Pyssel i påsk

    
Jag är inte så mycket för det här med vare sig påskpyssel, julpyssel eller pyssel så där i största allmänhet.
På något sätt har mina fingrar och resten av kroppen inte den rätta känslan vare sig för silkespapper, kartongpapper, garner, tyger, trådar, nålar, symaskiner, lim, fjädrar och allt annat som kan komma i fråga.
Jag har verkligen försökt, och det under många år. Och detta ofta under sakkunnig ledning av kollegor, egna döttrar, föräldrar och elever. Men det har inte hjälpt.
Så nu inför påsk så tänkte jag ändå pyssla lite. Alltså i mycket liten skala.
Idag blev det lite målningsjobb på den balustrad vi nålade i vintras. Den vita färgen behövde försärkas på vissa ställen. Och jag fick helt fria händer. Bosse var upptagen med annat. Det saknades varken entusiasm eller noggrannhet, men resultatet kommer att  granskas imorgon och jag har på känn att vissa förbättringar krävs.
Till saken hör att jag i princip inte målat något heller. Tror det kan vara något med färgen och jag...
Kanske är vi inte kompatibla?
Skönt för mig och dessutom trevligt är att jag gärna går på konstutställninger och gillar andras hantverk. DEt är baar det att jag inte får till det. Men jag är bra på att ge råd...Bosse vet.
När jag pysslat färdigt med målninen för idag kom tog jag mig för att pyssla lite med cyklarna. De fick en ny parkeringsplats, lite snett framför penningblomman. Tyckte att bordet kunde få stå vid fönstret i stället.
Nu när jag kommit i gång med pysslandet så har jag lite tankar för i morgon, men dem behåller jag än så länge.
 
 
 
 Cyklarna ser ut att trivas med sin  nya placering. Nog så viktigt!
                                                                                         
 
 
Torrevieja den 15/4-2914
Veiken

Jag är inte heller någon pysselfia. Det är ingen idé att försöka, så den biten är nerlagd för evigt. Däremot uppskattar jag vad andra gör och blir mycket imponerad över hur alla bitar faller på plats och blir något fint!
Ha det så gott och ha det jättebäst! Kramar

Svar: Skönt att höra att vi är fler som inte är "pysselfior". Och jag blir också så imponerad över de som får till det....Lätt ser det ofta ut och fint blir det. Men jag får nöja mig med det.Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Det kan inte bli vitare nu :-) Vitast i hela Nueva Torrevieja :) Fint!! Ha en bra kväll och morgodag :)
Kram P ♥

Svar: Nja, jag har några skrymslen att ordna i morgon. Solen sken så starkt så jag missade lite. Men visst är det vitt och fint! Fick beröm av grannarna till höger som kom i går kväll.Hoppas ni får en lugn kväll och natt.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Pyssel är inte heller min grej. Men jag tycker många gånger om det andra har pysslat till - och ert "staket" har du pysslat till väldans fint :-)

Svar: Jag tycker också om det andra har "pysslat till" och gläds med det. Och staketpyssel blev alldeles lagom för mig.
Ditte

Monika

Hej!

Vill önska er redan nu en riktigt härlig påsk. Härligt att höra någon som är äldre som faktiskt inte gillar att pyssla för jag känner ibland att min generation är sådan och jag får nästan dåligt samvete när mamma säger att sådana som jag tar bort traditioner.

kramar /Monika

Svar: Tack! Önskar er detsamma! Men av någon helt oförklarlig anledning så är båda döttrarna bra på det här med pyssel. Och inte är det jag som ligger bakom det. Tror förskola och skola med duktiga lärare som dessutom var pysselintresserade har hjälpt till. Kanske har de naturlig fallenhet...Kram!
Ditte

vivi

Meeeh.....Hallå. .var är den turkosa...?!

Svar: Den turkosa kepsen får absolut INTE vara med i målarsammanhang. Kommer inte på frågan. Det är min finkeps, men den har varit med varje dag....Tack du goaste som gav mig den. Jag är så förtjust i den.Ha det bra i ert "Afrika".
Kramar och många tankar till er.
Ditte

Eva

God morgon Ditte! men va mysigt att pyssla hemma o jag håller med dig att pyssla är inte min grej heller konstutställning gillas :) åh vad det ser mysigt ut i ert hus :) själv skall jag bege mig till jobb strax så ha en skön dag o va rädd om dig! kramen

Svar: Tack! Och skönt att vi alla är olika vare sig vi är pysselmänniskor eller ej. Vi har nog alla våra kvalitetet och bra att de är utspridda. Ännu en fin dag och nu skall yttermuren målas. Men färgen ser inte ut som jag tänkt... Bra att gilla läget.
Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Jag är absolut ingen pysselmänniska heller! Har inte ögon för det eller hur man ska uttrycka sig. En del kan ju få till det med små medel. Både inredningsmässigt och pyssligt!
Jag skulle behöva måla både hus och mur, men det lejer jag nog bort. I alla fall husmålningen.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Ja, är var det inget som var nödvändigt alls. Men vi ville få det vitare och nu skall yttermuren få en mer herrgårdsgul färg. Får se hyr det blir.Men vore jag ensam skulle jag också leja bort jobbet.
Kram!
Ditte

Ami

Alla är vi olika - och tur är kanske det. Hur hade det sett ut om alla ville pyssla med samma sak :)
Och målning är jag inte så bra på, jag tycker mest att färgen hamnar på mig själv :)
Ni har ju också ett jättestort och fint penningträd, får väl se om vårt kan växa i kapp :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Ja, penningträdet är fint och har blommat länge. Nu skall dock den väggen målas så vi får hoppas det inte blir prickigt. Och ert träd växer nog i kapp.Ännu en solig och fin dag. Vi målar på ett tag till...
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Och vi som inte ens börjat ännu! Är på "hemligt" ställe , mer på lördag!!!

Svar: Trevligt med hemligt ställe. Ha det bra! Och jag tittar för att se.
Ditte

Ruth i Virginia

Min make gav mej absolut förbud att använda målarpenslar i och i närheten av huset. Jag kunde inte hålla kontroll på penseln av nån anledning.
Är inte kreativ och pysslig. Kan varken sticka eller virka efter tvånget i slöjden (avsky!) Men jag beundrar dem som har talanger däråt.

Svar: Det är lite åt det hållet här också. Men just till detta har jag fått dispens. Kan inte hända så mycket...Skönt att höra att du inte heller är kreativ eller pysslig. Och själv blev jag befriad från all syslöjd i flera år. Och det har jag min mormor att tacka för.
Jag beundrar också alla som kan sy, sticka och få till det med händerna. Har för länge sedan accepterat att jag inte kan/vill.
Ditte

Ruth i Virginia

Vi har givetvis många andra talanger, men vi vill
ju inte skryta. Det är sååå osvenskt! :)

Solen skiner igen efter en heldag med kallt regn.

Svar: Visst har vi många andra talanger! Och du har ju så mycket livserfarenhet och klokhet att ösa ur och som vi andra är så glada över att du delger.Här i Spanien fortsätter solen att skina och det är lagom varmt, men i Stockholmstakten är det blåsigt och kyligare fick jag just veta.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Här har du en till som inte är pysslig. Men jag tycker om att titta på andras pyssel. Hur dom kan få till det med enkla medel. Jag har inte den fantasin.
Kram

Svar: Inser nu att det finns fler som inte har pysseltalanger, men visst upskattar jag också de som kan och får till det. Roligt att se på...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: