Kolmården

    
Lördag morgon och bilen rattades mot Kolmårdens Djurpark och det årliga besöket. Ösregn blandades med sol och moln och vi hann inte dierkt torka upp mellan skurarna. Men vad gjorde det en "njutflyktsdag" som denna.
Humöret var på topp och trevligt hade vi.
 
Vi började på savannområdet och det fanns mycket att se. Den diande noshörningsungen och elefantungarna
blev ett belev genast favoriter och det skulle bli många fler under dagen.
 
 
Skön stil! Och båda verkar helt avspända...
 
En tur med linbanan över hela parken var nästa programpunkt. Fin utsikt över Bråviken och djurparken och vi fick se många djur på nära håll. Jättespännande! Hela turen över området tar 28 minuter och i högtalarna i gondolerna ges hela tiden god information om vilka djur som passeras och deras levnadsvillor.
 
 
 
 
Hela "gänget" samlat" i gondolen på väg över djurparken.
( Döttrarnas pappa/Max morfar sitter bredvid mig)
 
DEn största höjdpunkten under dagen var nog delfinshowen. Vi hade köpt "vipbiljetter" i förväg och fick gå in bland de första i delfinariet och kunde välja prefekta parkettplatser. En liten kostnad extra, men så mycket värt för barnen att se bar. Showen var densamma som förra året, men lika sevärd i år.
 
 
Hemrresan närmade sig och en tur förbi tigarna som just matades blev en bra avslutning. I vilt tillstånd berättade djurskötaren att tigrarna äter en gång i veckan och då väldigt mycket, här får de mindre mat per tillfälle, ca 10kg kött/gång men tre gånger i veckan. Häftigt att se tigrarna få sitt tilldelade köttstycke och uppsöka en lugn matplats.
 
 
Alldeles inna vi lämnade Kolmården för den här gången så vill Max prova lyckan på chokladhjulet. Men, tyvärr, turen var inte med oss just här.
Men i övrigt hade vi nästan tur med vädret och en väldigt trevlig dag.
 
 
 
                                                                                
 
 
                                                                                    
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                    
 
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
                                                                           
 
 
 
                                                                                                            
 
 
                                                                                           
 
 
Ninni - Vimsiga mamman

Åh vad härligt ni ser ut att ha haft det. Vi var där för inte så länge sedan vi också, verkligen populärt. Min gosse gillade dock Bamse mest o inte djuren haha :)

Svar: Första året vi var där, när max var två och ett halvt, bodde vi på Vildmarkshotellet och det var trevligt. Jag minns också att Max då var intresserad av en del annat än just djuren.Förra året var det älgar bl.a och linbanan runt som var mest spännande och i år var det percis ALLT. Men numer åker vi över dagen.
kul att ni oclså varit där och en trevlig utflykt är det.
Jo, delfinerna och delfinshowen har varit mest populära under de tre gånger vi varit i Kolmården. Tips är att köpa vip biljetter och få gå in först och slippa köer. Kostar några tior extra.
Ditte

GeddFish

Jag har faktiskt aldrig varit i just Kolmården. Inte heller i Nordens Ark. Men, det är ju så när man inte har barnen små längre och barnbarnen bor för långt bort.
Tack för bilderna, kram! ♥

Svar: Nej, Kolmården är nog roligast att upptäcka och utforska med barn, kanske Noaks Ark också, men där har vi ännu inte varit. En härlig dag fick vi tillsammans och mysigt att samlas alla.Ha det gott!
Kram!
Ditte

Gittan

Hej.
Vilken härlig dag ni haft, vår lilla ö ligger i tjust skärgård längst in i gudingen den heter lusthusholmen, finns nog med på sjökortet tror jag.
Det är ett arv från mina föräldrar så jag får tacka dom för vår fina ö.
Ha en skön söndag. Kram

Svar: Vad roligt att få veta. Skall förstås titta på sjökortet lite närmare. Och vilket härligt arv! Förstår att det är ert paradis.Önskar dig också en fin dag. Tror alla dagar där ute är fina på ett eller annat sätt.
Kram!
Ditte

Ami

Det var längesen vi var på Kolmården, men helt klart en upplevelse och värt ett besök :)
Roligt för både stora och små!
Ha en bra söndag och trevlig resa ner till Torre!
Kram!

Svar: Tack! Ja nu är vi nästan på väg. Gårdagen var jättetrevlig och en perfekt njutflykt för oss alla. och det blir förhoppnongsvos en tur nästa år också.kram!
Ditte

Ama de casa

Det var på Kolmårdens Djurpark som jag gick djurvårdarlinjen för 100 år sen (1978 - 80, kanske inte 100 år, men väldigt länge sen). Så det är allt lite nostalgiskt att se bilder därifrån :-)

Svar: Vad roligt att du gick där! Sände faktiskt en tanke till dig när vi var där och undrade om du också jobbat i Kolmården. Delfinshowen var jättebra och tänk vilka djur dessa är.
Och gondolturen över hela kolmården var också spännande, trots att vi gjort den många gånger, men hittar alltid något nytt att upptäcka.
Ditte

Andrea iB ~Fotografering. Vardag. Drömmar. ~

Jag var där förra veckan och håller med om att delfinshowen var det absolut bästa med hela resan. Vi hade sådan tur och hamnade längst fram ändå :) Magiskt!

Svar: Trevligt! Jodå, man kan hamna längst fram, om man har tur. Och det hade ju ni. Men att vi bokade var för att vara på den säkra sidan och få bra platser. Kön och väntan där blir också kort då.
Och delfinshowen var verkligen härlig!

Ditte

Malin

Vilken härlig dag trots regnskurar!

Svar: Visst! Det blev en jättebra dag och alla var på jättebra humör trots att vi stundtals blev dyngsura av regnet.
Ditte

Lena i Wales

Antar att du kommit ner till varma Spanien när du läser detta. Skänk då gärna mej en tanke till där jag är i blåsiga och ganska kalla Edinburgh! En vecka av jobb kvar och sedan hem!!!! Har inte varit i Kolmården på många, många år. Kommer bara ihåg delfinshowen! Kul att se dina bilder!

Svar: Jag är på plats i Spanien och skänker dig gärna en tanke. Varmt och sol!Men kanske kan dina naturupplevelser uppväga lite av det blåsiga och kalla vädret.
Hoppas!
Delfinshowen i Kolmården är spännande och tänk vad man kan få delfinerna till.
Ha det gott!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Klart att det är trevligast att se Kolmården tillsammans med barn, men jag tycker att det är en trevlig utflykt även utan barn.
Kram

Svar: Det finns något för alla och det gör ju Kolmården till ett populärt utflyktsmål för alla åldrar. För oss har det blivit lite av en tradition att åka dit nu med döttar och barnbarn. Och när döttrarna var små var vi där flera gånger och de var även där då och då med sin farmor som bor i Norrköping .Så vi återkommer!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

De enda vilka "djur" i Kolmården, när jag gick på Handels i Norrköping 1945-47, var vilda skidåkare och bastubadare. Kom in i ett gäng som varje vintersöndag tog tåget fr. Nkpg till Simonstorp med våra skidor. Distination - Tjalvestugan vid sjön Svängbågen. Tjalve var en idrottsklubb, som inte hade några kvinnliga medlemmar men vi, IFKs damhandbollslag, fick tillåtelse att beträda klubbhuset!
Det var där jag för första och sista gången hoppade i ett hål i isen efter att ha suttit i bastun. Trodde jag skulle DÖ! (men här är jag )

Svar: Ja, visst har området Kolmården förändrats. Max farföräldrar kom till Norrköping från Estland i mitten av 1940 talet och har berättat hur det såg ut då- Vinterbad kan nog vara uppfriskande för de sanna entusiasterna. Min pappa var en inbiten sådan så jag provade ett par gånger. Det räckte. Tror inte ens jag hann känna efter hur kallt det var. Men bastu både före och efter.
Och du klarade det.
Tänk så annorlunda det var förr med herr och damklubbar, men ni lyckade alltså charma in er. Bra gjort.
Ditte

Monika

Oh vad mysigt! Hade ingen aning om att delfinshowen hade sådana förbiljetter, det är ju perfekt!

Ni ser ut att ha väldigt mysigt. Jag var så besviken att de tagit bort isbjörnarna, det var alltid höjdpunkten tyckte jag.

Kram!

Svar: Dagen blev så bra! Och att det regnade en del gjorde inte så mycket...Jag tror inte att isbjörnarna trivdes så bra, det blev nog lite för varmt i dessa trakter för dem. Men visst var de roliga!Och nu är det spanine som gäller.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Marja

Fina bilder från Kolmården! Jag har läst i kapp vad du skrivit medan jag varit borta och du har varit 'på gång' som vanligt. Så skönt att såren i ansiktet snart är helt läkta, det blir nog en annan känsla för dig. Ha det så bra och var rädd om dina fina rosa kinder nere i solen. Kramar! :)

Svar: Tack du fina! Välkommen tillbaka. Skall nu se till att läsa ikapp hos dig. Har ordnat internet idag. Jag pausar ju när vi inte är här. Solen undviker jag, såren är läkta och ny hud har kommit, men den är skör. Så skönt att det är över. Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Njutflyktsdag. Jag smakar på ordet och diggar det. Där fick ni en härlig dag. Kolmården är ett av de ställena i Sverige som jag aldrig kommit iväg till. Några gånger har vi planerat det, men det har hängt upp sig på saker. Sist oväder. Jag älskar delfiner och måste få uppleva dem live någon gång. Fina bilder fick du till. Kram Bosse

Svar: Tack, ja det är roligt att samla bilder från olika "njutflykter" och roligt att inom sinom tid göra ett album till både Max och William. Och deldiner är så läckra djur. Har sett dem i det fria och de är lika faschinerande då. Att de sedan är så lätttlärda att de kan få till en härlig show är svårt att förstå.
Men det behöver jag inte heller. Jag tittar och njuter.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: