Aktiv lördag

    
 Lördag är det förvisso och i Spanien innebär dagens datum, den 6/12, också allmän helgdag, "Día del la Constitución."
Dagen firas till minne av att spanska folket, genom en folkomröstning, erkände den nuvarande konstitutionen.
Även i morgon och på måndag är det helgdagar så det blir mycket friande med olika parader och många aktiviteter som äger rum.
I kväll klockan 17 skall det gå en procession/parad med en orkester i täten från "Vita Kyrkan" till "Stora Kyrkan" där mängder av vita och blå blommor, jungfruns färger, lämnas av skolor, vänföreningar, organisationer m.fl och dessa kommer att pryda kyrkand dörrar till staden Torreviejas skyddshelgons ära.
I kväll avtäcks även julkrubban och en julmarknad pågår hela dagen på kyrktorget.
Även en säckpipsorkester skall framträda och den vill jag inte missa.
Återkommer med en rapport i morgon!
Önskar alla läsare en trevlig lördag!
 
 Bilder från förra året.
Vita kyrkan
 
"Stora kyrkan" och Plaza de Constitucion"
 
Koret och altaret i "Stora kyrkan".
 
Kyrkportarna har blivit vackert dekorerade med vita och blå blommor.
 
   Givetvis vill jag också idag, den 6/12, gratulera mina finska vänner till sin självständighetsdag, den dag då Finland blev självständigt från Ryssland 1917. Väl värt att firas rejält!                                                         
 
 
Ami

Förstår att ni har fullt upp och inte alls långtråkigt. Och vad spännande att få se julkrubban ikväll.
Ska bli roligt att se lite bilder imorgon :)
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram

Svar: Tråkigt här, det har man inte. Och roligt att se om julkrubban bjuder på några överraskningar i år. Men Ama har kanske bättre koll. Bilder från eftermiddagen och kvällen kommer.
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Säckpipor? Nej tack - jag avvaktar till i morgon med att leta efter bajsande gubben ;-)

Svar: Vi kunde inte knä oss fram till krubban så den får vänta tills morgondagen . Men vi såg delar av den flera timmar långa paraden och blommorna som hängdes upp på kyrkporten . Säckpiporna hade rast när vi passerade ...så det var lugnt.
Ditte

Lena i Wales

Vilka underbara bilder, även i de föregående inläggen. De spanska kyrkorna är så vackert dekorerade, ibland nästan lite för mycket. Trevligt att du informerar om Dia de la Constitutuion. Jag har varit i Spanien ibland under dessa dagar. Trevligt. Ha en bra långhelg!

Svar: Tack! Visst är det ibland för mycket för vår smak med dekorationerna i katolska kyrkor...men det är oftast vackert. Här blir det en hel del aktiviteter i helgen och flera helgon som skall uppmärksammas. Önskar dig också en trevlig helg.
Ditte

Malin

Vilka vackra bilder och kyrkan, vad pampig den verkar vara. Fortsatt trevlig lördag till dig!

Svar: Tack! Kyrkan är verkligen vacker och nu i kväll har jag varit ute och tittat på en parad till kyrkan där vita och blå blommor lämnades till stadens skyddshelgon. Folk köar i flera timmar längs gatan för att komma fram. Roligt att se.
Ditte

Veiken

Det gäller att vara utvilad så att man kan hänga med på allt firande! Trevligt, trevligt! :) Kram

Svar: Visst är det så! Tur man är lite äldre utvilad och pigg. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jag fick höra säckpiporna...Så vackert!!
Kram P ♥

Svar: Jag fick bara se dem....De hade rast i spelandet när vi gick förbi.Tack för idag!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Väntar med spänning på rapport om var bajsande gubben håller till i år! Förra året (eller om det var året innan kanske) var det jag som "lokaliserade" honom och rapporterade på P:s blogg. Ama hade letat förgäves. ;) Ser eventuellt ut som om vi missar krubban helt i år - kanske inte åker ner förrän i mitten/slutet av januari.
Kram//Susan

Svar: Rapporten kommer senare i morgon. Och du, jag tittar lite extra på krubban så det räcker för dig också. Den lär inte bestå tills slutet av januari....Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Två nya kunskaper genom bloggläsning.
Spaniens Dia del la Constitucion och Finlands frihetsdag,
Suomen itsenäisyysjulistus (Wikipedia) Uttal - vem vet?
Blå-vitt är så vackert. Det är också Argentinas och Greklands färger;
säkerligen andra länders också

Fina foton och bra förklaring av dagens firande.
Sååå vackra kyrkor!

Säckpipa = sjuk ko. :)

Fascinering av bajsande gubbe?

Svar: Visst är blått och vitt vackert och det är också färgerna på blommorna som idag lämnades på kyrkporten, Torreviejas skyddshelgons, La Purisimas färger. Gubben kan jag nog undvara, vet att han är svår att hitta och ibland försvinner han. Men krubban är värd att se och det blir blir imorgon. I kväll kom jag inte ens i närheten av den, det var mängder av andra som var längre fram i kön än jag var. Och så viktigt var det inte att se den just idag.
Ditte

Znogge

Så intressant att kunna vara med och fira landets traditioner. Här blir det inte så mycket firande men andra ljuset ska vi i alla fall tända i dag.

Önskar dig en fin adventssöndag!

Svar: Tack! Idag blandar vi lite svenskt och spanskt. Helgdag idag också och så även i morgon. Men visst tänder vi det andra adventsljuset här hemma fram på eftermiddagen. Önskar dig en fin dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

oj va mäktigt det där & jag gillar ju kyrkor utomlands så skoj att få se det sen då :) här blir inte många knop i dag o det vill jag dra nytta av :) ha en super skön söndag kram

Svar: Här är dessa dagar verkligen festdagar och det är roligt att få vaar med och fira. Idag blir det nya "firningar. Skönt med en ta-det-lugnt-dag för dig.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: