"Ruta de la Tapas"; Tapasrunda

    
 Gårdagkvällens planerade "ruta de la tapas" ställde vi in och flyttade den till idag i stället. Det var en aning kyligt fram på kvällskvisten igår, ca 17 grader, och vi ville gärrna sitta ute och njuta av mat och dryck så idag kändes det helt perfekt och var vi laddade.
Vädret också, även om den klarblå himlen var avvaktande. Mellan 12.30 och 16.30 samt mellan 19.30 och 23.00 är det fritt fram på tapasrundan och vi valde eftermidddagskonceptet.
En tapa, två att välja mellan på varje restaurang, kostar tillsammans med dryck, öl, vatten, eller vin 2 euro eller 2.50 för en mer gourmetinriktad variant.
För vår del blev det stopp på tre restauranger idag. Men vi har imorgon och på söndag på oss för att hinna med fler.
 
 

Vårt första stopp blev på en irländsk pub, J. Mullins, (Calle Caballero de Rodas 211) och där beställde vi en krokett med saffransris, ost och skinka. Den var god och helt nygjord.
Maten gav vi 8 poäng/10 och servicen var ok.
På vägen från restaurangen såg vi dessa vackra rosa pelargoner, som måste få vara med på bild.
 

Stopp nummer två på vår runda blev "El Rincon del norte", alldeles vid stora vita kyrkan, Calle Moriones 24.
Här frångick vi tapas-runda- menyn till förmån för den mer vanliga. Varje tapa kostar 1 euro och man räknar antalet tandpetare när man skall betala.  Jag tog en minihamburgare och Bosse tog "albondigas" en stor köttbulle med sås på en bit bröd. Till detta drack vi ett glas rött rojavin. Priset? Fyra euro med dricks!
Betyg på maten 7 av 10 och servicen var personlig och bra.
Hit kommer vi gärna tillbaka även när det inte är tapas-runda- vecka.
                                                                                                                                                               
Vackra blommor passerade vi på väg till nästa stopp.
 
Sista stoppet för dagens runda blev "Los Tilos", Calle Nostra Senora de Monserrat nr 8.  Knyten med inbakade grönsaker och gorgonzola. Vacker uppläggning, jättegott och perfekt service. (Denna variant kostade 2.50 euro med ett jättegott riojavin till) Här ger vi 10 poäng till maten och servicen var perfekt.
Hit kommer vi gärna tillbaka för både vanlig middag och lunch.
 
Vi hade planerat ett par stopp till, men vi var mätta så det kändes bra att ta fler en annan dag. och vi har ju både lördag och söndag på oss. Känns betryggande!
I kväll blir det en sallad till kvällsmat...
 
 
 
 
 
 
 
   Torrevieja den 11/4-2014                                                           
 
 
 
Mats

Ser trevligt ut med alla tapas stoppen, önskar jag kunde få vara där när detta är.. Men det hinns nog med:) njut nu i värmen..// Mats o Nenna

Svar: Ni hinner nog med tapassrundor så småningom. Ni har ju tiden framför er...Och vi har det jättebra! Önskar er en fin helg!
Ditte

TantGlad

Gokväll fina du.
Ni har det så mysigt och gott, och du visar så vackra bilder så man bara vill svimma. Det ser fantastiskt hääärligt ut.
Nu ska du ha det fortsatt skönt i helgen med alla era planer.
Varm varm kram från mig!

Svar: Varm kram tillbaka! Hoppas ni får en bra helg och kanske blir det lite vårbruk också.Vi har det både avkopplande och väldigt trevligt.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Härliga bilder från Er Tapasrunda! Min erfarenhet förra året var att man inte blev helt mätt. Kanske valde fel rätter, vem vet?
Ha fortsatta trevliga Tapasrundor i helgen.
Kram till Er båda/A-K

Svar: Nja, mätt och mätt...Vi orkade inte mer än tre tapas idag. Men i morgon tar vi nya tag. Det blev en rejäl lunch och trevligt var det också, förutom väldigt gott. Vi hade fått bra förhandstips av Ama och Anders som även var ute på rundan förra veckan. Ha det bra! Och kul att vi ses i maj.
Kram!
Ditte

Veiken

En tapasrunda låter så härligt. Lite vardagsmotion får ni på köpet och otroligt vackra blommor verkar kanta vägen på rundan!
Jag anar krasse på sista bilden. En blomma som mina föräldrar alltid hade i sina rabatter! Kramar

Svar: Aha, var det en krasse! Nu har jag lärt mig något nytt. Och den dagliga motionen behövdes extra idag, särskilt med tanke på tapasrundan. Så både blommor och goda tapas följde oss längs promenaden.Kram!
Ditte

Marja

Verkar så härligt med Tapas-racet. Verkligen en angenäm sysselsättning. I synnerhet som man får vin till. :)
Underbara blombilder. Den sista bilden är så härlig. Längtar efter krasse-doften. Jag var på Lagerhaus i dag och tittade på sådana där hållare för krukor till min balkong. Efter påsk ska jag ta itu med blommorna där ute.
Kram.

Svar: Vi har haft en trevlig dag med goda tapas, vin, promenad och dessutom njutit av vackra blommor. Och nu har jag lärt mig att det var krasse med på sista bilden. Skall nog köpa några sådana, för de är väldigt vackra. Efter påsk har nog våren närmat sig Umeå på allvar och det känns mysigt att göra i ordning balkongen. Vår hemma väntar också.. Kram!
Ditte

Malin

Trevligt inslag med tapas-rundor. Och gott ser det ju verkligen ut att vara. Och tur att ni har flera dagar kvar på ett prova.

Svar: Trevligt är det både att prova olika tapas och olika restauranger. En del av dem kanske man inte annars skulle besöka och det vore synd. Lätt att gå dit man brukar.
Ditte

Eva

God morgon Ditte! låter så härligt det du berättar & visar oss här hemma i kylan fast i dag blev jag glad av att se solen tittar fram :) det behövs verkligen :) tapas låter riktigt gott :) ha en skön lördag i värmen kramen

Svar: Här är det mesta opretentiöst och det är nog en av de saker jag gillar med Torrevieja. Finns många... Mysigt att solen tittade fram hos dig också man blir lite bättre til mods, helt klart. Önskar dig också en trevlig dag.
Ditte

Freedomtravel

Låter supertrevligt med tapasrunda! :) SV: Yes kameran kan kopplas upp till wifi! Och ja det finns tangentbord! Vi kommer nog i första hand använda den för Instagram. Sedan får vi se, vi har inte hunnit lära oss allt ännu…

Svar: Superintressant! Vilken uppfinning! För det är ju bra att koppla upp den till wifi också. Förstår att det tar tid att lära sig alla finesser, men roligt är det. Kul att få höra mer efetr hand.
Ditte

Ama de casa

Jag kan varmt rekommendera räkorna på "algas fritas" med vitlök på nummer 29. Supergott! Men så är jag väldigt svag för friterade alger också...

Visst är det härligt med tapasrejs! :-)


Svar: Tack för bra tips! Och håller helt med; tapasrejs är härligt. Dessutom hittar man "nya restauranger". Önskar er ett bra rejs idag!
Ditte

Ami

Vad roligt att få se bilderna. Vi missade ju rundan med bara ett par dagar. Men vi tar igen det senare.
Fortsätt nu att njuta och ät och drick gott!
Ha det bra!
Kram

Svar: Rundan återkommer ju och den som väntar på något gott väntar inte förgäves. Ha det bra ni också!Kram!
Ditte

Lena i Wales

Älskar tapas! Min favorit hade troligen ockå blivit nr 3. Längtar nu ner till Spanien för tapas, underbar fisk och gott vin samt värme. 3 dagar kvar!

Svar: Här finns ju gott om härliga tapas och pinfärsk fisk och läckra skaldjur. Förstår att du längtar, även om jag kan tänka mig att Wales är nog så vackert. Men kanske lite mer regn och lite svalare...
Ditte

Veiken

Svar:Ja barnbarnen är bland det bästa vi har fått! Idag har vi sett ett av dom (17år) spela handboll och det är en glädje att få vara med! Kramar

Svar: Jag väntar med spänning på att få se mina kottar växa upp, men alla åldrar har ju sin tjusning. Och, tänk att få vara med på en handbollsmatch där barnbarnet är med och spelar! Lycka!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: