Jag kunde få till det

    
Att jag är envis som bara den är ofta en positiv egenskap, faktiskt min bästa och sämsta och jag har svårt för att ge mig om det inte är helt uppenbart att jag har fel. Då viker jag mig genast som en fura.
Fick just nu, efter säkert 100 försök, till att ladda ner "Höstvisa" med Zarah Leander i gårdagens inlägg.
Jag fick ett bra tips av Irene och utvecklade det. Och se, jag kunde få till det.
Det handlade om att klippa ut och klistra in en kod, en speciell sådan.
Så lyssna gärna på Zarah!
 
Jag är ju vädur och de av deras egenskaper är just envishet. Som jag läste i en bok  "det finns ingen som kan mäta sig med vädurskvinnor vad gäller envishet och målmedvetenhet." Är benägen att hålla med.
I övrigt gäller att; det är lätt att läsa en vädurs tankar,  hon strävar efter att ligga i täten vad gäller allt, skulle hellre dö än visa svaghet, (nåja..) och är entusiastisk.
  Kvinnliga vädurar är duktiga på att organisera både andra och sig själva, (kanske mest andra...)
 har en ungdomlig utstrålning och en generös karaktär, födda till ledare och pionjärer. Men trots sin vänliga och lugna framtoning och personlighet (här måste något fel ha smugit sig in, inte så lugn alla gånger) har vädurskvinnan nära till häftiga utbrott.
Å andra sida är hon inte långsint och oenigheter är snart glömda.
 
För ett tag sedan ordnade Bosse en arbetsplats till mig och den fungerar utmärkt. Men ibland så tar jag kontoret med mig och vandrar runt i lägenheten och kom på att jag även behövde en bra mobil belysning.
Och så smidigt, en liten lampa, vinklingsbar, som sätts i det ena usb uttaget och ger ett bra ljus. Helt perfekt och bra om man inte har en elkontakt i närheten.
IKEA säljer dem för 49 kr, men de finns nog på många ställen.
 
 
 
I övrigt bjuder Stockholm på  uppfriskande regnskurar och en del moln men det känns väldigt behagligt med svalare luft, +22 grader.
Mellan skurarna har jag suttit på balkongen och som vanligt har det varit en del att titta på.
En träbåt med röda segel, utan motor, försökte ta sig fram till Hammarbyslussen. Men vinden var inte med den i seglen så båten vände och tog sig in mot kajen på motsatta sidan.
Det kan helt kvart vara svårt att segla förutan vind...

 
 
En blogg jag läser, Tant Glad, skrev för ett tag sedan om att det förr var mer bestämda tider för kaffetåren. Det var 11 kaffe och sedan kaffe på nytt vid 14-15 tiden på eftermiddagen.
Idag blir det 14.30 kaffe hemma hos oss. Och med en av Bosse nybakad kaka, hastkaka.
Så nu lägger jag envisheten på hyllan för idag. Tror både den och jag behöver en paus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Kul att det lyckades :) Jag kan däremot inte få in videos på bild i bloggen :) Bara länk...Har försökt kolla varför men inte fått nåt svar.
Jag är ju Vattuman och man kan ju skratta åt vissa saker som stämmer...Vidsynt, tolerant och att det är få så fria från fördomar är nog felskrift också :)
Men dålig på att lyssna på råd och gå sin egen väg stämmer lite i det lilla :) Fast sen förändras man ju med åren så snart är man alla tecken :-)
Träbåten ser hemgjord ut hahaha...Och Bosses kaka vill man ju smaka :)
Kram P ♥


Svar: Vi tar ett kafferep hemma hos oss i Torre. Kakan innehöll vinbär men kan anpassas...God var den.
Ja, just det! Du är Vattuman! Och visst är du både vidsynt, tolerant och ganska fri från fördomar. Kul att läsa vad som kännetecknar en och visst förändras man genom åren. Tur är väl det.
Jag vågar inte ens tänka på hur du skulle kunna få in bilder på bloggen, men på Google så har de en del bra tid. Klipp och klistra återkommer.
Kramar och tankar från ett svalt Södermalm, +21.
Ditte

Ruth i Virginia

Jag är också Vädur (9 april). Kollade upp om mej.

Jag är impulsiv, frimodig och rastlös. Vill alltid att
något skall hända. "Väduren brukar få ett omväxlande och spännande liv - en frisk fläkt i vardagen."Låter ju inte så dumt.

Svar: Vad roligt att du också är Vädur! Tycker det du skriver verkar passa in på mig också. Så nu väntar jag på vad som komma ska. Ja, det har ju i och för sig hänt en del i mitt liv hitintills, men det får plats mer på upplevelsekontot. Helt klart!
Ditte

Ama de casa

Jag är våg. Tror att min främsta egenskap är att jag väger för mycket ;-)

Svar: Ha, ha, ha! Humorist där! Ibland syns du knappast så vågen kanske är en brevvåg.
Ditte

GeddFish

Jag är också rätt envis men jag är skytte!
En får inte ge sig, nehej.
Käck datorlampa, det där, har sett den, men är lite skeptisk mot usb-uttagen, som brukar glappa för mig ;)
Kram! Gerd

Svar: Bra med envis skyttar också. Jodå, visst kan usb-uttagen glappa, men bra som extra reservbelysning. Mina uttag är hitintills ok. Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Trots att jag bara har 14 år till 100, kommer det att hända saker. Om inget händer mej, får jag själv se till att det blir nånting, åtminstone så länge jag får vara frisk.
Ama är för kul!!!

Svar: Visst är Ama för rolig! En härlig humor! Och visst är det så att man själv får se till att det händer saker i tillvaron, man kan inte bara sitta och vänta. Jag är så faschinerad över allt du upplevt och varit med om. Kanske kan det bli en bok.
Min man berättade att hans mormor reste från Åland till New York redan 1913, då som nyss fyllda 20 år. Hon jobbade i familj och där träffade hon sin man, åländare han också och jobbade på byggen. Han kom redan 1911 och de gifte sig 1914.
Några år senare 1919 flyttade de tillbaka till Åland igen och där stannade de. Spännande att läsa och höra om deras långa resa till det stora landet "over there" i början av 1900 talet.
Och din resa och historia är minst lika fantastisk. Jag skulle vilja höra så mycket mer.
Ditte

Ninni - Vimsiga mamman

Sv. åh vad roligt att du kände till Strömstad :) hotell Laholmen finns allt kvar :) nyss renoverat upp det en aning samt byggt ett kallbadhus precis nedanför :) koster slår ju aldrig fel, nästan pinsamt att jag inte hann ta en tur dit denna sommar :(
Hoppas du fått en finfin start på veckan :)

Svar: Vad roligt att Laholmen finns kvar. Minns att det också fanns någon restaurang Skagerack...Ja, fina minnen från en bra barndom. Länge sedan dock.Förstår att du inte kunde hinna allt i sommar.
Önskar dig också en bra vecka.
Ditte

Lena i Wales

Jag är vattuman, men envis (i alla fall enl min man!!!). Envishet kan vara bra! Vi driver igenom postiva saker och ger inte upp i första taget när det är något vi verkligen tror på. Som att jag försökte kommentera ditt förra inlägg, men kom ingenvart. Så dyker ett nytt inlägg upp och räddar mej, tur och envisheten kan vila för ett tag.

Svar: Trist att det förra inte gick att kommentera. Men ibland lever både datorer och bloggsidor sina egna liv. Tur att du är envis, du också. Och att ge upp, det är oss nog fjärran...
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Jag är Stenbock! Undrar vad det gäller för dem?
Blyg,tillbakadragen, noggrann ( ibland). Vill alla väl....
Ja, i te vet jag!
I vilket fall som helst ser jag fram emot att träffa er snart.
Många kramar till Er båda/A-K
Svar: Vi också! Åker på söndag! Visst är det roligt att läsa om "hur man är" i sitt stjärntecken. Och något brukar stämma.
Många kramar till dig från oss båda.
Ditte

Ami

Jag är oxe och också ganska envis, enligt Patrik. Men jag är ju kvinna :)
Jag minns mormor och morfar och deras kaffetider. Det var alltid klockan 11 och klockan tre som gällde :)
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Ja, envisheten tror jag är vanlig och tur är väl det. Annars skulle man ju ge upp så tidigt. Kanske kommer kaffetiderna tillbaka...Så att man hinner med kakorna.
Kramar!
Ditte

Veiken

De fyra första meningarna kan vara en beskrivning av mig. Inte vet jag om det är så en fisk är, men jag är jag och inget annat!
Just så ska en slipsten dras. Det finns lösningar på allt!
Kramar

Svar: Visst finns det lösningar på allt. Ibland tar det bara lite tid att hitta dem. Visst är vi de vi är och tur är väl det. Men jag kan tycka att det är lite roligt att läsa vad som kännetecknar de olika stjärntecknen. fick lite extra intresse för detta under åren i Peking där detta med astrologi är viktigt. Men inte tror jag så mycket på det. Men jag känner helt klart igen mig i en del av vädurens beskrivning. Dock är jag nästan fisk...Kram!
Ditte

Marja

Det är bra med envishet ibland! Jag är det också. :)
Den där lilla lampan ska jag införskaffa nästa gång jag är på IKEA.
I morgon bitti far jag till Finland och där jag ska bo finns inget internet, så jag tar en bloggpaus på en vecka.
Ha det så gott under tiden! Kramar! :)

Svar: Önskar dig en härlig resa med många fina upplevelser och jag ser fram emot dina blogginlägg när du är tillbaka igen.Lampan är riktigt bra som komplement och värd att köpas.
Kramar och ha det allra bäst!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Jag är tvilling och har ingen aning om vad en så'n borde ha för egenskaper. Det verkar som om jag har åtminstone det där med vikten gemensamt med Ama.
Grinig, häftigt temperament och social inkompetens verkar också vara en egenskap. Hoppas det inte finns fler tvillingar......... :-)

Svar: Gomorron Leffe! Tror du gör dig perfekt i tvillingtecknet. Lite kompletteringar; skänker glädje, är generösa, livet med dem blir aldrig enahanda eller trist.Vad gäller vikten så finns det något som heter trivselvikt..... Och jag är glad om det finns många Leffetvillingar.
Ha det bra och vi ses kanske snart i Torre,
Ditte

Eva`s blogg

God morgon finaste vän....ha ha ja jag kunde inte låta bli då jag läser o tanken var att hon är vädur o då ser jag längre ner att så är fallet..jag är oxå vädur o det du skriver stämmer så perfekt in på mig :) jag är en så typisk vädur säger alla! härliga bilder o sj har jag sovit länge i dag önskar dig en skön dag kramen

Svar: Gomorrom! Vad roligt att du också är vädur och kan känna igen dig i beskrivningen av dem. lite roligt tycker jag det är med dessa stjärnteckens karaktärer. Skönt att du fått sova ut och har en arbetsfri dag framför dig.
Önskar dig en fin dag.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: