Hav och bad!

    
 Att jag inte skall sola eller eller ens vistas under ett parasoll på en strand, det tränar jag på. Och det har gått bra.
(Palmer växer tyvärr inte på stränderna här, så att hitta några sådana att sitta under är inte heller ett alternativ. Och stränder skall förstås helst undvikas.)
Längtan till stranden i värmen har inte heller varit så stor, men vill jag förstås bada och något förbud mot det finns inte. Bra så!
Och för att ändå få lite känsla av sol och bad har ja tränat upp ögat att snabbt hitta bra och skuggiga strandserveringar där vi kan slå oss ner ett tag. Skönt att det är gott om dem och vi har några favoriter som ligger bäst i test hitintills.
 
Stränderna inne i stan är fortfarande fyllda på både längden och bredden med semestrande spanjorer men om någon vecka lättar trycket.
Och man kan faktiskt hitta luckor både på stranden och i havet när bad och solgästerna, i samlade trupper, beger sig hemåt för lunch och siesta vid 14tiden. Skarorna återkommer ett par timmar senare till eftermiddagsskiftet som varar en bra bit in på kvällen.
Mest för att jag ville bada bestämde vi oss för att ta bussen, A2, från Calle La Loma, i närheten av oss, via Avenida Paris och till La Mata.
(Bussen går därifrån ca en gång i timmen, men den går oftare från Hotell Fontana inne i stan, vaje kvart nu i högsäsong.)
Och se! I La Mata var det gott om plats överallt redan vid "första sittningen".
Stranden där är flera km lång och ganska bred, så det blir ingen trängsel och det fläktar alltid skönt. Behövs i dessa dagar-
Dessutom finns det gott om barer/restauranger alldeles vid havet. Perfekt för mig!
 
 
Del av La Matastranden mot Cabo Cervera. På stränderna finns det på några ställen liggstolar och parasoller att hyra, men de flesta tar med sig egna stolar/sängar och parasoller. Blir klart billigare.
 
Utsikten från "vår skuggiga strandrestaurang" lockade till bad. Och värmen förstås, +27 i vattnet.
         
En del av La Matastranden mot Alicantehållet. Och visst badade jag! Flera gånger! (Bevis!!!)
Några misstror ibland mitt badande, ingen nämnd och ingen glömd, så bildbevis är ett måste.
                                       
Den här vyn är jag så förtjust i; havet med alla olika nyanser av blått och fritt fram för tankarna att fladdra iväg.
 
 
 
 
 
 
                                          
 
 
 
 
                                                                                                 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Oj vad lite folk jämförelsevis. Härligt. Såg underbart ut med att bada. Skulle man göra om man nu inte tyckte det var så besvärligt :-)
Sardinburken Cura inbjuder ju inte direkt :) Tänker på vattenkvalitén efter ett tag...Bacillskräck :)
Men La Mata är så lång...
Kram P ♥

Svar: Det var gott om plats och det är så öppet att vattnet cirkulerat hela tiden vilket känns skönt att veta. Och det fläktade skönt i skuggan . Men lite pyssel att byta om på stranden. Men barerna har bra toaletter som lätt blir omklädningshytt. Kram i värmen!
Ditte

Znogge

Så härligt det ser ut där vid bänken. Där hade jag gärna satt mig ner och tittat ut över havet...

Svar: Att sitta så på en bänk i skuggan är en lisa för själen och jag gör det ofta.
Ditte

Tina

Jättefint! Underbara bilder! Kul med reklamen, fräsigt! 😊 Har sagt till mitt barnbarn att hon borde göra något liknande men osäker på vad hennes blublande svar betyder 😉

Svar: Visst var bilderna bra och barn är ju som de är. Där blir det naturligt. Tror detta skulle vara något för Chloé! Hon kanske också blir "headhuntad". Vilket par William och hon skulle bli!
Ditte

Mats

Hola Ditte, ja det är och ser härligt ut borta vid La Mata! Gott om plats blir det ju också med en sån lång strand...men jag är ju lite tvärtemot..så jag går ut när dom andra går hem för siesta :) funkar bra tycker jag, sen ska man ju inte sitta i solen mitt på dagen! Ha det// Mats

Svar: Nej det skall man inte. Och jag sitter numer aldrig i solen. Men att bada är skönt och att ha en lång strand framför sig känns bra. Men här i stan får man nog göra som du, gå ut när andra går in. Åtminstone denna veckan.Ha de´!
Ditte

Iris

Vad skönt! Att jobba i denna värme, ja inte någon höjdare. Även i nyheterna här sades det att det är klokt att inte vistas så mycket utomhus :) Kram kram från hettan i "mitt Torre"

Svar: Vi tänker på dig som jobbar. Oj, oj, oj....Och här pustar vi som har ledigt.
Många kramar och tankar och just nu en GT före middagen.
Ditte

Veiken

Det är så härligt att sitta på en uteservering, med något kallt i glaset och titta över glittrande hav och känna havsbrisen. Då är det gott att leva! :) Kram

Svar: Visst är det. Men för min del kunde det gärna få var några grader svalare känns mycket varmare än Thailand p.g.a. fukten. ( Ja, april i Thailand är ocks fuktigt...) Och i tHailand har vi ju bott alldeles vid havet, nästan på Chackapong. Men visst är det gott att ha havet framför sig,Kramar!
Ditte

Anne-christine

Mysiga härliga bilder och bilden där du ligger o vattnet och myser är så avslappnad och mysig. Där mår du gott Ditte.
Att ta sig ett dopp måste man ju göra i värmen.
Så mysigt du har. Mysiga platser överallt.
Fortsätt och njut nu fina vän. Jag får njuta av dina bilder och Det är jättemysigt nu då det är lite sisådär med vädret. Tur du har sommar i din blogg då *Ler*.

Varma Goa kramar till dig från mig.

Svar: Så skönt att bada i ett klarblått Medelhav som är varmt. Men solen undviker jag. Vi orkar inte göra så mycket i hettan, men det är mysigt med miljöombyte. Jadå, här är det verkligen sommar! Ha det gott du också. Varma kramar!
Ditte

Marja

Så trevligt att du hittat ställen att sitta på vid havet. Jag skulle gärna bada i +27 gradigt vatten. Njut nu så länge du kan! Kramar! :)

Svar: Platser vid havet i skuggan och där det fläktar tycker jag om. I övrigt är det väldans varmt... Men tidiga mornar och sena kvällar är behagliga. Nu kl 22 är det fortfarande + 27. Så det är skönt med lite ac till natten. Trevligt har vi trots värmen... Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, jag kom på en sak då jag satt och kollade på bloggar....du kan ju komma till våran strand! Playa Los Naufragos så kan du sitta under en Palm!! Du kanske bör komma ganska tidigt då :) // Mats

Svar: Tack för tipset! Vi skall absolut ta oss en tur dit. För skugga måste jag ju ha.
Ditte

Ama de casa

Snart lättar det! Det blir stor skillnad när september anländer, och fortfarande riktigt skönt i både luft och vatten. Skönare, till och med :-)

La Mata-stranden är betydligt "luftigare" än dom inne i Torrevieja.

Vi har också badat idag - men det blev hotellpoolen för vår del :-)

Svar: Vi kommer ju att vara här en del i höst och skönt när stormen med alla människor har mojnat. Tills dess är La Mata utmärkt. Ett dopp i hotellpoolen verkar perfekt efter en heldag ute i naturen.
Ditte

Bosse Lidén

Jag gillar också vyn på den bilden. Då önskar jag en trevlig helg till badtjejen. Kram.

Svar: Tack! Havet lockar mig alltid ! Och att ta ett dopp var verkligen skönt i hettan. Önskar dig också en trevlig helg. Kram!
Ditte

Ami

Förstår att havet lockar i hettan. Och skönt att det är lite mindre folk på La Mata.
Det ser verkligen härlig ut :)
Önskar er en trevlig fredag!
Kram!

Svar: Tack! La Matas Strand är så lång så det blir ju inte trångt och så fläktar det mer. Önskar er också en trevlig fredag och marknaden hoppar vi över....kram
Ditte

ejdnv@hotmail.com

Hej Ditte!
Jag förstår att det är en dina favoritplatser, vilket blått hav! Själv har jag varit ute och handlat idag,och jag såg absolut inget blått, bara beige! :-)
Ha en skön helg
Eva

Svar: Ja, beige kan vara fint men i måttlig form. Poolen hos er verkade vara blå och fin så du får tänka dig hav och låtsas. Önskar dig också en fin helg med " trevligheter". Kram!
Ditte

Eva

Det blev ju lite fel där.Blev det bättre nu tro,mednamnet menar jag!

Svar: Jag såg att det var du...
Ditte

Ninni - Vimsiga mamman

Så underbara foton! Jättevackra

Svar: Tack! Skulle vilja lära mig mer om hur man tar bättre bilder, men jag tränar....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: