Valborg

    
Valborgsmässoafton! Nu skall alltså våren vara här på riktigt.
Minns när jag var liten och detta var den dag då jag fick börja ha sockar/knästrumpor till mina kjolar och klänningar. Viktigt för en liten pimpinett flicka på 3 år.
Minns att min mamma också sydde en fin kavaj eller vårjacka till denna speciella dag och som skulle passa till mina klänningar och kjolar. Mamma var väldigt noga med att jag skulle vara fin, jag också.
Ett tidigt minne från en Valborgsmässoafton; Jag var fyra år och fått på mig de nya kläderna och helt nya vårskor. VI skulle gå till min farmor och fafar, åta middag och träffa släkten och kusinerna och jag skulle få gå ut och vänta.
Jag ville ju så gärna visa de andra barnen hur fin jag var. Efter viss tvekan gav mamma med sig och jag studsade ner frör trapporna och sprang ut på gården som var fylld av andra barn i full lek. Och snabbt var jag med och lekte kurragömma. Jag var på väg över ett taggtrådstaket för att gömma mig....Men, jag fastnade med klänningen. Det blev ett stort hål.
Och jag vet en mamma som var olycklig. Som tur var kom farmor och pappa och räddade situationen. Nya klänning på och Valborgsfirandet kunde börja.
 Ett minne blott. Har många sådana, för  som barn fanns jag liksom aldrig där jag skulle vara. Var i ständig förflyttning....
 
 
 
Idag fanns jag däremot ett antal timmar ombord på båten, vår kära Maxie, en liten segelbåt på 7,7m, för att städa, torka och putsa i ruffen.
Bosse ägnade sig åt att måla botten och kölen och skickade med ojämna mellanrum upp vatten i hinkar till mig.
Gick åt en hel del. Och fint blev det.
 
Många har redan sjösatt och många hålller också på med vårrustningen.
 
Begränsat utrymme och arbetsställningen är absolut inte ergonomisk.
 
Alla skrymslen i ruffen blev genomgångna och själv låg jag på magen och ålade in i några av dem.
Väntade bara på att jag skulle fastna. Segelbåtar är ju fiffigt konstruerade och har ett antal luckor som man lyfter på och under dem sträcker dig liksom långa gångar. Och det är en prövning att nå in i alla skrymslen.
Dessutom kan jag i stort sett bara använda en arm. MIn vänstra arn har inte läkt klart efter operationen.
 
Kroppen har fått sig en rejäl genomgång, tror jag använt varenda muskel. Även sådana jag inte ens visste att jag hade. Säkert träningsvärk i morgon.
Så nu blir det inga brasor för min del. Får tända några ljus inne och se både eldar och fyrverkerier från balkongen.
Det går bra det också.
Önskar alla en trevlig Valborgsmässoafton!
 
 
 
                                                           

 
 
 
 
 
                                                                                                             
 
 
                                                                                                  
 
 
 
Freedomtravel

Önskar trevlig valborg! Inga brasor för vår del heller. Vi har jobbat med båten på eftermiddan och nu blåser det kallt - vi är nöjda med att sitta inne och äta lite god mat ;)

Svar: Skönt att inte behöva gå ut. Ni är ju nästan ute och vi också. Räcker bra! Och god mat och dryck är trevliga komplement. Önskar er en trevlig kväll! Och visst blir det bra jobbväder i morgon...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Kan inte vara bra att jobba så där. I morgon blir det vila...ingen arbetar ju på 1 maj :) Ja dom som måste men alla andra inte :)
Ha det så bra/ Kram P ♥


Svar: Bra och bra....Det bör ju bli gjort. Men imorgon vilar vi. Det är ju 1:a maj! Helgdag! Och på fredag är det dagen efter en helgdag så då vilar vi också. Men lördag och söndag blir det nya tag.Kramar!
Bosse och jag önskar er en trevlig 1:a maj. Ha det så bra och ta gärna en kaffe på Ina för oss också...
Ditte

Katarina

Verkligen en frisksportardag med frisk luft och träning av alla muskler. Tur att du har ångan uppe.
Kram!

Svar: Tur att man inte är ung...Då hade jag inte orkat...Kram!
Ditte

Susan

Hola! Trevlig Valborg till dig och Bosse också! Blev ingen brasa för oss heller. Kom inte från jobbet förrän efter kl 18 så det blev middag på lokala indiern och sedan brasa och lite skönsång på tv:n från Lund. Såg dock elden och underhållningen på Skansen från köksfönstret. ;) Skönt att man inte har småbarn längre och måste frysa vid en brasa. ;) Var på plantagen i Farsta häromdagen och där hade de jättevackera passionsblommor i kruka för 129 kronor. Undrar om man kan frakta ned till sommarstugan? Hmmm...

Buenas! //Susan

Svar: LIka skönt att vara inne en valborg, när man kan få allt från sina fönster. Vi parkerade oss i soffan och var nöjda med vårt dagsverke vid båten. Vad gäller passionsblomman så kanske den kan fraktas ner i handbagaget, i modell bag eller kasse. Men risken är att den blir hoptryckt iuppe i bagagehyllan. Skall leta vidare nu när jag åker. Meddelar restulatet.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Fy fasen, vilket jobb att ha båt!

Svar: Visst är det jobb med båt. Men när det är klart väntar härliga turer i Stockholms skärgård och då är det bara att njuta.
Ditte

Leffe

Trevlig första maj önskar jag dej och Bosse! Nog för att jag hade en massa bråte och god lust att elda en liten brasa på allmänningen utanför. Insåg tack och lov att ide'en inte var så bra.

Svar: Tur du avstod från eldning...Här blev det bara ljus som eldades. Önskar dig och Karlsson en trevlig 1:maj och fortsatt fina dagar i Torre. Och snart är jag tillbaka...
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Ojojoj vilket jobb! Du har säkert träningsvärk i dag.
Själv vilar jag mig i form, är genomförkyld och vill bli bra innan jag åker till Torre.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Krya på dig! Vila dig ordentligt i form! lLart du måste vara pigg till resan. LIte träningsvärk har jag men bara lite...Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Eva`s blogg

men kära du...du får ju ta det lite lugnt hi hi ja det ser inte skönt ut att ligga i den ställningen alls, men du är nog lite envis oxå ...men fint blir det :) härligt med båt kan jag tro önskar dig en skön 1 maj kramen

Svar: Lugnt tar jag det oftast, men båten måste bli klar så att den kommer i sjön och seglingen kan börja. Stockholms skärgård är så fin. Önskar dig också en trevlig 1:maj!
Ditte

Ami

Ha en skön första maj! Härligt att ni snart är ute på en segeltur :)
Kram

Svar: Tack det samma! Och snart är även segelsäsongen i gång. Det är mycket nu så tur att man är gammal och pigg...Hur skulle det annars gå. Ja, pigg och pigg....I hyfsat skick då...Kram!
Ditte

Veiken

Hahaha! Jag var en pojkflicka - mer högt än lågt! Vi hade sommarstuga strax söder om Marstrand och alla ungar möttes först på påsk och sedan valborg efter en lång vinter. Du kan tänka att det var full fart. Det var en himla tur att vi hade dusch och varmvatten, för jag var en ständigt smutsig unge.
Jag förstår om du har träningsvärk idag efter alla gymnastiska övningar! Det är ju snart dags för en härlig sommar till sjöss..... så det gäller att stå på! Hoppas att ni får många härliga timmar i båten i år! Kramar

Svar: Tack! Ja, kanske var vi lika som barn och även nu verkar vi ha en del gememsamma nämnare...Men tyvärr har jag fått lämna den i Thailand. Men å andra sidan så har jag fått ny insprration i Spanien. Men man skall aldrig jämföra....Båda är bra på sina sätt och för mig var/är Thailand inte längre möjligt. Men seglingen kanske fungerar. Är tveksam till vad armen har att säga i frågan, den är inte helt i skick som ny.
Men bårlivet är härligt! Och jag gillar det.
Kram!

Ditte

Ama de casa

Åh! En Maxi 77:a alltså! Visst är jag en fena på seglingsbåtar va? Knappt några ledtrådar alls... :-)

Hoppas du får en fin första maj!

Svar: Bra klurat! Hade nog på känn att du var kunnig i branschen...Och inte fanns det väl några ledtrådar?Önskar er en trevlig start på maj.
Ditte

Bosse Lidén

Du måste vara riktigt vig. Härligt med dina minnen från du var liten. Hur länge höll det i sig? Att du inte var där du skulle var. Eller har det inte gått över än? :) Kram Bosse utan båt.

Svar: Nej, det har inte gått över, jag rör mig mycket även nu på ålderns höst. När jag pratat i telefonen så går jag gärna omkring....Kramar! Och du bor ju i en sjöstad...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: