Fredagsbestyr eller kanske obestyr

    
Fredag och marknadsdag! På förmiddagen blev det en snabb vända till marknaden för inköp av fräscha grönsaker och frukt, men å andra sidan tycker jag att det finns minst lika fina varor i butikerna och till ungefär samma priser. Dessutom är det mindre trängsel, alltså det går lätt och smidigt att ta sig fram och så är det inte på frukt och grönsaksgatorna inom marknadsområdet.Där får man liksom stå i kö för att ta sig förbi alla övrfyllda shoppingvagnar.
Så nästa fredag får nog marknaden vara utan mig.
När det senare i höst blir svalare, så återkommer jag gärna.
Ett annat alternativ är att vara klar för inköpsrundan redan vid sju på morgonen....Skall kanske överväga detta.
Efter denna ansträngande början på dagen, värmen och luftfuktigheten var tärande så blev det hem för en kort vila innan det blev en cykeltur till havet. Det blåste skönt och vi hittade en egen liten vik. Mysigt!
På hemvägen stannade vi till vid ett vattenhål och en sangria var läskande.
 
 
Lunch och återhämtning hemma under överinseende av fläktar och ac. Skönt!
Funderade på att cykla till Habaneras, det stora shoppingcentrat  ganska nära oss och gjorde slag i saken. Har insett att mina svala sommarkläder är alltför varma och behöver ännu svalare.
Men i de stora butikerna i Habaneras; H&M, Zara m.fl. så hade höst kollektionen gjort entre och inte en endaste sval klänning, tunn blus eller ett par shorts gick att hitta. Däremot kappor, tjocka tröjor och annat som påminner om kyla.
Lite svårt att tänka sig när det är +32 och väldigt hög luftfuktighet.
Så för att kyla ner mig gick jag ut och in i alla butikerna som hade ac.
I sista butiken C&A hittade jag i alla fall lite som kunde inhandlas. (Dessutom var det rea så ett par 3/4 byxor, ett par tunna långbyxor, bra i oktober, och en blus för 20 euro. Helt ok. )
Får alltså leta vidare efter svala sommarkläder....
 
Habaneras är ljust och luftigt och med ac i alla butiker. Skönt i dessa dagar.
 
Stannade till vid Lidl på hemvägen. Här kan man verkligen köpa gott, grovt matbröd med tuggmotstånd. (Ja, kaffebröd också)
Hittade en apparat som sivar brödet så efter lite instruktion från personalen gick det galant.
 
 
 När jag kom hem var det fortfarande 30 grader varmt och dags för nästa pustning med vila.
Skönt att ta den rasten på altanen i skuggan under markisen och där grannarnas citronträd och palmen tvärs över gatan  ger extra svalka.
Nu blir det en lugn kväll hemma med god mat och dryck.
Och imorgon är en ny dag vars blad ännu är oskrivena.
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
 
 
                                                                                                                         
 
 
 
Iris

Vi har tisdagsmarknad här och då jobbar jag så det har blivit att jag handlar grönsaker i grönsaksbutikerna på vägen hem. Sommarkläder handlade jag i dag i några spanska klädaffärer och sedan blev det några fyndköp på Corte Ingeles ( heter det så, orkar inte gå upp från soffan och leta efter påsen) sommarrea :)
Nästa vecka kommer jag att sakna siestan!!! Kram! Njut av helgen!

Svar: Tack! Ja, här blir det daglig siesta med ac. Vad bra att du hittade lite svalare kläder, skall också ta en titt på Corte Ingles. Önskar dig en skön helg. Vi hörs! Kramar!
Ditte

Ami

Det känns som om spanjorerna gärna vill ha höst och kyla eftersom deras höst/vinter kollektion redan är ute, trots att det fortfarande är nästan +30 grader :)
Ja, de har nog aldrig varit i Sverige :)
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Kan delvis förstå dem....Lagom är bäst. Och hemma är det snart höst men här kan man njuta av för mig lagom värme från september till juni. Kanske svalt på kvällar och nätter i dec - februari. Men skönt det också och ljusare dagar än hemma. Kram!
Ditte

Marja

Oj, vad varmt ni har det! Och med hög luftfuktighet blir det extra kännbart.
Bilden av havet är så fin, med olika nyanser av blått och det vita skummet. Har suttit och tittat på den en lång stund.
I morgon ska jag gå på Bondens Marknad här i Umeå och köpa grönsaker och ett gott bröd.
Ha det så skönt! Kramar. :)

Svar: Låter trevligt med Bondens Marknad i Umeå. Den finns hemma på Söder också, Katarina Bangata och vi brukar handla både frukt och grönt där. Och där är det svalare än här. Havet är vackert och det är fint att sitta där i skuggan och titta ut. dEt finns liksom inet slut, bara horisonten.
Önskar dig en trevlig lördag.
Soliga och varma kramar
Ditte

Anne-christine

God morgon Ditte.
Trängsel är nog inget vidare på marknader, men visst är det väl lite charmigt åxo. Samma priser är det säkert, så där är det nog bara upplevelsen som skiljer sig.
Åå såå varmt du har det. Hos mig är det 10+ just nu, och nog är hösten snart här allt.

Fortsätt nu njut där du är, för det är så härligt att läsa det du skriver.
EN VARM STOR lördagskram från mig!

Svar: En stor, varm och solig lördagskram kommer nu till dig. Här är det +29 nu på morgonen och det fläktar skönt. Önskar dig en skön helg och kanske kommer det lite värme också.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja visst är det lite väl varmt men så är det ju i augusti...och nästa vecka ska det bli ännu varmare :( 36 gr nån dag men hoppas dom har fel.
Kram P ♥

Svar: Inget att göra något åt värmen....Bara att gilla läget om man är här. Och trots värmen är det skönt med miljöonbyte. Kram!
Ditte

GeddFish

Det låter så härligt! Men den hettan kan vara svår. Det låter som när jag var i Thailand förra året, väninnan och jag fick också gå in i affärer med ac för att kunna stå ut.
Härlig lördag till dig, kram! ♥

Svar: Ja, lite som Thailandsvärme är det. Men när vi varit där har jag ofta suttit i skuggan under kokospalmerna på en egen, lång, strandremsa. Minns dock i Bangkok, då ci också smet in i alla butiker för att åf svalka.Idag blåser det lite mer, och vi vänjer oss nog snart. Men det är så skönt med miljöombytet....
Önskar dig också en trevlig lördag.
Kramar!
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Oj! Då vet jag vad jag har att vänta mig när det gäller värme och fuktighet.
Det få bli promenader i snigeltakt och stopp vid många vattenhål tillsammans med mina medföljande gäster.
Provpackar som bäst! Handbagaget klarar sig bra viktmässigt. Nu återstår det att få ner lite kläder i det lilla utrymme som finns kvar i resväskan. Du får försöka ta Dig till det andra köpcentrat i La Zenia och kolla om de har några sommarkläder kvar.
Kram på Er från/A-K

Svar: Kanske räcker det med "hippiemarknaden" för att få tag på det jag vill. Skall göra ett försök . Varmt är det i alla fall. Men inser att jag går sluta klaga och "gilla läget". Välkomna! Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, den har jag också gått på. Att leta sommarkläder såhär års och bara hitta typ tjockekoftor. Haha! Hur tänker dom?
:-)

Köp av grönsaker på marknaden gör vi ytterst sällan. Finns som du säger mer "lättillgängligt" i affärerna.
:-)

Svar: Ja, inte känns höst och vinterkläder aktuella just nu när det är +31 direkt. Man blir lite trött. Och marknaden får inte besök av oss förrän i oktober. Ha det gott!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Här hemma har det blivit mycket svalare och jag längtar redan efter värme. Jag tyckte det var skönt med värmen här hemma i år nästan hela tiden. Man får ta en lång siesta mitt på dagen så man kan njuta av kvällsvärmen i stället som känns skönare och så har ni havet som svalkar.
Kram

Svar: Så sant. Och skönt med miljöombyte och havet. Siesta blir det och mycket skugga på terrassen under markisen . Och kvällarna är ljuvliga. Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Låter underbart, men väldigt väldigt varmt haha ;P jag är så dålig på värme, 25 grader tycker jag är PERFEKT. allt över är för varmt, allt under är för kallt. Så bortskämd ;P

Här hemma är det ju bara kallt, hösten har verkligen kommit ordentligt nu, känns det som i alla fall. :) Kram

Svar: Håller helt med dig, +25 är perfekt och gärna i havet också. Nu i kväll klockan 23 är det fortfarande + 28. Men det är skönt med miljöombyte och jag behöver inte jobba .
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: