Vänstervarv som omväxling

    
 Vädret är svalare, jag är piggare och att promenera runt i stan är alltid händelserikt och roligt.
Ofta styr benen mig mot Årstavikens strand, till höger längs kajen. Men just idag blev det vänstervarv. Omväxling förnöjer.
Visserligen är det inte alls lika grönt och frodigt här och koloniträdgårdarna lyser med sin frånvaro, men så länge jag kan gå längs vattnet så trivs jag.
Första stoppet blev vid Henriksdalsbron. En bro som har varit med i flera filmer och bl.a. Lasse Åbergs "Segelsällskapsresan". Det var här man försökte ta sig igenom med segelbåten utan broöppning och frun fick klättra upp i masten och luta sig utåt. Men inte hjälpte det....
Fnissar i varje fall till varje gång jag går förbi.
 
Henriksdalsbron och utan broöppningn när vi passerade.
 
 Runt hörnet ligger Masthamnen/Stadsgården där de stora kryssningsbåtarna lägger till och idag låg ett fartyg med italienskt utsprung här; AIDA. Området runt fartygen är inhängnade och där innanför är det inte "svenskt område". Lite lustigt, men så är det. Härifrån går också Vikinglinjens stora färjorna över till Finland
 
Just där Masthamnen börjar ser man över Saltsjön till Gröna lund och Skansen.
 
 
Vi fortsatte längs kajen och förbi Fotografiska muséet, väl värt ett besök både vad gäller att se utställningar och för att äta, och mot Slussen. Gamla Stan och Skeppsbron får inget besök av oss idag utan vi fortsätter upp mot Mosebacke och nästan "rullar"hemåt i Östgötagatans nerförsbacke mot vår kaj.
 
Skeppsbron, Tyska kyrkan med sitt höga torn och Storkyrkans torn lite längre till höger och
slottets platta tak kan skymtas längst bort i bild.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
 
Ninni - Vimsiga mamman

svarar: Eller hur :) lillen har ju gjort rätt, han har ju plockat blommor till mamma. inte ska väl skaftet vara med då inte :D

så härliga bilder. å håller med dig om temperaturen. för ca 2 veckor sedan orkade inte jag göra någonting. orkade knappt äta mat, kände ingen hunger så länge de inte var kall mat. snart, när vintern kommer igång så längtar man väl till sommaren igen :) typiskt - aldrig nöjd :D

Svar: Svar; Så roligt att läsa om er vardag. KLart inte skaften skall vara med...Var ju länge sedan mina döttrar var små. Men nu är det barnbarn som tar mig tillbaka i tankarna och visar mig på nuet. Härligt! Visst är det skönt nu med mer "lagom värme", åtminstone i mitt tycke.
Ditte

Ama de casa

Som sagt... Stockholm är en helt fantastisk stad - särskilt när den är inlindad i sommarskrud :-)

Svar: Håller helt med! Finns inte så många städer världen över som kan mäta sig med Stockholm. Och att det mesta här är tillgängligt för alla.Så är det ju inte över allt.
Ditte

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Det blev många vackra bilder på din tur:)

Svar: Tack! Ja Stockholm är vackert.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Åh så vackra bilder i kväll igen! Det är så trevligt att få följa med Dig på Dina promenader. Snartblir det irl. Kul! 😊
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Tack! Ja, Stockholm är fint! Och skönt nu nr det dels är svalare och dels att jag är piggare igen.Och snart traskar vi på i Torre. Kul!
Kramar från oss båda.
Ditte

Ami

Så härliga bilder från ett vackert Stockholm! Och skönt att du känner dig piggare....Här har det också blivit betydligt svalare, men jag gillar bättre när det är runt 30 grader. Men jag vet att jag nästan är ensam om att gilla sån värme, så jag vågar knappt säga det :)
Ha en fin kväll!
Kram!

Svar: Jodå, jag förstår dig. Men sommaren blev så annorlunda för mig. Såren i ansiktet blev mer plågsamma i värmen... Men nu drar vi till T på söndag. Och där är det varmt, men omväxling blir bra och det finns ac. Skönt, och miljöpmbyte blir bra.Njut du på av den värme som finns kvar. Önska dig mycket av den varan.Kram!
Ditte

Gittan

Vilka härliga bilder du bjuder på, visst är det fint i Stockholm. Vi var där för några veckor sedan och hälsade på släkt.
Kram.

Svar: Tack! Ja, Stockholm är i mitt hjärta och det finns så mycket som är lättillgängligt och vackert. Trevligt att ni var här och hoppas ni hade det bra.Kram!
Ditte

Veiken

Jag fnissade också när jag läste om bron. Filmen minns jag ju så väl.... Fina Stockholmsbilder som vanligt! Kramar

Svar: Tack! Broscenen är ju obetalbar! Och jag fnissar när jag går förbi och kan liksom se filmsekvensen framför mig. Fnittrar lite extra eftersom vi också har seglat genim här, dock med broöppning.Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Vilken ljuvligt underbar promenad i sommervackra Stockholm. Det är SÅ roligt att följa med dej.
Dina foton är absoluta toppen! Tack!

Svar: Tack! Vad roligt att du följer med mig på promenaderna, det är jag väldigt glad för. Sände dig extra tankar igår vid Masthamnen och tänkte på din upplevelserika resa till Amerika i början av 1950 talet. Vet ju att du åkte från Göteborg, men det stora kryssningsfartyget som låg inne igår påverkade mig nog extra.
Ditte

Preciosa

Hej!
Kända trakter för länge sen :) Har stått många ggr vid broöppning vid Henriksdalsbron. Kul att se området och vattnet.
Snart får ni annat vatten att titta på :) Kram P ♥

Svar: God morgon! Ja, snart byter vi utsikten och det blir trevligt. Omväxling förnöjer. Kul att det igår var för dig kända trakter, ja det mesta här i stan känner du ju till. Kramar!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...ja tack för visningen & rundan kanske borde du bli en sådan som visar turister runt i staden o berättar lite :) du kan ju så mycket o fina bilder nskar dig en ljuvlig dag kramen

Svar: God morgon Eva!Jag har, en gång i ungdomen, arbetat som guide i Stockholm under två somrar. Jätteroligt och väldigt lärorikt. Men nu nöjer jag mig med, att ensam, eller tillsammans med vänner, strosa runt. trevligt det också!
Önskar dig en trevlig dag och semestern kommer med stora steg allt närmare...
Kram!
Ditte

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv; Tack snälla du och vad roligt att du har skrivit upp platserna jag "tipsat" om haha. Hoppas du får en fin dag. Själv ska jag lite smått försöka börja packa. Jag åker ju till Cypern på måndag.
kram

Svar: Cypern är alltid trevligt. Har varit där några gånger, främst på 1980 talet när döttrarna var små. Och där finns något för alla. Är extra förtjust i området runt Fig Tree Bay, så härligt badvatten, bra hotell och fina stränder.Önskar dig en härlig resa och jag hänger med via din blogg.
Kram!
Ditte

Leffe

Det absolut bästa du skriver på bloggen i dag är; "jag är piggare". Tre ord som betydet så otroligt mycket. Resten ordnar sig alltid! Ha en bra resa till Espana!

Svar: Tack! Och jag är piggare, det viktigaste. Bra så! Resten ordnar sig, helt klart. Och kanske ses vi!
Snart är det ju er tur att resa.
Ditte

Ruth i Virginia

Det stora kryssningsfartyget är många, många ggr större än Svenska Amerika Linjens m/s Stockholm
var. Jag tycker de stora båtarna ser hemska ut,
faktiskt. Skulle aldrig vilja kryssa. Gillar Stockholms skärgårdsbåtar. :)

Svar: Jag förstår att den båt du reste till Amerika var liten i förhållanden till dessa bjässar till fartyg och säkert mycket mer gemytlig. Vi har kryssat några gånger i Medelhavet och längs Norges Fjordar, men inte i så där enorma och opersonliga båtar. Man får se mycket, har allt med sig och behöver inta packa upp och ner, så det är ett bekvämt sätt att resa på. Har även gjort en kryssning i urkiets skärgård med 15 vänner på en Gyletbåt, stor, gammeldags segelbåt med egen kock. Jättehärligt. Och nog gillar jag de mindre fartygen bättre, helt klart.
Ditte

Veiken

Svar: Länken till auktionen var fel. Nu har jag lagt in rätt. Tyvärr var det slarv av mig! :( Kram

Svar: Tack! Jag provade igår och då fungerade det inte. Men nu så....Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: