Sysselsättning

    
Som lite omväxling mot den strålande solen så täcktes himlen på förmiddagen av en del moln. Så en aning svalare var det, +29.
En perfekt dag för att uträtta lite ärenden i olika butiker, ett strykjärn och en strykbräda kändes behövligt och bar att få hem lite matvaror eftersom en del butiker nu börjar ha stängt på söndagarna.( I övrigt är de flesta affärerna stängda på söndagarna.)
 Vi  rörde oss i långsam takt och på skuggsidan av gatorna. Luftfuktigheten är hög och hur man än gör skimrar huden snabbt av fukt.
På eftermiddagen tog jag en cykeltur upp till Carrefour, 8 minuters trampande och även det i långsam takt.
Här är det under sommaren ständigt öppet, i alla fall nästan; 08-24 och det varje dag.
Kan misstänka att fler än jag tog en utflykt hit till den stora luftkonditionerade butiken.
 
Här är kepsen på, ingen hatt när jag cyklar...
 
När jag gick där inne på Carrefour bland hyllorna, kom jag att tänka på egna "shoppingutflykter".
Både när jag växte upp och när döttrarna var små så hände det att regninga dagar förekom på sommarlovet. Var man hemma i stan fanns det alltid något att göra men på landet, ute på Värmdö, blev det trist ganska fort.
Ofta blev det då utflykter in till Gustavsberg och det gamla Centrum som fanns med tillhörande lunch och glass.
Och där var man inte direkt ensamma dessa dagar eftersom Värmdös sommargäster verkade ha fått liknande tankar samtidigt.
Jag gick länge på Carrefour och tittade bland alla varor. Fiskdiskarna är verkligen välsorterad liksom bäde kött och grönsaksavdelningarna. Även ost och den speciella "skinkdisken" är en fröjd att besöka.
Min tanke var att handla något till middag samtidigt som jag "utflyktade". Tänkte ett tag köpa kräftor, 1 kg för 4 euro. Men, kräftorna var så små att de kunde tas för lite större räkor och klorna var verkligen ynkliga.
Snabbt ändrade jag mig. I fiskdisken ropade några stora, fina, räkor på mig. MIddagen var räddad.
Så nog kan en tur på Carrefour inspirera till både det ena och det andra och lite rolig sysselsättning är det förvisso. Och svalkande dessutom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Du kunde ha fått mitt strykjärn och min strykbräda. Dom har stått oanvända i garaget i måååånga år nu. Fast vem vet? Rätt vad det är kanske jag får ett strykanfall... :-)

Jag gillar Carrefour, där hittar man "allt". Dessutom har det inte blivit fel på kvittona på senare år heller. Förut var det lika bra att ställa sig i kön till kundtjänst redan när man började kolla kvittot ;-)

Svar: Tack för erbjudandet! Men kanske Bosse kommer och stryker hos er, han är en fena på det....Han kan ha kurs med en "ama". Jag kollar alltid kvittona på Carre, gjorde det även i Peking....Men hitintills har det varit rätt. Förstår dock vitsen med att ställa sig i kön till kundtjänst genast. Har dock inte behövts.
Kollar kvittona hemma från ICA och Hemköp också, har blivit rutin.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Vi är hemma en stund för lite lättare lunch. Sedan blir det playan. Sista dagen för mina gäster.
Er mat såg jättegott ut!
Kram på er/A-K

Svar: Ja, det blev en lättare middag, gott och mysigt att sitta här hemma också men bubbel och tända ljus. Ingen playa för oss.Antar att dina gäster haft det bra. Önskar er en trevlig kväll.
Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Veiken

4 euro för ett kilo kräftor. Du milde vilken rea mot i Sverige. Ett kanonpris även om klorna var små! Kramar

Svar: Vet ju inte hur smalken är, men jag skall köpa någon dag för att prova. Tycker nog att hummer och havskräftorfrån Västkusten slår det mesta. Ja, krabbor också...kram!
Ditte

Ami

Visst är det roligt att gå inne på Carrefour. Där finns verkligen allt. Och vi köpte också vår strykbräda där och även massor av galgar som inte tar så stor plats.
Räkmiddagen såg riktigt frestande ut. Och trevligt med tända ljus och lite gott i glasen...Härligt!
Ha en fin eftermiddag!
Kram!

Svar: Gårdagen blev trevlig med både Carre och räkor hemma. Finnkampen var det också, kul att se lite fri idrott för i övrigt är det inte så mycket sport vi utövar här. Önskar er en fin kväll och att regnet hos er upphör....
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Aldrig fel med räkor! Vi frossade både räkor och krabba igår. Idag blir det fisk.

Svar: Åh, krabba låter gott! Det skall jag titta efter, har glömt. Och fisk blir det i veckan...
Ditte

Ruth i Virginia

Vad är det med svenskar och räkor?
Tycks vara nåt som är himla populärt.
Snart blir ni nog anklagade för att ha
höjt världens räkpris på grund av hög efterfrågan.
(supply and demand, you know)

Annars --- Du ser väldigt käck ut på din cykel. :)

Svar: Jag tycker om alla skaldjur och igår hade jag tänkt mig kräftor, men de var så små att jag inte tyckte de var värda att bäras hem och skalas för att senare ätas. Så då blev det en räksallad. Men svenska räkor tycker jag nog smakar bättre. Och säkert är det så att vi svenskar är skyldig atill att räkpriserna stiger. Får fundera på om jag kan minska mitt intag, men å andra sidan så är det inga mängder jag äter.Minns att jag i Virginia Beachområdet för många år sedan åt krabbor och då hade man tidningar som bordsdukar eftersom det stänkte så. Gott var det! Nyfångade var de. Skulle gärna göra om det...
Ditte

Mats

Hola Ditte, ja då var man hemma i gamla Svedala igen..såg fint ut på ert kvällsdopp häromdagen och det här med att hitta på lite nya spännande maträtter är ju kul...särskilt när det bjuds på lite andra variationer än man är van vid! Ha det så skönt i värmen nu..här kryper kylan på känner jag..// Mats

Svar: Välkommen tillbaka till den påbörjande hösten. Skickar här lite sol och värme gör säkerhets skull. Vi har gott om den varan. Och som du säger, fnula ut nya maträtter är roligt och utbudet av fräscha råvaror är stort. Lyckat brukar det också bli... Ha de'! Och hoppas det snart blir ännu en tur för er hit.
Ditte

Annika

Vad härligt du har det. Räkor är aldrig fel. Nu får du fortsätta att njuta av livet i solen och tack för att vi får följa med på ett hörn.
Kram

Svar: Livet här är enkelt, trevligt och kravlöst. Man tar dagen som den kommer och jag är fullt nöjd med det. Värmen får man på köpet!Kram!
Ditte

Znogge

När det är som varmast är luftkonditionerade och svala shoppingcenter perfekta att besöka. Så man får passa på :-)

Kram

Svar: Gratiskyla känns behagligt och att kombinera nytta med nöje är alltid bra.Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Ser otroligt gott ut!

Svar: Det var väldans gott och mysigt att sitta ute i mörkret och äta. Dock var räkorna mer svårskalade än den "modell" vi är vana vid hemma. Men å andra sidan också mycket större..
Ditte

Bosse Lidén

Vad bra det är när man kan kombinera nytta med nöje. Det har ofta varit och är fortfarande min devis. Jag skulle gärna besökt Gustavsberg. Kram Bosse

Svar: Visst är det bra att få ihop nytta med nöje. Kul att det är lite av don devis också. Praktiskt är det också!Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Det var ju ett "måste" förr att skriva vykort. Skriver aldrig numera, men fick en tankeställare av en av kommentarerna - barnbarnen!
Tack för sällskapet igår. Trevligt!
Vi hörs o h syns.
Kram tiller båda/A-K

Svar: Visst var det ett "måste" förr med alla kort och ibland blev det alltför mycket. Lagom är nog bäst....Tack själv för igår! Jättetrevligt!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: