hoppas vi på ett bra år på alla sätt. Kramar och tankar till dig.❤️
Ditte

Annika

Det har varit spännande att följa din blogg under året som gått.
Vi önskar dig och Bosse
Gott Nytt År
Kram

Svar: Vi önskar er också ett Gott Nytt År! Och tack för trevliga och uppmuntrande kommentarer under "resans gång". Kramar från oss.
Ditte

Znogge

Tack för ett trevligt bloggår med dig! Lycka till inför nästa :-)

Kram

Svar: Tack själv! Nu börjar det nya året och jag kommer med glädje att fortsätta följa med dig. Kram!
Ditte

Fia

Hej Ditte! Som jag tidigare sagt har jag följt din blogg en tid (liksom Preciosas och Amas 😀)! Det har varit intressant och du har verkligen fina foton! Jag har särskilt fäst mig vid dina hudbekymmer eftersom även jag har solat osedvanligt intensivt under hela mitt liv! Jag hoppas att vi kan ses något när vi också åker ner i slutet av januari, vet att P har nämnt något om en ev bloggträff bl a. Vore kul! Gott nytt år!
Fia i Västerås

Svar: Hej Fia! God fortsättning på det nya året! Vad trevligt att du följer med mig i bloggandet. Att fotografera, har mer och mer blivit ett intresse och roligt att ibland få till det.
Visst kommer vi att ses i Torre, jättetrevligt. Vi åker i slutet av januari och en bloggräff då vore ju väldans trevligt.
Vad gäller solningen så kan det kanske vara bra för dig också att vara mer i skuggan, inte bränna dig och ha en keps som skyddar ansiktet. Parasoll på stranden är bra och att undvika stranden och solen de varmaste timmarna mitt på dagen.
Solskadorna kan visa sig många år efter att man bränt sig och kan även komma kort efter. Så man vet aldrig...


Ditte

Eva

Hej Ditte! Jag läser Preciosas blogg sedan länge och har "halkat in" på din blogg på det viset men aldrig kommanterat. Jag tycker om språket du använder och bilderna. Jag har fått mej en tankeställare när det gäller solande, hoppas att allt går bra med din hud. Gott nytt år! Kanske vi ses nån gång i Torre ( jag har vänner som bor där) :)

Svar: Välkommen hit! Och tack för fina ord i din kommentar. Ja, solen kan ju vara både vän och fiende och en blandning däremellan.
Jag har ju solat alltför mycket i mina barn och ungdomsår och bränt mig mycket. Solsemestrar till varma platser och länder har varit viktiga även under mitt vuxna liv och att strosa på en härlig sandstrand, snorkla, sitta under ett parasoll med en god bok, sola.....Ja, det har satt sina tydliga spår.
Jag är i alla fall hoppfull vad gäller behandlingar men i solen vistas jag inte längre. Och hatt/keps är på.
Vore trevligt att ses i Torre.
Ditte

Ama de casa

Visst hinner man med mycket på ett år! :-)

Hoppas att er start på det här nya året blir det allra, allra bästa!
Kram

Svar: Visst gör man! Och nu är det ett nytt år! En bra start blev det och visst önskar vi att 2015 blir ett bra år. Hoppas att ni också fick ett bra slut på 2014 och att den blev en fin start på det nya året. Och nu kör vi....
Kram!
Ditte

Veiken

Ett mycket trevligt inlägg (som alltid) med en sammanfattning av ert 2014. Jag hoppas att ditt nya år kommer att föra en massa glädje med sig till dig och din man! Jag sitter nu och njuter av nyårskonserten från Wien, så året har börjat bra här!
Nyårskramar!

Svar: Tack! Ja, ett innehållsrikt år blev det och med många kontraster. Önskar även dig och den dina ett år fyllt av möjligheter och glädje. Ja, här är det också nyårskonsert som gäller. En fin tradition. Men backhoppningen i Garmisch är sig inte längre lik utan Sven Plex...
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ja, vad är det som gör att i alla fall för mig är resor ofta årets höjdpunkter, varvat med vardag förstås, annars kan man inte kalla dem för resor. Jag ska försöka ta mig ut i världen även under detta nya år. Tack för dina trevliga kommentarer och än en gång gott nytt år!

Svar: God fortsättning! Och du skall veta att det alltid är trevligt att läsa din blogg som ger mig tankar, inspiration, tips på god mat och mycket annat. Inspirernade!Resor varvat med vardag är nog det bästa. Men, som ändå ganska pigg pensionär så drar det lite ofta i resetarmen. LIka bra att passa på....
Men jag trivs även bra med vardagen här hemma.
Spännande och roligt att följa med dig ut i världen. Det ser jag fram emot.
Ditte

Ami

God fortsättning önskar vi er!
Har ni verkligen hunnit med åtta resor ner till Torrevieja under året som gått? Otroligt! Men så härligt att ni har möjligheten att åka så fram och tillbaks :) Hoppas det blir lika många detta året också :)
Kram

Svar: God fortsättning önskar vi er också! Jodå, åtta resor har det blivit och kanske blir det lika många i år. Återstår att se. Vi tar det som det kommer och skönt att kunna göra det. Trevligt att varva Stockholm med torrevieja och i år får vi nog ta och utforska mer av omgivningarna.
Hoppas vi snart ses på plats.
Kram!
Ditte

TantGlad

Du har alltid så fina trevliga inlägg. Fina bilder som visar spännande platser, och fina bilder på nära och kära.
Tack för fint inlägg och fint bloggår.

God fortsättning på det nya året Ditte.
Varm och go kram från mig.

Svar: Tack för uppmuntrande ord! De värmer! Och nu tar vi sats i det nya året, visst.Tack själv föör ett härligt bloggår där dina inlägg har lockat till många skratt och tänkvärdheter. Så rolig läsning!
Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året och visst hoppas vi på att 2015 skall bli ett bra år.
Stor kram och många tankar till dig från mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: