Lunch med vänner





Tack för utsökt mat och trevlig samvaro. Härligt att sitta i er fina oas, lugnt och vilsamt. Grannens citronträd är pampigt och nya balustraden är jättefin. Kram till dig o Bosse från Ingrid
Härligt med mat o efterrätter är aldrig fel! Ja vad är svensk mat egentligen? Huvudsaken är att det är gott och vällagat...ha det så skönt..
Förstår att du/ni njuter av er Spanienvistelse genom att titta på dina trevliga bilder! Hur länge stannar ni?
Jag kämpar med en liten jet lag efter min fantastiska tripp "hem" till Beijing! Planerar redan för nästa resa dit!
Ha en fortsatt fin påskhelg!
Kramar
¡Gracias Pareja!
Himla god mat! Ja vad är väl typiskt svenskt. Är det inte pannkaka,öttbullar ,falukorv?Och med kokt potatis :) Här nere har dom sällan kokt. Inte falukorv som "vår" heller. Pannkaka är dessert för spanskarna :) Köttbullar är dubbelt så stora och kallas albondigas. Kram P ♥ Ignacio sover och hälsar säkert :-)
Hej igen :-) Köttbullar stavas med K :) Och dom är stora och lösa och smakar helt annorlunda. Apropå pannkaka så är deras här nere små crepes i stället.
Blev anonym i förra inlägget...måste skriva i alla uppgifter men behövde inte det förut har jag för mig... :-) Kram P ♥
Godmorgon,
Ja du , man blir glad av att se att ni mår bra och umgås och njuter av varandras tillvaro. Fortsätt på samma sätt för att ni är bra förebilder.
Vi ses.
Hamid
God morgon...men va mysigt och gott för den delen oxå som du själv skriver är det i stort sätt samma mat vid alla tillfällen.Graderna låter ju helt i min smak :) här skall bara njutas i dag o vila :) ha en skön dag kram kram
Jag tänker nog att det som är speciellt med de svenska mattraditionerna vid högtider är att vi ofta äter plockbord med en massa smårätter. Dessa påminner ju sedan om varandra vid jul, påsk och midsommar... Men det skiljer definitivt Sverige från t.ex. andra nordiska länder, som Danmark och Island, där man istället äter en middag. Vi har inga strikta mattraditioner vid påsk, men det får gärna vara påskbord med ägg och sill. Igår blev det middag med lamm.
Vad gott det såg ut - ska prova att göra din paj :)
Fortsätt njut och ha det trevligt!
Kram
Hola Ditte!
Så gott det såg ut! Du är duktig Du som fixar och donar! Måste bara varna Dig för det spanska vaniljsockret. Det var i alla fall förr mycket starkare än vårt. Gjorde en tårta vid tillfälle med en slags vanilj och mjölkfyllning. Den gick inte att äta.
Har precis avnjutit hotellfrukost här i Malmö. Ska snart locka med sambon ut på stan.
Hälsa Bosse och kram till er båda/A-K
Wow! Vilken paj - såg hur god ut som helst :-) Ja, maten med såklart.
Nu har det verkligen varit härliga dagar, och det ser ut att fortsätta så också :-)
Hola Ditte!
Ja, julmat och påskmat är ganska lika. Det som skiljer är väl i så fall att lutfisk hör bara julen till och lamm är väl inte så vanligt till jul.
Köttfärsbiffarna såg smaskiga ut och även pajen. Tycker själv att det är svårt att göra köttfärsbiffar, har oftast svårt att få dem att hålla ihop, trots att jag har i ägg. Och ibland blir de för lösa och ibland för hårda. Alltså inte min favorit att laga.
Vilka härliga dagar det varit sista tiden, men blåsigt nu. Men vi har inte så många dar kvar här nu, åker hem på fredag. Förmodar att vi kanske ses på torsdag?!
Kram
Hej Ditte!
Nu har läst ikapp om era äventyr under påskveckan. Vad mycket spännande ni får vara med om. En härlig mix av olika aktiviteter. Till och med målning och pyssel. Njut på av sista veckan. Ladda batterierna. Nyplockade citroner. Snacka om närproducerat. ;) Kram en snorig Bosse
Jag arbetade ihop med en tjej från Serbien för några år sedan. Hon berättade för mig att hon hade längtat halvt ihjäl sig, första året hon var här, efter det svenska julbordet. Hon hade aldrig blivit så besviken i hela sitt liv sa hon! Efter det har "julbordet" utgått hos oss. God mat blir det och skinka blir till frukost!
Vi får återuppliva doppet i grytan, fast jag tycker att det är lite småäckligt! ;) Kram
Hej Ditte
Ni har verkligen haft tur med vädret. Men det är ju inte så svårt i Spanien. Vi har det skönt också nu. Maten såg god ut.
Kram
Jordgubbar blev jag verkligen sugen på efter ditt inlägg och längtar tills det är går att åka på självplock av just jordgubbar här i Väsby. Om ett par månader så är det nog möjligt. Och det där med typiskt svensk mat är intressant. När jag var yngre blev det både köttbullar, ägg och prinskorv till påsken, även om jag nog mest åt sill. Nu är det mest sillen och laxen vi dukar upp på bordet till påsken eller kalkon.