I mina trakter

    
 Fredagen har i stort sett passerat utan att några "stordåd" utförts. Har ordnat med en del praktiska saker och funderat ut vad som skall med till Spanien på söndag. Och det är inte mycket. Det mesta finns på plats och det skönt att inte behöva släpa saker fram och tillbaka. 
Morgondagen bjuder på en heldag i Kolmården tillsammans med Liv, Max och Helenfamiljen. Jättetrevligt och den här turen har blivit lite av en tradition för nu är det för tredje året vi åker.
 
Kvällen var ljummen när jag gick iväg för att möta en av mina bästa och äldsta vänner, Eva. Dags för vår augustimiddag.
Vi höll oss på Söder och hade beställt bord på en ganska nyöppnad restaurang, "Bistro Bon", en franskinspirerad restaurang på Renstjärnasgatan 30, alldeles vid Nytorget. Ett bra val av restaurang och det var vårt första besök här.
Vi var tidiga och "lämnade tillbaka" det bord vi bokat inomhus till förmån för ett bord ute på trottoaren och en kontinental känsla infann sig genast.
God mat, trevlig och kunnig personal, "hyfsat prisläge" och fin stämning gör att vi båda kommer att gå hit igen. Och för min del ligger restaurangen nästgårds.. Ett extra plus. 
 
Valet av mat? Ja, en fransk restaurang var det ju, så efter att ha funderat ett tag bestämde vi oss båda för "moules et frites". Bra val kunde vi konstatera när vi börjat äta.
Och roligt att välja något som man kanske inte själv lagar.
(Jag har aldrig lagat musslor, men vet att Eva har gjort det så jag får gå på kurs.)
 
 Alldeles runt hörnet från restaurangen, på Skånegatan, ligger ett av stans "bästa" (tror det finns flera bästa) glassställen; AH:s glassbar.  Mätta var vi, så att dela på en kula passionssorbetglass var alldeles lagom.
 
 
Restaurangerna var välfyllda längs vår väg och "kändisfaktorn", om man är intresserad av den, var hög.
Vi stannade till en stund vid Greta Garbos Torg, i korsningen Södermannagatan/ Katarina Bangata.
Här restes 2005 ett porträtt av Greta Garbo, i lackerad rostfri plåt, gjort av Thomas Qvarsebo på 100 årsdagen av Garbos födelse.
(Greta Garbo föddes den 18 september 1905 i Katarina församling på Söder och dog i New York den 15 september 1990. Greta Garboväxte upp här i närheten, på Blekingegatan och gick i Katarina södra skola som ligger granne med parken. )
 
 
Greta Garbos park.
 
Hemma på kajen igen efter en jättetrevlig kväll. Himlen bjuder på viss dramatik i molntäcket, men jag undrar om regn och åska är på väg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                       
 
 
 
 
 
                                                                                                                       
 
 
                                                               
 
 
Ninni - Vimsiga mamman

Så härligt ni ser ut att ha haft det. Äntligen helg, ska inte göra några stordåd här heller kan jag lova! :)

Svar: En jättetrevlig kväll blev det och mysigt att kunna sitta ute och sedan sakta strosa här på Söder.Vad skönt att det är fler som tar det lite lugnt...
Trevlig helg!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt & ännu mysigare att ni oxå reser i väg i morgon eller nästa sönd? hur länge stannar du borta då`? önskar dig en skön lördag kram

Svar: Vi åker i morgon och blir borta i nästan tre veckor den här gången. Känns välbehövligt med miljöombyte. Önskar er också en härlig resa. Kram
Ditte

Annika

Hej Ditte
Du gör verkligen reklam för Stockholm. Du hade rätt om ovädret. Jag märkte inte av det här söder om stan. Inte mer än att det regnade.
Kram

Svar: Ja, det är lätt att göra reklam för Stockholm, en härlig stad. Även här kom lite regn men senare på kvällen så vi kunde både äta ute och promenera utan att bli blöta. Ha det gott! Kram!
Ditte

GeddFish

Åh, så trevligt ni hade och så härligt att åka till Spanien nu, där jag förstår ni har ett boende! Kram!

Svar: Trevligt med goda vänner, god mat och dryck. Och härligt att sitta ute och äta. Spanien blir ett skönt avbrott och nu känns det lagom med miljöombyte när ansiktet är fritt från sår. Blir bra! Kram!
Ditte

Ami

Så gott med musslor! Och visst ska man passa på att sitta ute när det är så fint väder. Såg ut som ni verkligen hade en härligt kväll tillsammans. Och idag hoppas jag ni har haft en mysig dag på Kolmården :)
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Gårdagen var jättetrevlig och gott att äta just musslor som jag inte har vågat mig på att tillaga. Men det skall bli. Är just nu på en njutflykt i Kolmården och skall se delfinshowen. Har det jättebra. Önskar er en fin dag. Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte, så härliga dagar du/ ni har...äter gott och åker runt i väldigt fina omgivningar gör ni också ser jag då jag kikade över dina blogg inlägg igen... Så ni åker ner till värmen igen, jag åker också ner men bara för en kortare stund..vi hörs o syns..

Svar: Vad roligt att du/ ni också kommer en sväng. Trevligt även om det är för ett kort tag. Hoppas vi ses. Ha det!
Ditte

Malin

Kul med en liten tradition ni skapat att åka till Kolmården. Och låter som du och vänninan fick en trevlig kväll på stan!
Trevlig resa till Spanien imorgon!

Svar: Tack! Ja, nu är det full fart igen. Känner att jag har lite att ta igen efter den här sommaren.Ha det bra du också!
Ditte

Veiken

Det är alltså dags igen att hedra Spanien med er närvaro. Tänk så rätt ni kommer ner.. hösten på gång här, medan det är full sommar där! Trevlig resa! Kram

Svar: Tack! Ja, det blir lite miljöombyte efter en tuff sommar. Och vad gäller vädret så är det betydligt svalare här hemma. Skönt tycker jag. Men jag håller mig i skuggan i Spanien, ansiktet tål ingen sol....Men behöver se något annat...
Kramar!
Ditte

TantGlad

Stockholm i mitt hjärta..........vilken härlig och mysig stad, och så mysigt ni haft det.
Så mysigt med en fransk restaurang . Spännande att pröva nya ställen och som här.
Greta Garbo var ju så fin. Vilken fin plats efter sig hon har. Tack för du delar med dig, för nu får jag ju uppleva Stockholm genom dig vännen.
Mmm...glass är gott.

Och.....TREVLIG resa till spanien. Sköt om dig och må så JÄTTEGOTT.
VARMA VARMA kramar min vän!

Svar: Stockholm är verligen fint och erbjuder så mycket variation. Och det är så trevligt att ha med dig runt här i stan. Känns lite som om du sitter på min axel. Greta Garbos Torg är en liten oas och mysigt att slå sig ner på någon av bänkarna i den lilla parken och fundera på hur det såg ut här i början av 1900 talet. Mycket är sig nog likt.
Miljöombyte nu känns väldigt bra trots att Spanienvärmen är hög. Men jag är i skuggan.
Önskar dig en härlig söndag och en bra start sedan nå den nya veckan.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Har jag fattat fel tro? Trodde Du var till Kolmården igår!
Vilken fin staty av Greta Garbo.
Det är så mysigt att få följa med dig i det vackra Stockholm.
Önskar er en bra resa i morgon.
Jag kommer efter nästa vecka!
Kram/A-K

Svar: God morgon ! Ja, det är " mycket nu" och väldigt trevligt. Fredag ute i Stockholmskvällen, Kolmården lördag och idag resa söderut . Håller ställningarna tills du kommer. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon så här en regnig söndag morgon ...men vad gör det när man är ledig :) ha det gott kram

Svar: God morgon! Regn sägs vara nyttigt för hy och hår....Här är det hyfsat väder, halvsoligt, och vi packar klart. Önskar dig en trevlig ledig dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

är det i dag ni reser i väg? kram

Svar: Japp! Vi reser idag! Mot varmare trakter....Kram!
Ditte

Ama de casa

Mmm... Moules frites! Det brukar Anders laga med jämna mellanrum. Det som är jobbigast och tar längst tid det är att tvätta musslorna - och det är mitt jobb...
:-)

Svar: Vill minnas att jäg läst att ni brukar laga till musslor. Kan man kanske få en kurs?Och jag tvättar musslorna.Hoppas du nu är piggare igen. Styrkekramar! Nu är vi på G..
Ditte

Bosse Lidén

Det är roligt med egna traditioner inom familjen. Förstår att det är praktiskt när det mesta finns på plats när man åker iväg. Det blir som att komma hem, men ändå nytt och omväxling. Jag läser baklänges och vet att ni är på plats. Kram

Svar: Jodå vi är på plats, och visst är det skönt att det mesta finns.Nya upplevelser tillkommer alltid.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: