"Go kväll"

    
Känns som om det idag varit lite av värmerekord sedan vi kom i söndags, +32 och väldigt hög luftfuktighet, även under dagen.
Vi har varit hemma i huset och på terrassen i stort sett hela dagen, pustat i skuggan under markisen, läst, löst korsord och ordnat med lite praktiska bestyr. Lite, alltså....
Jag är inte så van vid den här fuktiga luften kombinerad med värmen så jag måste vänjas in.
Men å andra sidan tänker jag på en god vän, Eva, som är i Saudiarabien och jobbar på Svenska Skolan i Riyadh, där är  det +45 grader. Så jämförelsevis så. Men ingen idé att jämföra. Men tänka kan man...
 
Lugnt och sttilla idag på vår gata, Solskensgatan. Vännerna två gånger I har döpt gatan till det för att solen verkligen strålar här.  Kan vara svårt mitt på dagen att här hitta någon skugga.
 
En cykeltur blev det fram på kvällskvisten och trots havsbrisen fick jag stanna ganska ofta för att torka av ansiktet. Dett är nog extra känsligt nu när den nya huden skall "fästa till sig".
Och av någon märklig magnetisk dragningskraft hamnade vi vid havet, Avenida Baleares, rakt ner från oss.
 
 
Ljust och varmt vid 19.30,
 
- och tredje sittningen har ankommit till Playa de los Locos med picknickkorgar för att inta kvällens middag.
 
Kvällens middag på terrassen står klar, klockan är 21 och nästan spansk middagstid, (spanjorerna äter helst ännu senare) mörkret har sänkt sig och det är +26.  En jättefin kväll. Och vi har det så bra.
 
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                  
 
 
 
 
 
Preciosa

Gokväll Ditte!
Har ni 26 gr? Jag har också 26 nu kl 22. Har varit lite småvidrigt på dagen tycker jag. 31 gr säger mina sajter men kändes som 41 :) Vi satt länge ner på restaurangen på hörnan med Ramón.
Fläktade såå skönt :)
Kram P ♥

Svar: God afton! Terrasshäng klockan 22.30 och nu är det bara 25.3...skönt att sitta ute. Men dagen har varit kämpig med fukt och värme . Luftfuktigheten gör ju att det känns ännu varmare. I Thailand hade vi ofta +32 men inte någon större luftfuktighet och det var stor skillnad. Skönt med ac i alla fall. Och jag trivs så bra med att vara här. Kul att se vad som sket med rummet. Kram!❤️
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Åh så skönt det låter med att inte göra någonting. Bara njuta av tillvaron och sen som ni cykla iväg framåt kvällen. Jag får ta apostlahästarna nästa vecka med damerna.
Vi har idag bestämt att vi ska äta ute om kvällarna. Tänkte ev prova FU på Baleares. Får fråga vår gemensamma vän Susan vad msn ska välja på menyn.
Hade gott och kram till er båda/A-K

Svar: FU är jättebra och när Liv och barnen var här hämtade vi hem mat. Allt vi tig var bra. Sen har ni ju Carlos och den belgiska med de goda revbenen. Bosse inväntar dig. Och vid Paseon finns ju mycket att välja på. Apostlahästarna blir bra, man kan ju ta det i långsam takt och med vätskestopp. Kul att ni är på G. Kramar!
Ditte

GeddFish

Önskar dig allt gott, fina du, så roligt att jag hittade dig, och det var pga Ruth i Virginia!
Avundas dig, och det får jag, för jag skulle gärna kommit till värmen. Hatar att kylan kommer, men det är bara att acceptera, jag behöver inte gilla läget.
Kramar! ♥

Svar: Tack du fina! Och jag är glad att jag via Ama m.fl. hittade till dig. Vad gäller värmen och fukten just nu så delar jag gärna med mig till dig en del av den. Gilla läget behöver du ju inte göra, men svensk höst har också sin tjusning. Tänker på dig och skickar all värme jag kan. Många kramar!
Ditte

Gittan

Vad härligt ni ser ut att ha det, och en cykeltur på kvällen när det är svalare är ju inte fel.
Ha det bra. Kram.

Svar: Varmt och väldigt fuktigt, men jättetrevligt att vara här. Kändes bar med miljöombyte nu när ansiktet börjar arta sig.Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Ami

Förstår att ni har det varmt. Och det är skönast att äta på kvällarna.
Men en cykeltur kan nog vara härlig när det fläktar lite.
Ha en fin fredag!
Kram!

Svar: Tack! och idag är det marknad! blir ett ytterst kort besök för inköp av grillad kyckling, oliver, frukt och grönt. Misstänker att man sedan får vila sig i form...Tur att kvällarna är svalare men det är trots värmen väldans trevligt att vara här.
Önskar er också en trevlig fredag.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag blev förtjust i namnet på er gata, Solskensgatan. Jag tycker att ni får sätta upp skyltar. Cykelturer är njutningar. Helgkram Bosse

Svar: Gatan heter egentligen Calle Marcelina, vackert det också. Men Solskensgatan är ett bra namn , för här skiner då verkligen solen. Svårt att hitta skugga längs gatan både mitt på dagen och hela eftermiddagen.Men en skylt vore något att tänka på.
Soliga kramar!
Ditte

A-C

Förstår att det är jobbigt med värmen på dagarna. Vi var i Torre i slutet av aug för två år sen och en dag var det hela 37 grader. Men det är alltid trevligt med miljöbyte. Om en månad är det dags för oss att komma ner, ser vi fram emot. Kram A-C

Svar: Vad trevligt att ni kommer! Jag är här då också. Blir dock ett varv hem emellan.Varmt är det....Men å andra sidan får ambitionerna ledigt.
Hoppas vi ses när ni kommer.
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Visst kan det bli för varmt... men här är lite väl kyligt istället... Lite mer sommarvärme skulle inte skada!

Svar: Jag skickar med glädje både värme, sol och en del luftfuktighet. Inga problem!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: