Augusti är redan här

    
Redan augusti! Ett lätt konstaternade bara. Visserligen en sommarmånad, men det känns som om den här sommaren, åtminstone juli månad, försvann i ett töcken av sår, trötthet och smärta.
Även juni var ju en "smörjmånad"med sår som följd och då var det pannan som fick en omgång. Men det var i mindre omfattning med färre sår och mindre smärta.
(Dessutom var vi då i Spanien och kanske bidrog det till att det kändes lättare. Åtminstone var det ett trevligt och omväxlande avbrott i vardagen.)
Eftersom det varit varit väldigt varmt och soligt har jag haft svårt för att kunna vara ute och promenera och det har över huvud taget varit besvärligt och tröttsamt för kroppen att ens röra sig och jag har vilat mycket.
Men nu är det nya krafter som skall sättas igång.
Och för att börja så blev det en nätt promenad ner till Kungsträdgården längs Skeppsbron och förbi Slottet. Gott om turister, milt sagt.
Roligt för Stockholm att så många reser hit från både när och fjärran. 
I Kungsan träffade vi Liv, Max och William på restaurang "Friday´s". Även här fullt av turister.
Några ärenden uträttades och vägen hem tog vi längs den turistiska Drottninggatan och vidare genom gränderna i Gamla Stan.
Det blev ett litet stopp på en bänk på Gåstorget, även kallat Gåsplan.
Torget, som är väldigt litet, ca 10x10 meter, kom till på 1700-talet och användes då som vändplan.  Gåstorget ligger mellan Överskärargränd och Gåsgränd och nu sommartid finns en liten resaturang i mitten av torget.
1981 kom ett förslag om att torget skulle få namn efter Evert Taube, men förslaget avslogs och Gåstorget blev det officiella namnet.
 
På Gåstorget såg jag plötsligt denna bronsstaty, Tungviktare,  som jag missat alla andra gånger.
Den restes 1967 och är gjord av Sven Lundqvist.
Sven Lundqvist har även gjort statyn "Järnbärare" på Järntorget i Göteborg och
"Göran och Draken" på Hötorget i Borås.
 
Vi fortsatte över Slussen, riktigt klurigt som gående att ta sig fram nu är den byggs om, och vidare längs Götgatspuckeln och Götgatan. Gott om augustilediga flanörer här också.
Mitt nästa stopp var Söderhallarna på Medborgarplatsen och en av köttdiskarna där.
Och sedan bar stegen hemåt, 8 km hade avverkats.
Bra start, särskilt med tanke på att jag nu får räkna mig som nybörjare igen inom promenad och konditionsområdet.
 
På Medborgarplatsen finns nu mängder av gula bänkar att slå sig ner på och även gott om café stolar och bord. Bara att slå sig ner och titta på folkvimlet. Här finns inte de nu så populära palmerna som jag sett dyka upp lite över allt utan en drös med björkar och växter och i mitten har man lagt en grön konstgräsmatta.
Ett försök i alla fall....
 
Söderhallarna är trevligt med butiker som säljer kött, fisk, delikatesser, bröd/kaffebröd och färdig mat.
Flera butiker har också en restaurangdel.
En trappa ner finns också många olika biografer och man nu skulle få för sig att vilja se en film.
 
Och det blev trevligt middagsbesök av Liv, Max och William. Jättemysigt! 
 
William reser sig gärna upp där han kan och det är spännande att utforska mormors sladdar och element.
Och Max bygger och kör tunnelbanetåg.
 
 
 
 
                                                                           
 
 
                                                                                      
 
 
 
 
TantGlad

Ja tänk att det är redan Augusti. Jag måste smaka och känna lite på ordet först...A U G U S T I. Det känns konstigt. Men vi har en fin sommar som jag tror sträcker sig långt in på hösten. Känns så.
Det är så spännande och roligt när man får läsa och se på bilder från Stockholm. Jag älskar värkligen denna vackra huvudstad. Jag känner mig rätt stor..här hemma hos mig, men i Stockholm känner jag mig som en liten myra bland alla .
Härligt med trevligt middagsbesök.

Nu ska du ha en underbar och fin helg fina du.
Solskenskramar från mig.

Svar: Det blev ett väldigt trevligt och spontant middagsbesök av Liv och pojkarna. Alltid roligt att ses. Ja, augusti är här, redan. Men jag tror också att sommaren kommer att hålla i sig länge. Visst känns det så.
Stockholm är en vacker stad ! Men jag skulle vilja titta närmare på både Sundsvall och Härnösand. Men den tiden kommer nog.
Önskar dig också en fin helg.
Kramar till dig och många tankar.
Ditte

Ingrid

Hej Ditte, oj så långt ni gick, fantastiskt att du orkade! Det är så kul att se bilder från Stockholm, det var inte ofta jag turistade när jag jobbade där, jag åkte mest till o från arbetet.
Här i Torre är det lite för varmt idag så jag har inte vågat mig ut än, men det ska gå ner någon grad ser jag på vädersidorna, tur det, man blir lite begränsad tycker jag. Men snart kommer den bästa tiden här. Man får ha tålamod.
Så gulliga Max o William är.
Kram

Svar: Jag är glad att jag orkade. Gåendet har ju legat i träda länge nu. Och jag tycker ju om att promenera i Stockholm och kanske kan det bli dags nu igen när såren blivit färre och bättre.
Har förstått att ni haft väldigt varmt och lite svalare väder kan ju vara önskvärt.
Och snart kommer som du säger den bästa tiden.
Visst är pojkarna fina! De ger mig så mycket glädje.
Och snart ses vi!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det var en rejäl promenad det! Nu blev nog glada gubben glad :-)

Vad söta dom är, William och Max :-)

Svar: Ja, skönt att komma igång med gåendet igen. Och kanske blir gubben glad där han sitter på stegräknaren. Hoppas i alla fall. Men jag blev glad över att jag orkade och det får kanske räcka. Och glad över att träffa Liv och pojkarna förstås...
Ditte

Malin

Var ju i stan igår och det var läskigt folktomt i Gamla Stan igår vid 11-tiden. Där som man nästan alltid får armbåga sig fram för att komma fram mellan allt folk. Och vid Slussen höll vi knappt att komma över vid ett övergångställe då rödljus var ur funktion. Men vi fick ju en härlig dag ändå! Och Kungsträdgården stannadd vi till vid på hemvägen då det var thailändsk festival där.


Svar: Då var du i dessa trakter för oss. Vi var lite sena i starten....Såg att det var thailandsfestival i Kungsan, men hade inte tid att titta närmare. Fram på em var det betydligt mer folk i rörelse.Skönt att ni fick en fin dag i stan och det var ju lite svalare promenadväder.
Ditte

Ami

Nu hoppas vi att du inte ska behöva fler smörjomgångar, utan kan börja njuta och vara ute lite mer :) Det kommer att bli bra!
Och extra lätt går det ju när man får träffa sina älskade barn och barnbarn :)
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Tack! Jag är jätteglad över att kunna vara ute mer och inte få besvär. En ren lättnad. och nu ser ansiktet mycket bättre ut, helt klart mindre sår. Att träffa döttrar och barnbarn piggar helt klart upp.
Och det blev en trevlig kväll, hos släktingar på Åland.
Hoppas att ni också haft det bra.
Kram!
Ditte

Marja

Vilken trevlig promenadrutt! Skönt att du orkar gå ut igen. Till Söderhallarna går jag ibland och äter en sallad på caféet eller köper något gott att ta med hem. En trappa ner finns en pappershandel, svår att hitta, där jag brukar hitta lite pysselmaterial. :)
Kramar! :)

Svar: Jätteskönt att jag kan röra mig ute igen. Var lände sedan...Vad roligt att du känner igen dig och Söderhallarna är trevliga att ha på nära håll. Jodå, i den pappershandeln har jag köpt små, fina anteckningsböcker.
Kram!
Ditte

GeddFish

Gomorron! Härligt att se Stockholmsbilder!
Det var ett bra tag sen jag var i huvudstan. Min mamma bodde där i sin ungdom och arbetade.
Stockholm är oerhört vackert.
Oh, vilka underbart söta barnbarn!
Ha en bra dag, kram, Gerd

Svar: Tack! Ja, Stockholm är vackert och det finns så mycket att se och upptäcka. Jag har ju bott här sedan 1959 men hittar än idag för mig nya platser och saker att upptäcka. Mysigt att ha barnbarnen på nära håll! De ger mig så mycket glädje.
Önskar dig också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen....härliga bilder från staden, och du har det bra o dina söta barnbarn det lyser om dem :) hoppas det är bättre i ditt ansikte så önskar dig en skön söndag kram

Svar: Tack! Ja, det är så skönt att kunna promenera igen utan att det gör ont. En befrielse! Och alltid mysigt och roligt att träffa både vuxna döttrar och barnbarnen.Önskar dig också en fin söndag.
Kramar från Åland.
Ditte

Bosse Lidén

Jag tyckte Tungviktare var en tuff staty. Önskar dig en bättre augusti på många sätt. Barnbarnen är vitaminkickar. Likaså att du ger dig ut på promenader. Du vet väl att det är din skyldighet att servera fina bilder till oss då och då. :)Styrkekramar Bosse

Bosse Lidén

Tungviktare var en tuff staty. Jag önskar dig en bättre augusti på många sätt. Dina söta barnbarn är vitaminkickar. Likaså att du tar dig ut på promenader. Om temperaturen går ner några grader blir det förhoppningsvis lättare för dig. Du vet väl att det är din skyldighet att ge oss fina bilder då och då. :) Du får skylla dig själv som satt ribban högt och skämmer bort oss. Styrkekramar från Bosse

Svar: Tack, Bosse! Din omtanke värmer i värmen och på ett alldeles extra fint sätt. Och nu blir det bättre och bättre dag för dag, som gamle Ernst Rolf sjöng. Jag är glad över att kunna gå ut och röra mig igen och ansiktet håller på att läka bra. Barnbarnen är härliga vitamininjektioner och glädjespridare! Verkligen!
Ha det gott!
Ålandskramar!
Ditte

vivi

Skönt att smörjeriet är ÖVER !☺Kram

Svar: Jaa! hur skönt som helst! Nu får vi snart fira!kram!
Ditte

Veiken

Ja, augusti har klampat in i våra liv igen. Juli var lite för vek för att klamra sig fast ett tag till!
Skönt för dig att komma igång igen i värmen. Här har vi ett rejält åsktryck idag, men det sitter fast och himlen är just nu blå.
Du berättar och visar fina bilder från platser i Stockholm som jag inte visste fanns! Tack för det! Kram

Svar: Roligt att bidra till lite nya kunskaper om Stockholm. För min del är det så skönt att komma igång igen, men jag tar det lungt. Det är fortfarande varmt och skall så förbli ett tag till. Men jag rör mig långsamt....
Och även här ligger åskan i luften, får se vad som händer.
Varma Ålandshälsningar,
Kram!
Ditte

Mats

Hejsan Ditte, rena turist broschyrerna du levererar...roligt för mig och andra att se dina fina bilder och läsa dina beskrivningar över Stockholm med omnejd,ha det så bra nu..ha det skönt på Åland...vi hörs o syns...

Svar: Tack! Jadå vi ses och hörs! Kanske snart i Torre.Ha det bra ni också! Och Åland är trevligt...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: