Skynda långsamt...

    
Skynda långsamt. Är det möjligt? Ja, jag tror det.
Jag satt sent igår kväll ute på bakongen och lyssnade på en gammal musikfavorit, "Höstvisa", med text av Tove Jansson och musik komponerad av Erna Tauro.
Kanske kom jag att tänka på denna fantastiska visa efter att ha sett ett SVT program, "Minnenas Television" igår från 1968, med Arne Weise och där Margaretha Strömstedt intrevjuade just Tove Jansson och besökte henne längst ut i den finska skärgården.
Men säkert också för att jag känner igen mig själv i texten.
 
En gång hade jag en LP skiva med en grupp, Cumulus, som sjöng många visor och just "Höstvisa" fastnade hos mig då, för länge sedan. Så vacker och så sorglig på en och samma gång. Lyssna!
 
 
 
 
Sen kväll hos oss.
 
Jag hittade också en version där Zarah Leander sjunger den. Och även om jag ännu inte har förlikat mig med hennes tyskintresse och nazisympatier under andra världskriget så sjunger hon sången så vackert. Man hör tydligt varenda stavelse och vartenda ord. underbart!
(Har verkligen försökt att ladda upp den versionen från You Tube, men inte lyckats. Tror jag försökt 10 gånger.) Men lyssna gärna på den. Tror den komer upp när man lyssnar på Cumulus version av "Höstvisa".
Envisheten vinner ibland! Nu efter minst 20 försök så lyckades jag med att få till även Zarahs  insjungning . Hurra! Nu har jag lärt mig något nytt.
Tack Irene för tips, det fick in mig på rätt väg.
 
 
 
 
 
                                                                                                  
                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iris

Min favoritvisa! Och just nu läser jag boken om Tove. Kram

Svar: Härligt ! Och den boken skall jag läsa. Programmet igår på SVT var sevärt.Kram!
Ditte

Veiken

Så fina kvällsbilder.... Jag gillar Zarah Högt och rent - som sångerska. Hennes nazisympatier är väl lite omdiskuterade. Visserligen umgicks hon med höjdarna inom det partiet i Tyskland, men skälen har väl inte klarlagts helt och hållet. Jag kan ha fel i det! Kramar

Svar: Ja, helt oavsett, så är rösten fantastiskt. Vilken diktering! Vad gälller nazisympatierna så finns/fanns det säkert delade meningar. Men något avstånd från dem tog hon inte. Katl Gerhards motsats...Men rösten och dikteringen hade hon. Helt klart!
Ditte

Marja

Jag tittade på programmet om Tove Jansson på SVT 24 i förmiddags. I går tittade jag på reprisen på det andra programmet om henne. Skulle så vilja åka till Helsingfors och gå och se utställningen av hennes konst på Ateneum.
Cumulus var även mina favoriter när jag var ung. :) Och höstvisan är så fin när de sjunger den.
Hoppas du känner dig bättre. Kramar. :)

Svar: Tack, jag mår mycket bättre. Nästan i "skick som bättre begagnad". Oj, jag skulle också verkligen vilja se Tove Janssons konst i Helsingfors. Hoppas det kan bli av.
Visst är "Höstvisan" vacker. Och jag har så fina minnen från den och Cumulus. Men Zarah sjunger den också jättebra, men på ett helt annat sätt.
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Kanske den här länken?
https://www.youtube.com/watch?v=6o9em_ZAepI
Kram P ♥♥

Svar: Tack! Skall prova att få in det på bloggen . Det var då det körde ihop sig. Men jag är envis...kram!
Ditte

Preciosa

Jag mejlar få se om det går bättre :) Kram P ♥

Svar: Tack! Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vackra bilder till musiken.
Kram

Svar: Tack! Ja, den visan är en klar favorit. Så tänkvärd.Kram!
Ditte

Ama de casa

Den visan är helt underbar! Eller "nuderbart!" som du skriver ;-)
/Ordmärkaren :-D

Svar: Visst är den! Ja, skrivfel blev det; underbar skulle det vara, Men kanske kan ytterligare ett nytt ord uppfinnas; "nuderbart"; dock mycket tveksamt.
Ditte

Ami

Vilka vackra och rogivande kvällsbilder och vacker visa!
Hoppas du känner dig piggare nu och är på benen igen!
Ha en fin måndag!
Kram!

Svar: Tack! Jag är piggare men inte helt i fas med det vanliga "jaget". Men snart så...Här är det svalare idag och regn. Känns riktigt bra.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Vackra bilder och vacker musik. Det kan inte bli bättre! 👍

Svar: Tack! Kram!
Ditte

Gunilla

Bra att du fick till både klippen från You Tube. Tur att du är en envis typ.
Cumulus och deras "Höstvisa" minns jag från ungdomen, men jag hade inte hört versionen med Zarah Leander. Och vilket fantastiskt framförande. Den vill jag lyssna på många gånger.
Ha det bra!
Kram!

Svar: Jag jobbade verkligen på det, och jag fick till det. Klart att det inte kunde vara svårare än att jag skulle klara det. Men ett tag var jag beredd att ge upp. Och visst är Zarahs version av "Höstvisa" lite extra. Har lyssnat flera gånger idag.Ha det bra du också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: