Kommer detta att fungera?

    
 Det här med med att förvara saker ger mig då och då visst huvudbry, det gäller både hemma i Stockholm och här i Torrvieja. Troligen har vi/jag för mycket prylar som skall ha plats, eller snarare så önskar jag att de får plats.
Lika bra att göra slag i saken och försöka hitta en garderob i lämplig storlek så i förra veckan cyklade vi runt till ett tiotal olika, större och mindre möbelbutiker för att leta. I nio av dem hittade vi inget som ens var tänkbart och i den tionde butiken, Beatriz möbler på Calle Almudena 58, hitttade jag i en katalog, den för oss lämpliga garderoben.
Lämplig, för att den var i tre delar; en dubbeldörr till själva klädförvaringen, två rejäla lådor i botten och en sektion med hyllor, dessutom stämde bredd och djup.
 Vad gällde höjden, så hade jag inte tänkt på hur garderoben skulle komma in genom husets dörrar. Jag hade alltså inte mätt höjden.
 
Garderoben levererades till "sommarstugan" och två flitiga karlar började monetar ihop den.
Detta fick ske utomhus och jag såg att de var lite tveksamma om det skulle gå att få in garderoben i sovrummet.
Det var jag också...
                                                                                               
Medhavda verktyg fanns det gott om.
 
Kommer detta att fungera? Från terrassen genom vardagsrunnet,
vidare genom en smal korridor och till sovrummet.
 
Och! Simsalabim, garderoben på plats. Det fungerade!
 
 Lådorna och klädförvaringen var som vi tänkt oss. Men mina torftiga kunskaper i spanska hade gjort att jag inte förstått att det endast ingick ett hyllplan till den tredje delen av garderoben. (Här var det utrustat med klädstång och ett hyllplan.)
Ja, allt kan ju inte fungera perfekt när språkkunskaperna brister....
Men vi fann på råd; Bosse cyklade ner till en firma som säljer det mesta i byggnadsväg och fick fyra hyllplan tillsågade i rätt format för en mycket ringa kostand.
Några tag med borr, "pluppar i" och sedan på med hyllplanen. Och voilà! Allt blev som vi tänkt.
(Den inbyggda stora garderoben finns kvar och även den skall få nya hyllplan. Så nu har vi t.o.m. gott om förvaring. Helt perfekt. Men visst blev det lite trångt i sovrummet.....Det får vi leva med.)
 
 
 
                                                                      
 
 
 
 
                                                                        
 
 
Sanna Preifelt

Åh vad fint det blev. Älskar när man har fina garderober som man kan ha ordning i - det ger så mkt om de är just fina; då vill man ju ha ordning :) Drömmen hade ju varit en walkin, men det får jag drömma vidare om for now :)

Svar: Helt klart! Skulle också gärna ha en w.in . Men kanske i framtiden....
Ditte

Ami

Ja, förvaringsutrymme är helt klart något man saknar i Spanien. Vi har också fått köpa extra garderober som vi har i hallen. Men vilken tur att det gick att få in de i sovrummet. Och fina blev de också :)
Kram!

Svar: Extra skönt att det gick att gå in den. Hade ju missat att mäta höjden...Men nu har vi i alla fall förvaring . Kram!
Ditte

vivi

Akta tårna !😉😉😉

Svar: Tårna klarade sig och jag höll mig på avstånd. Många kramar!
Ditte

Marja

Det blev ju en snygg och praktisk garderob! :) Kram

Svar: Tack! Och den rymmer massor!Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

åhhh, vad roligt....
jag gillar Vivi´s kommentar ;)
här i Berlin är det full rulle på jobbet med nya barn som ska inskolas hos oss, roligt....
Kram från Berlin

Svar: Vivis kommentar var helt klockren! Förstår att det är full rulle i Berlin! Får kanske komma dit i höst och vila upp mig. Alltså från lugnet här.Kramar och tankar till dig!
Ditte

Veiken

Det gäller att inte ge sig och till slut blir det som man har tänkt sig. Trångt i sovrummet? Det spelar ingen roll, där ska man bara sova! Kramar

Svar: Visst är det så! Det här är ju mer en sommarstuga och då får det väl vara lite trångt. Allt finns och bekvämt är det, men utrymmena är begränsade. Men inte gör det något.
Kram!
Ditte

Znogge

Trots att vi bor i hus så tycker jag att vi har dåligt med förvaringsutrymmen. Ändå är jag bra på att kasta... Skönt att garderoben kunde komma på plats så pass smidigt.

Så ni bor också i Torrevieja. Någonstans i framtiden skulle jag gärna ha en lägenhet utomlands. Känner att jag är gjord för varmare klimat!

Svar: Just nu är det väldans varmt, +33 idag och nu ikväll vid 23 tiden fortfarande +28. Lite för varmt för mig och luftfuktigheten är hög, nu över 90 % på natten. Blommorna behörer knappast vattnas.killarna som kom med garderoben gjorde ett jättebra jobb som fick garderoben på plats. Det var lite av cm passning vad gällde höjden på sina ställen. Och nu har vi t.o. m. plats över. (Men handdukar, täcken, lakan och diverse kläder för olika typer av väder tar plats. Och ändå har vi sovrat en hel del. )
Och som sagt varmt är det...
Ditte

Tina

Snyggt! Och du har då fått dig en händig partner också! I sovrummet ska man bara sova d gör inget att d blir lite trångt där, discodansa får ni göra i andra rum! ;-)
Kram!

Svar: Tycker det blev bra. Förvaringsmöjligheterna i en spansk lägenhet/sommarstuga är inte så stora. Men nu har vi t.o.m. utrymme kvar...Kram!
Ditte

amadecasa.blogg.se

Förvaring i Spanien är ett gissel... Jag förstår inte hur dom tänker dom som "designar" lägenheterna?

Fast just den möbelaffären är bra. Där hittade vi vår soffa efter att ha letat i "hela halva Spanien". Det kan man kalla att gå över ån efter vatten...
:-D

Svar: Kanske har man det mesta framme här eller äger mindre som skall förvaras....Lite trångt blev det, men så får det vara. Bra med en affär som kör hem och monterar och det ingår i priset. Bekvämt också!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för kaffestunden i går!
Jag vill som du vet också ha sån däringa garderob. Ska bli när den finns att ställa nånstans...Bygga ut först hahaha...Spanjorerna använder ju balkongerna till förvaring :-) Vill också ha en sån där Bosse :) Mycket praktiskt och bra :-)
Kram P ♥

Svar: Tack själv! Och "en sån där Bosse" kan lånas ut....Ja, det blev bra med mycket förvaring, särskilt tack vare de extra hyllorna Bosse fick till. Kram!
Ditte

Lena i Wales

Phu, det gick! Och fint blev det också! Förvaring är alltid ett bry och jag vill ha lite ordning på mina saker, precis som du. Jag har som motto att varje gång jag köper ett klädesplagg, måste jag göra mej av med ett liknande och oftast håller jag det, fast ibland så....

Svar: Håller med dig. En sak in i hemmet, en annan sak ut. Och det gäller nog nästan allt numer. Några undantag ibland. Vi är nöjda och bra att jag var envis med att få in garderoben som slukar en hel del.
Ditte

Mats

Hola Ditte, blev ju super bra detta...kul att få se hur ni bor..ett fint litet semester paradis :) // mats

Svar: Vi tirvs här i sommarstugan, litet är det, men inte gör det så mycket. Och garderoben är vi jättenöjda med. DEn slukade mycket.Ha det gott och hoppas vi ses snart igen
Ditte

Bosse Lidén

Spännande att följa med. Där ser man. Man ska aldrig ge sig eller ge upp. Ni hittade till slut rätt förvaring. De fick in det. Din Bosse kunde fixa det som fattades. Vi brukar ha samma "problem" var vi än bor. Problemet ökade markant när vi hade riktigt stort. Då är det lätt hänt att man sparar på sig. Vad bra ni har det som kan cykla till de olika affärerna. Kram en annan Bosse

Svar: Nej, att vara envis kan vara både bra och mindre bra...Men här var det till nytta. Jag fick t.o.m. övertyga de som levererade och monterade att det skulle fungera. Nog är det så, att har man gott omplats hamstrar man nog mer. Men här är det litet...Och cykeln fungerar perfekt och är gratismotion.Ha det gott!
Varma hälsningar
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Förvaringsutrymmena i Spanien är inte dom bästa. Vad fint det blev med garderoben.
Vi vill så gärna åka ner till Spanien i höst, men frågan är fortfarande öppen. Vi vet inte hur det blir än.
Kram

Svar: Tack, garderoben blev jättebra och skönt med extra förvaring. Hoppas i alla fall att ni kan komma.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: