Hönans återkomst! Ägg!

    
 Gårdagens hönsbesök var inte så lätt avfärdat. Jag trodde hönan förstod att jag inte var så vänligt inställd till det öväntade besöket och begrep att prova boende hos någon annan. Men icke. Hönan hade i varje fall fattat tycker för vår terrass. Vad hon tyckte om mig vet jag inte. Men jag ingår ju här i huset dit terrassen dessutom hör.
Från det att grannen skrämt iväg hönan så dröjde det kanske 20 minuter inan hon glad i hågen var tilbaka och svingade sig på klädstrecket. Lite vingligt var det förvisso. Hon trodde nog att denna "pinne" satt fast. Men tji fick hon.
 
 
"Oj då! Här gungar pinnen minsann ordentligt".
 
Nu ville vi se vad som skulle hända.jodå, blomkrukan var fortfarande interssant för fru Höna. Vi undrade just om hon tänkte förära oss några ägg.
Men efter visst utforskande försvann hon ut genom grinden.
Nu började t.o.m. jag tycka att det var trevligt, åtminstone lite, att ha en höna på besök. Men den stora frågan kvarstod, var kom hon ifrån. Ett visst irrande ut och in genom grindar till olika hus skedde och vi såg henne inte mer under kvällen.
För säkerhets skull la vi ut ett litet rede i krukan och hoppades på att få färska ägg till frukost.
Och det fick vi!
 
 
                                                                                                                           
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruth i Virginia

Färska, hemlagda ägg till frukost!
Life is full of surprises! Underbart!
Roligt! Kul! Annorlunda!

f[

Svar: Tack! Och vilken tur att livet är fullt av överraskningar...
Ditte

Freedomtravel

Men inte så dum besökare då! :)

Svar: Nejdå! Färska ägg är perfekt. Säkert ekologiska också...
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Är det verkligen sant att hönan kom tillbaka och la ägg? Otroligt!
Ser att blomman som Ingrid fick för snart 2 år sedan lever. Kul! 😊
I em har jag varit till en av damerna som ska med till Torre och fikade. Hon hade lite frågor som jag försökte besvara så gott jag kunde.
Ha de gott och kram till er båda/A-K

Svar: Blomman lever och behöver kanske klippas lite, men hönan tyckte om både blomman och krukan. Tyvärr har vi inte sett hönan sedan i morse så vi undrar lite vad som hänt, eller inte hänt henne. Lite tomt är det, men hon kanske har hittats av sin ägare.Kul att ni planerar för Torre. Blir säkert jättebra.
Kramar från oss båda.
Ditte

vivi

Dåså...då är du hönsmamma nu....!!😁😁😁

Svar: Ja, det kan man nog säga. En helt ny erfarenhet, Tyvärr har vi inte sett vår gäst sedan i morse så jag hoppas inget illa hänt henne.Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Guuud vad underbart att kunna göra det :)

Svar: Ja, nu har jag börjat vänja mig vid hönan och det känns tomt utan henne. Har inte sett fru Höna sedan i morse. Hoppas hon har det bra.Och vi bor ju inte på landet här utan inne i stan.
Ditte

Marja

Men vilken rolig höna! Hon vill nog bo hos er och visar det genom att betala hyran... med ägg. Snart får ni nog gå och köpa foder åt henne. :) Kram

Svar: Tyvärr har vi inte sett hönan sedan i morse. Känns riktigt tomt. Men ägaren har kanske hittat henne. Vi bor trots allt inne i stan och jag vet ingen här i närheten som har höns. Hoppas hon har det bra och att inget hänt henne. Jag började just vänja mig.
Kram!
Ditte

Monika

Hoppas ni har det härligt! Hösten kom till Gbg idag, burr. Kram!

Svar: Vi har det toppen! Ingen höst här inte utan sommar när den är som bäst. Lite för varmt för mig på dagarna, men nu i kväll vid 23 är det +25 och härligt att sitta ute.Kram!
Ditte

GeddFish

Men, så trevligt! Det var en godmodig höna som ville er väl. Var rädd om henne. Kram ♥

Svar: Visst var hon! Tyvärr har vi inte sett henne sedan i morse så det känns faktiskt tomt. Kanske kommer hon i morgon, eller också har ägaren hittat henne eller ännu värre något har hänt henne.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Hehehe... Tror att. Du skämtar lite aprilo med äggen! ;) Men en bra historia ska aldrig "källkollas"! Hur kan jag veta? Vita hönor värper vita ägg - bruna värper bruna. :D
Buenas! //Susan

Svar: Ett gott skratt förlönger livet, sägs det. Men hönan hade vi hos oss vid flera tillfällen igår. Och hon verkade trivas.
Ditte

Gittan

Vilken snäll höna då som gav er ägg, hoppas hon kommer igen.
Ha en bra dag. Kram.

Svar: Visst var det! Men nu verkar hon ha försvunnit någonstans. Hönor springer snabbt och jag såg henne igår på trottoaren och gatan så kanske har något hänt henne. Ett uppiggande och oväntata besök var det.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men oj jag trodde det var ett skämt! men det var det inte he he hon kommer nog tillbaka o ger er ägg hoppas få se fler bilder om henne ;) hoppas ni har det super för här är hösten på G hua va kallt kram på dig

Svar: Nejdå, hönan fanns här. Inget skämt alls. Mer än att hon var rolig ....Ingen höst här utan det är riktig sydländsk sommar. Är dock i skuggan. Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Kul det där med hönan. Tror du hon kan ha tagit sig ända från Europaparken. Det låter lite långt. Hon kanske dyker upp eller snarare ner igen.
Kram

Svar: Intressant med en höna som flyger/ spatserar in så där och verkar trivas trots att vi fråb början jagade bort henne. Kanske kommer hon från Europaparken för några lantliga omgivningar bor vi ju inte direkt i .
Men sedan i går mitt på dagen har vi inte sett fru Höna.
Kram!
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Du är för rolig du...Undrar om hon kommer igen?
Kram P ♥

Svar: Fru Höna verkade trivas här men det var nog mer Bosses förtjänst. Han är mer hönsvan. Väntar och ser med spänning om hon kommer.kram❤️
Ditte

Ninni

Haha men vad roligt :D härliga bilder till detta besök också :)

Svar: Tack! Ja, det var intressant....Och roligt! Och idag har vi inte sett hönan så vi undrar vad som kan ha hänt.
Ditte

Bosse Lidén

Innan jag vandrade till din blogg började jag fundera på den där hönan jag läst om förra gången. Jag hade tur. Det fanns en fortsättning. Nu kommer jag inte att kunna sova i natt. Jag ger mig tusan på att det kommer att ligga Kinderägg som present efter nästa besök. ;) Det behövs inte så mycket för att jag ska "eggar" igång. Bosse Agda.

Svar: Kanske blir det ett Kinderägg....Men jag är tveksam för hönan har inte varit här sedan den värpte och trodde klädstrecket var en hönspinne. Börjar bli orolig för vad som hänt henne. Kul att du "eggar" igång!
Hönskramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: