Ambitionen har också ledigt

    
Några har undrat över fru Höna; Jodå, hon var livs levande här hos oss och det var mina bilder på henne. Men hon har inte setts til sedan igår. Känns lite tomt för jag började just vänja mig in i rollen som "hönsmamma".
 
Hösten, som jag läst om har gjort viss entré hemma, känns fjärran och dagarna flyter på.
Flyter gör jag också ibland, dock inte i vattnet, för något bad har ännu inte blivit av.  Men det är snart förestående. Vattentemperaturen är över +25. Passar mig bra!
 Stränderna inne i stan är fyllda på bredden och längden.
Augusti månad är spanjorernas smestermånad och det märks.
Men det är roligt att se alla som försöker hitta en dm till sig och sitt parasoll. Helst skall också ett par solstolar få plats. Så det vill till att vara nere tidigt om mornarna på stranden för att få en "bra plats".
La Mata stranden, några km norrut, är kilometerlång och erbjuder mer gott om plats, så den får det bli när det skall badas.
Och jag varken ligger eller sitter på stranden så mig kan det ju kvitta hur många som är där.
 
Playa del Cura är populär, men inget för mig -
 
- och parasollerna ser ut som färgglada svampar där de sticker upp ur sanden.
 
Luftfuktigheten är hög, ca 89% nattetid nu i augusti och den bidrar till en något klibbig känsla. Kroppen känns ständigt fuktig.
Men det blåser från havet och palmernas grenar svajar i vinden och bidrar även de med svalka, så att röra sig i långsam takt går an.
Dock har ambitionen med längre promenader och cykelturer på dagtid har hamnat i träda och får väl stanna där ett tag. Men kvällarna med sina +25 grader och en trevlig och svalkande bris är som gjorda för uteaktiviteter som middagar, cykelturer, promenader och liknande.
 
I går kväll bjöd en av våra musicerande grannar in oss att komma till en bar/restaurang, Boston Tavern, i Torreblanca, åt La Matahållet. En cykeltur dit framåt kvällen för att äta middag och lyssna kändes som en alldeles lagom utflykt.
En fin kväll dessutom och mysigt att sitta ute och njuta av bra musik, trevlig stämning, god mat och dryck.
 
Vår musicerande granne, Jorge i svart och Nico, hans gitarrlärare i rött.
En pigg och alert herre i minst 75 årsåldern, med härlig röst och duktig på att spela gitarr.
På trumma gästspelar en norrman under några låtar.
 
 
 
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
Iris

Underbart! Och Torreblanca, trodde nästan ni var hos mig:) i morgon flyger jag ner till värmen, kommer nog att kännas varmt efter dessa sista regniga och blåsiga semesterdagar nere i Halmstad! Många kramar, saknar er!!!

Svar: Ja, varmt är det och väldigt fuktigt. Men vi har det bra och så skönt att byta miljö, det var ju en tuff sommar för mig.Saknar dig!
Din GT kompis hälsar!
Kram1
Ditte

GeddFish

Jag önskar jag hade den möjligheten. Att bara flyga bort från regn och kyla till värmen.
Ser så gott ut, även om det är trångt.
Ha det så gott och kramar!

Svar: Jättetrevligt att vara här och från skuggplats på en restaurang se på allt liv och alla människor på stranden. Ja, vi trivs ju över huvud taget med att vara här även om vi inte är i solen. Enahanda är det då inte. Kram!
Ditte

Preciosa

Gokväll och tack för senast :)
När börjar grannen spela då? Om man skull orka ta sig dit nån kväll alltså :)
Kram P ♥

Svar: Han börjar spela 20.30. Kanske kan vi orka dit tillsammans? Vore trevligt! Tack själv för idag . Kram❤️
Ditte

Ami

Vad härligt ni har det, längtar så ner :) Och vad trevligt att bli inbjuden att lyssna på musik och samtidigt äta lite gott.....
ha det så bra och fortsätt njut!
Kram!

Svar: Härligt är det! Men varmt (det visste vi ju) och väldigt fuktigt. I natt var luftfuktigheten 93%...Skönt med miljöombyte!
Ha det bra där hemma och snart kanske ni också kommer.
Kramar!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Ser så härligt ut. Då menar jag inte Cura.
Kram

Svar: Nja, Cura kan man lätt undvika, men mysigt att sitta på en strandbar i skuggan och titta på folk. La Mata är betydligt luftigare och skönare. Fläktar mer där.Men vi har det väldigt bra...
kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon på dig ...låter som att du har det riktigt skönt o synd att hönan inte kom tillbaka då kunde ju gett er ägg varje morgon :) oj vilken full strand, i Grekland börjar dem flesta jobba på måndag så i helgen ger dem sig hemmåt så vi får det lite lugnare än förra året då vi kom den 10 aug :) ta hand om dig o ha det bra kram

Svar: Vad skönt för er med lite mindra folk. Här minskar det i slutet av månaden. Blir bra!Men jag är å andra sidan inte alls på stranden och om jag är det för att bada så väljer jag en som ligger några km bort och är kilometerlång och där man får plats.
Blir ju toppen med Naxos.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon på dig ...låter som att du har det riktigt skönt o synd att hönan inte kom tillbaka då kunde ju gett er ägg varje morgon :) oj vilken full strand, i Grekland börjar dem flesta jobba på måndag så i helgen ger dem sig hemmåt så vi får det lite lugnare än förra året då vi kom den 10 aug :) ta hand om dig o ha det bra kram

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Jag vill inte heller bada på Cura, men tror att mitt resesällskap vill ner till havet några ggr under deras vistelse. Jag hyr nog poolen också. Vill Du och Bosse komma med och doppa Er så går det bra.
Tänker hyra den 1 v till att börja med.
Så mysigt att komma iväg och lyssna på lite musik! Men det är väl
bra långt dit?
Kramar /A-K

Svar: Nja, tre km och vi cyklade så det gick bra.Trevligt var det. låter bra med ett pooldopp för mig. Bosse badar inte i pool alls...Tror att La Mata är mer glest befolkad....
Kul att du snart är här.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: